Connect with us

Hír

Sammy Watkins lesz a Jolly a Chiefs offense-ben

Új éra veszi kezdetét Kansas Cityben azzal, hogy Patrick Mahomes veszi át a stafétát Alex Smithtől az offense élén, és erre alaposan felkészült a Chiefs. Watkinst talán túlfizették, talán nem, de az biztos, hogy egy Kansas Cityben rég nem látott fegyver került a csapat birtokába.

 

 

Hol vannak már azok az idők, amikor a Chiefsnél nem volt 1000 yardos wide receiver? Tyreek Hill tavaly átlépte ezt a bűvös számot Alex Smith csodaszezonjában, és hogy ne csak ő hozza a számokat, arra érkezett a korábbi 1/4-es, kimondottan első számú elkapó alkatú Sammy Watkins is. Vele, Hillel, Kelce-vel és Hunttal egy kimondottan jó nevekből álló fegyverarzenál áll Mahomes rendelkezésére, és igyekeznek kihasználni minden lehetőséget. Andy Reid ezt úgy tervezi, hogy Watkinst a pálya minden szegletére fel fogja pakolni, és tömni fogja őt labdákkal.

 

Bárhová felállíthatjuk, megbirkózik a feladattal. A mi offense-ünk így működik, ez új lehet számára, de folyamatosan tanul és rázódik bele, hogy a szezonkezdetre ebből ne legyen probléma. Ez létszükség, hiszen folyamatosan váltjuk a formációkat, és minden játékosnak tudnia kell adott rendszerben a helyét. Amit eddig az edzéseken láttam tőle, az lenyűgöző, minimális hibaszázalékkal játszik.

– mondta játékosáról Reid.

 

Watkins a Rams szabadügynökeként érkezett, ahol egy 3 éves, $48 milliós szerződés keretein belül írt alá a Chiefshez. Ott is, és korábban Buffalóban is a prototípus X elkapónak számított, és ezt is várták el tőle. A Chiefsnél azonban minden más lesz, de ez akár számára is kedvező lehet.

 

Sose voltam még része egy ilyen offense-nek. Az az ember érzése Reid kapcsán, hogy egy megszállott, és el is várja a játékosaitól, hogy ők is megszállottak legyenek, hogy gördülékenyen menjenek a támadásaink. Nálunk most olyan merítési lehetőség van, hogy bárki kaphat labdát, és egyik playről a másikra teljesen más oldalakon vagy posztokon tűnhetünk fel. Nagyon rég volt már olyan, hogy nem dupláztak meg a védők, most végre megtapasztalhatom ilyen társak mellett, hogy ez milyen érzés.

– mondta Watkins.

 

Tavaly túl későn jött a váltás, és nem sikerült időben összeszokni Goffal, de így sem panaszkodhat az 593 yardjára és 8 TD-jére, főleg hogy a sérülések végre elkerülték őt a szezon nagy részében. Most egy teljes offseasont tölthetett új csapatában, és mindenki arra az áttörésre vár, amit 2015 óta nem kaptunk meg tőle.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!