Connect with us

Érdekességek

Deja vu

Megtörtént az, amit senki nem hitt volna. A Bills 1999 után újra bejutott a playoffba. Pedig nagyon kicsi volt erre az esély. Mindehhez a saját győzelmük mellett szükségük volt arra is, hogy az akkor még 6-9-es Bengals idegenben győzzön a 9-6-os Ravens ellen.

Végül egy óriási meccsen a Bengals nyert, ugyanis az utolsó percben 4&12-nél Dalton TD passzt adott Tyler Boydnak, amivel kiütötte a Ravenst, és bejuttatta a Billst a playoffba. Ez az egész jelenetsor azonban kísértetiesen emlékeztetett engem egy másik meccsre, ahol a tét hasonló volt, mint ezen a Bengals-Ravens találkozón.

2003-ban a Minnesota Vikings hatalmas lendülettel kezdett, az első 6 meccsét mind megnyerte. Utána azonban sorra szenvedte el a vereségeket, és az utolsó hétnek 9-6-os mérleggel vágtak neki. Mivel ilyen szinten leolvadtak, ezért a Green Bay Packers utolérte őket, és ők is 9-6-al várták az utolsó alapszakasz mérkőzést. A főcsoport abban az évben úgy alakult, hogy a Northból csak a csoportgyőztes juthatott tovább, a Wild Card helyek eddigre már ki lettek osztva. A csoporton belüli mérleg miatt döntetlen esetén a Vikings nyerte volna az NFC Northot, így a Packers playoffba jutásához két dolog kellett. Hazai pályán le kellett győzniük a 10-5-ös Broncost, és szorítaniuk kellett azért, hogy a 3-12-vel álló Cardinals hazai pályán legyőzze a Vikingst.

Nos, a Packers végül nagyon simán  31-3-ra legyőzte a Broncost, és mivel gyorsan véget ért a meccs, ezért még a stadion kivetítőjén figyelhették, hogy az ugyanakkor zajló Vikings-Cardinals meccsen mi történik. Így pont láthatták, hogy mi történik az utolsó másodpercben. 17-12-re vezetett a Vikings, de a labda a Cardinalsnál volt. Azonban csak 10 másodperc maradt az órán, és a hazaiak 28 yardra voltak az endzone-tól. Nem mellékesen 4&24 volt, de az idő miatt ez végülis lényegtelen volt. Egyetlen egy playre maradt csak idő, így a Cardinals irányítója Josh McCown miután kikerülte a Vikings védők támadásait, behajította a labdát az endzone-ba. Kétségbeesett próbálkozás volt, de bejött. Nate Poole sikeresen elkapta a labdát, és a lábujjheggyel még valahogy sikerült a célterületen maradnia.

Ez volt az utolsó play azon a meccsen, így végül 18-17-re a Cardinals legyőzte a Vikingst, és bejuttatta a Packerst a rájátszásba. Akkor a Packers szurkolók nem győztek hálálkodni a Cardinalsnak. Ugyan pár évet öregedtek a meccs utolsó perceiben, de végül ujjongva készülhettek a rájátszásra. Most a Bills szurkolók ugyanazt élték át, mint annak idején a Packers szurkolók. De végül ők is ujjonghatnak, mert a Bengals bejuttatta őket a playoffba.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!