Connect with us

Érdekességek

Ennyire dominálta tavaly az NFC az AFC-t

Írtuk már többször és elég nyilvánvaló is, hogy az NFC jelenleg elképesztően telített, tele van rájátszáscsapatokkal és olyanok fognak alulmaradni a playoffért folytatott harcban, akik az AFC-ben jó eséllyel könnyedén bejutnának. Egyértelmű, hogy tavaly az NFC jóval erősebb volt az AFC-nél, de pontosan mennyire is?

 

 

Az NFC 41-23-as mérleget (0,641) tudott felmutatni az AFC ellen 2017-ben, tehát +18-as győzelmi mutatót. Emellé egyébként +265-ös pontkülönbség is társult. És hogy ez a korábbi évekhez képest mennyire nagy szám? Ennél nagyobb különbség csak kétszer fordult elő az NFL történetében: 2004-ben (+24 az AFC javára) és 1979-ben (+20 az AFC javára). Érdekességképpen, az Eagles akkor is bejutott a Super Bowlba, mikor az NFC a leggyengébb volt a történelemben és akkor is, mikor a legerősebb. Mellesleg ez ugyanúgy elmondható a Patriots csapatáról is az AFC kapcsán.

 

Nincs okunk feltételezni, hogy ne lennének versenyben a rájátszásért az NFC-ben tavaly bejutó csapatok, hiszen az Eagles, a Vikings, a Saints, a Falcons, a Rams és a Panthers sem gyengült sokat, ha egyáltalán… A Packersnél visszatér Aaron Rodgers, a 49ers is nagyon jól mutat, a Cowboys két éve 13 meccset nyert, Russell Wilson továbbra is bármikor képes varázsolni és akkor csak a legesélyesebbeket említettem, szóval nagyon nehéz lesz pontosan megtippelni, kik is kerülnek be a playoffba az NFC oldaláról, hiszen nagyon sok erős csapat van a konferenciában.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!