Connect with us

Hír

Lamar Jackson: Unom már ezt az elkapó mantrát!

Lamar Jackson neve az egyik legérdekesebb a draftra készülő irányítók közül. A korábbi Heisman-győztes irányítót sok szakértő elkapóként képzeli el a profik között, és ez már kezdi idegesíteni a fiatal játékost.

 


Jackson elképesztő sebességgel van megáldva, a fizikai paraméterei is alkalmasak lennének az elkapó posztra. 69 passzolt hatpontosa mellé 50-et(!) futott egyetemi pályafutása során, de ő már belefáradt abba, hogy győzködje az embereket arról, hogy ő irányító, és nem elkapó lesz.

Rettentő idegesítő már ez a szöveg. Egész életemben irányító voltam, ennek készültem, és ezen a poszton is képzelem el a jövőmet. Az emberek csak a lábamat nézik, és a statisztikákra és a nagy játékokra pillantva rámondják, hogy belőlem jó elkapó lenne. A karomat bezzeg nem nézik, sem azt, hogy mennyit fejlődtem a 2016-os évemhez képest, és hogy képes vagyok passzokkal is nagy játékokra. Több TD-t szereztem passzolva mint futva emberek, ez nem véletlen…

– panaszkodott Jackson az ESPN-nek.
A szakértők véleménye megoszlik, volt olyan, aki hezitálás nélkül rávágta Jackson filmjeit nézve, hogy ő bizony NFL irányító lesz. Tény, hogy ez a sokoldalúsága megosztja a közvéleményt, de ez inkább adalék az irányítóképességeihez. A játéka kísértetiesen hasonlít Michael Vickéhez, aki nem elkapóként, hanem irányítóként vált ismerté. Jackson messze nem egy kész termék, de ahelyett, hogy elkapót próbálnak belőle faragni, inkább azt várják el tőle, amit egész pályafutása során csinált: irányítson.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!