Connect with us

Beharangozó

Nézz rá erre a védelemre és kezdj keservesen sírni

A Jacksonville Jaguars védelme a legjobb a ligában. Persze tudom, hogy ott az Eagles és ott a Vikings, de Minnesotában és Philadelphiában is top offense volt, Jacksonville-ben viszont Blake Bortlest kellett valahogy kompenzálni. Ez pedig maradéktalanul sikerült, ráadásul a csapat a rájátszásban is győzni tudott (tudom, csak a Billst verték meg, de a Titansben sem hitt senki, aztán mégis összekapták magukat), most pedig az ellen a Steelers ellen lépnek pályára, amit egyszer idén már úgy beáraztak, hogy öröm volt nézni. A védelem pedig azóta csak jobb lett: nézz rá és sírj!

 

 

Ha van védelem, aminek abszolút nincs gyenge pontja, az a Jaguarsé. Különösen passz ellen félelmetes az egység, két top5-ös corner és két top10-es safety felel a légvédelemért, aminek egyszerűen nincsen párja. AJ Bouyéra 45 százalékkal passzolnak az irányítók, egész szezonban nulla TD-t engedett, viszont hatszor is leszedte a labdát. Jalen Ramsey pedig még nála is jobban játszik, ráadásul neki már az alapszakasz meccsről is van egy INT-je Big Benről, a felé dobott labdák mindössze feléből lesz csak elkapás, pedig a legjobb elkapók ellen áll fel. Az álomduóhoz ráadásul még jár két kiváló safety is, Tashaun Gipson és Barry Church, akik ketten együtt három engedett TD mellé nyolc labdát szedtek le, a Steelers irányítójától konkrétan hármat is.

 

A remek passzvédelemnek sokat segít a kiváló pass rush, Yannick Ngakoue és Calais Campbell együtt 26,5 zsákolást és 143 nyomásgyakorlást tettek be a közösbe, ennél csak az Ingram-Bosa duó (151) volt jobb. Ráadásul ott van nyolc sackkel Malick Jackson és Dante Fowler is, tehát a fal közepéről és a cserékkel is képes nyomást gyakorolni a csapat.

 

 

Az egyedüli probléma, legalábbis a többi, hibátlan egységhez képest a futás elleni védelemmel van, amit én speciel abszolút nem tudok hová tenni. Telvin Smith minden téren elit, Myles Jack szintén jó, Marcell Dareust pedig konkrétan a futás elleni védelem megerősítésére hozták, ennek ellenére a Bills 130 yardot futott úgy egy sérült McCoyjal, hogy a világon mindenki tudta, hogy futni fognak. Ez pedig nem különösebben oké a Steelers ellen, hisz egy Le’Veon Bell fog futni. Bár azt azért tegyük hozzá, hogy önmagában ő sem lesz elég semmire és egész biztos, hogy elsősorban rá fog készülni a csapat, az alapszakaszban pedig már sikerült egyszer 50 yard alatt tartani.

 

Továbbá Antonio Brown játéka is erősen kérdéses, mert bár pályára fog lépni, nem valószínű, hogy az alapszakasz meccshez hasonlóan lesz 19 targetje 157 yardért, Juju Smith-Schuster és Martavis Bryant pedig nem az a kategória. Jaguars oldalról tehát simán elképzelhető, hogy a Steelers offense-t megint 20 vagy akár 15 pont alatt tartsák, a kérdés csak az, hogy Bortles melyik arcát veszi elő.

 

 

Bortles a Bills ellen megmutatta, hogy play-action játékokra és futásokra teljesen alkalmas, passzolni viszont nem nagyon tud. A Steelers viszont már kapott ki a rájátszásban ilyen irányítótól, méghozzá egy bizonyos Tim Tebowtól. Akkor Tebow (a D. Thomasnak passzolt 80 yardos TD-jét leszámítva) 45 százalékos pontossággal passzolt 236 yardot és egy TD-t INT nélkül, valamint tíz futásból szerzett 50 yardot. Ha ő meg tudta verni a Steelerst mindössze kilenc (+1) jó passzal, akkor ez Bortlesnek is összejöhet. Már csak azért is, mert kis szerencsével Marquise Lee és Allen Hurns is életjeleket adhat magáról, a Bills ellenihez hasonló borzalmat pedig még ő sem produkálhat.

 

Persze nem lesz egyszerű dolga, hisz a Steelers védelmének pont a védőfala a legjobb, illetve egész biztosan arra fognak játszani, hogy Leonard Fournette-et megállítva minél többet passzra kényszerítsék Bortlest. Mindenesetre egy ilyen védelem nem bukhat el, a Bears is rájátszásba jutott Rex Grossmannel, a Broncos nyert a félholt Peyton Manninggel, a Jaguarsnak is nyernie kell Blake Bortlesszal (még ha én nem is mertem rájuk tenni a tippversenyben)!

 

[quote]

Új olvasóink kedvéért mondjuk, hogy sokéves hagyomány az FK!-nál, hogy minden rájátszásmeccs elé mindkét oldalról írunk beharangozót, így ha ez a cikk túl egyoldalúra sikerült, akkor az direkt van.

Van egy párja is, azt pedig ERRE A LINKRE kattintva találjátok. Vagy keressétek fel a KIEMELT cikkünket, ahol minden mai meccshez találtok beharangozót, illetve a bold predictionjeinket is ott találjátok, ráadásul a meccsek alatt a kibeszélő is ott lesz.

[/quote]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!