Connect with us

Hír

Rekordmennyiségű pénzt költhetnek a csapatok egy közepes FA classra

Az NFL egyik leginkább várt offseason eseménye a free agency időszak megnyitása, ahol a labdarúgásból ismert átigazolási időszakhoz hasonlítható pörgés jön létre pár napig. Megszokhattuk, hogy ilyenkor rekordszerződések köttetnek, és erre most is meglehet az esély – egy nem túl erős FA classban.

 

 

A szokásos FA-kitekintő sorozatunkra még várni kell pár hetet, de annyit elmondhatunk, hogy az idei FA class összességében nem túl veretes. Aki irányítót akar, annak lesz lehetősége válogatni, van még pár nagyon jó, vagy elit játékos néhány poszton, de kevés. A csapatoknak viszont abból kell erősíteniük, ami a rendelkezésükre áll, és lesz is rá pénzük dögivel. Becslések szerint 174 és 178 millió dollár közé várható a jövő évi fizetési keret, de vannak olyan pletykák is, hogy a 180 millió dollár sem kizárt. Ez minimum 10 millió dollárral lehet több a tavalyi 167 milliós fizetési keretnél, ennél fogva a játékosok is nagyobb pénzért állhatnak sorba.

 

Ez két dolgot eredményezhet:

  • rengeteg túlfizetett játékos lesz márciustól;
  • soha nem látott mennyiségű franchise taget oszthatnak ki.

 

A túlfizetett játékosok növekedését aligha kell magyarázni. Nézzünk is rá egy kiragadott példát! Ha valakinek egy left tackle a legégetőbb hiányposztja, akkor Nate Solder lehet idén a legjobb opciója, és vélhetően alaposan meg kell fizetnie, hogy a többi csapat ajánlata ne közelítse meg a sajátját (már ha persze teszteli a piacot). Csakhogy Solder messze nem a legjobb tackle a ligában, mégis top fizetésre számíthat. Ám mivel tackle poszton nincs olyan játékos, akivel lehetne pótolni Soldert, könnyen lehet, hogy a Patriots tageli őt – lenne rá bőven hely a capben, megtehetnék. Ezzel viszont a többi csapat maradna hoppon, ami a “második kategóriás” játékosoknál eredményezne túlfizetést, és csak növekedne a pénzügyi lufi.

 

Nagyon érdekes március vár ránk, az egyszer biztos.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!