Connect with us

Szabadügynök

Kijön már idén a medve a barlangjából? – Bears FA-kitekintő

A Bears szinte teljesen tiszta lappal kezd neki a holtszezonnak. Új edzői stáb, Trubisky már beleszokott a nagyfiúk életébe, most lehet elkezdeni a menetelést. Nincsenek szerteágazó problémák, ha két-három pozíció sorsát megoldják, akkor kifejezetten életképes lehet Matt Nagy első éve is.

Hely: 40 millió (11., 22%)

Need: CB, WR, LB, OT, TE

 

Stratégia: Fegyver kell Trubiskynek.

 

 

A Bears holtszezonjának talán legfontosabb része lesz az, hogy ne az Inman-Bellamy-Wright trió álljon Trubisky rendelkezésére. Futójáték van, fal is többé-kevésbé, egész egyszerűen szükség van egy jó elkapóra, Inman pedig ott lesz másodiknak, de kis szerencsével akár egy Paul Richardson-szintű arcot is megszerezhetnek. Két út áll előttük: ha márciusban meg tudják szerezni maguknak a Jarvis LandryAllen Robinson duóból valamelyiket, akkor szinte azonnal megszűnik a need (és lehet első körben CB-t húzni, aki olcsó lesz), azonban ha nem jön ez össze, és másodvonalbeli arcokról is lemaradnak, akkor a drafton be kell húzni Calvin Ridley-t, és most minden erővel nekimenni vagy Trumaine Johnsonnak, vagy Malcolm Butlernek. Pénz van, és ha nem derogál nekik egy építkező csapatban játszani, akkor 10-12 millióért el lehet hozni az egyiküket. Amukamara nem vált be, őt maximum nagyon olcsóért lehet megtartani sokadik CB-nek. Kyle Fuller egy méltó párral a túloldalon, az Amos – Jackson párossal megtámogatva nagyot pusztíthatna.

 

 

A scrimmage vonalához közelebb is van még munka, ugyanis illene a támadófalat is kicsit felkokszolni, ami idén nem lesz egyszerű, ugyanis tackle-ből elég kevés van, guardból viszont folyót lehet rekeszteni. Itt nem lenne meglepő egy pozíciót váltó guard megoldásként. A labda túloldalán, LB-poszton vannak kérdőjelek, ugyanis semennyi mélysége nincs az amúgy nem rossz pozíciónak a csapatban. Az nonszensz, hogy Kwiatkoski két év alatt 13 meccsen kezdett cserejátékosként. Kissé mellékes probléma ez, eltörpül a fentebbiekhez képest, de azért illik megemlíteni.

Nem szabad elhanyagolni azonban Matt Nagy igényeit sem. Az új HC egy igazi Andy Reid-ivadék, ennek minden lehetőségével. Kicsit átszabott West Coast-támadósort várhatunk tőle, amihez az egykori QB-edzőnek nagyon kapóra fog jönni Trubisky. Ebből a szemszögből Landry lenne a legnagyobb fogás, aki az egyik legjobb slot elkapó a ligában. A nagy hiány TE-poszton fog érződni, ahol Dion Sims a közelébe nem érhet Travis Kelce-nek, és ez a piac viszont nincs eleresztve nagyon. Jimmy Graham és Tyler Eifert a két jó TE idén, de Graham iszonyatosan drága lesz, és elsősorban a Red Zone-ban van ereje, Eifert pedig sérülékeny, talán egy prove-it szerződést elfogadna. A drafton nem igazán jók idén a TE-k, és nem is biztos, hogy a többi rés fényében erre a pozícióra kéne költeni a pickeket, mikor az első két-három körben simán kezdőnek valót foghat a csapat.

 

Mi lesz a mostaniakkal?

Kyle Fullert kötelező újra szerződtetni, egész egyszerűen csodás a játéka, pedig iszonyatosan megszórják labdákkal, ő kapta a CB-k közül a legtöbb passzt az idén. Fuller simán elkérhet évi 6-8 milliót, de megéri a pénzét. Inman és Wright maradhatnának, egy WR-erősítés után nagy szükség lesz rájuk még. Glennon kivágásával igazából lenne is hely nekik a sapka alatt, erre pedig egyre nagyobb az esély. Glennon nem fog a pályára lépni, és így 11.5 milliót spórolnak 4.5 millió beragadt pénzzel. Meg kell tartani még Unreint, és talán Callahant, de el kell engedni Amukamarát, ha pénzt akar, és sajnos Zach Millert sem érdemes megtartani, nagy sérülésen van túl, és idős, az NFL pedig nem egy szeretetszolgálat.

 

 

Összefoglalva a Bears számára elég tiszta az út. Az új edző és új rendszer sokkal többet fog nyomni a latba, mint bármelyik igazolás, mégis érdemes figyelni a mozgásaikra, ugyanis jó helyzetben vannak azzal, hogy néhány ordító lyuk vár betömésre sok apró helyett. A WR és a CB need eltüntethető a draft végéig bezárólag, linebacker-mélység is intézhető eddig, egyedül a fal megoldása kérdéses, ez viszont nagyban múlik az edzői stábon is. Az álommegoldás az lehetne, ha a CB-WR-TE-LB needeket elintéznék a draft második napjáig, erre amúgy komoly esély is van. A világ szeme Ryan Pace-en, ha kis esze van, nagyon kis kerek egész csapatot rittyenthet ide 2018-ra.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!