Connect with us

Beharangozó

Aaron Rodgers vendettája – MNF beharangozó

Két olyan csapat mérkőzik meg a hatodik játékhét hétfő esti rangadóján, akik jobb kezdésre számítottak a jelenlegi mérlegüknél. Most mindketten javítanának, noha a hazai csapatnak áll a zászló.

 

 

San Francisco 49ers@Green Bay Packers, 2:15, Sport TV

 

Becsületbeli ügy

 

A Green Bay Packers számára a 49ers elleni meccsek mindig egy kis plusz adalékot adnak a McCarthy-éra óta. A Sajtfejűek főedzője ugyanis épp a kaliforniai csapat támadókoordinátoraként érkezett betölteni a HC állást Wisconsinba, de irányítójának, Aaron Rodgersnek is becsületbeli ügy az Aranyásók elleni találkozó. Kaliforniai szülöttként az ifjú Rodgers élt-halt a 49ersért, és akár megadathatott volna számára az a lehetőség, hogy gyermekkori kedvenc csapatában játszhasson, hiszen a 2005-ös drafton a 49ers volt az 1/1-es cetli birtokosa. A sztorit mind ismerjük, Rodgers helyett Alex Smithre esett a választásuk, míg Rodgers csak csúszott és csúszott, míg nem a Packers játékosa lett végül. A két csapat a későbbiekben az NFC trónjáért is gyakran szállt harcba, de a 49ers Super Bowlba jutása óta a két csapat nem egy szinten mozgott az NFL-ben. A Packers azonban nem felejt, így számukra bizonyára fontos lesz ez a meccs.

 

 

Már csak azért is, mert a szezonkezdés nem a vártnak megfelelően alakult. Jelenleg csak a Bears hátát nézik a csoportban, és ezen mindenképp változtatni szeretnének, amihez jó lehetőségük lesz a sérülésekkel tarkított 49ers ellen. Rodgers a sérült lába ellenére remekül játszik idén, rajta semmi nem múlik a Packersnél, de ezt már megszokhattuk. Aaron Jones visszatérése is pozitív hatással volt a futójátékra, nagyon jól váltogatja McCarthy a backfielden lévő három játékost, így mindannyijukban benne van a nagy játék lehetősége. Elkapó fronton már lehet kritikákat fogalmazni, de jó esély van mind Randall Cobb, mind Geronimo Alison játékára is, bár közel sem biztos a pályára lépésük.

 

Nem is a Packersről lenne szó, ha nem a védőknél lenne a probléma a gyengeségek kapcsán. Az egység továbbra is arra jó, hogy ha sikerül a támadósornak kellő pontot gyűjtenie, akkor a védők nem teszik meg azt a szívességet, hogy ezt veszni hagyják. Vagyis nyugodtan mondhatjuk, hogy a helyzet eddig változatlan a Packers győzelmi esélyeit illetően, noha végre van lehetőség arra, hogy a védelem kimutassa a benne rejlő tehetséget. A megannyi fiatal kezdi felvenni a ritmust, csak a sérülések megint közbe szólnak ennek igazolására, de érzésem szerint jó irányba halad a Mike Pettine vezette egység, csak idő kell nekik – elvégre egy NFL szezon maraton, nem sprint. Jövő héten pihenőhétre mehetnek, ami mindig ad egy felszabadultságot, egyben extra erőt is az adott találkozóra, ezt vélhetően a Packers is meglovagolja majd.

 

Tisztes helytállás

 

Óriási érvágás a 49ers számára Jimmy Garoppolo elvesztése, amellyel alighanem letehetnek a rájátszás álmokról a bivalyerős NFC-ben. Bár a visszaesés közel sem olyan drasztikus C.J. Beathard irányításával mint azt gondoltuk, hiányzik az a plusz, amit Garoppolo hozzá tudott tenni ehhez a csapathoz, ahogy azt tavaly is láthattuk. Ráadásul nem csak Garoppolo sérülése okoz problémát, hiszen hatalmas csillaghullás volt eddig a 9ers rosterén sérülések miatt. Kicsit normalizálódni látszik a helyzet, ami az esélyeiken is javíthat.

 

 

A fő visszatérő a másodvirágzását élő Richard Sherman, akinek bár több hetes kihagyást jósoltak, csak egy meccset kellett végül kihagynia. A klasszis cornerback 8 targetből írd és mond 1, azaz egy elkapást engedett eddig a 2018-as szezonban. Ráadásul az egyik legnagyobb Sherman-rettegő a ligában pont Aaron Rodgers, aki a Seahawks elleni csörtéken rendre kerülte Sherman oldalát a passzoknál, erre most is számítani lehet. A védelemben DeForest Buckner lehet még a kulcs, aki a Packers guardjait simán lenyomhatja Rodgers sackelése érdekében.

 

Jerick McKinnon elvesztése ugyan kemény pofon volt a szezon előtt, de a futójátékra így sem lehet panasz az öbölben. Kereken 5 yardos átlaggal dolgoznak a földön, ami a Matt Breida-Alfred Morris duó érdeme, bár nem is a 49ersről beszélnénk, ha nem kellene az ő játékuk miatt is aggódni az MNF előtt. Ám nem csak erre lehet építeniük, hanem a Kittle-Beathard kapcsolatra is, amit már az Iowa egyetemen elkezdtek fejleszteni, és aminek a Chargers itta meg legutóbb a levét. Természetesen Kittle játéka is kérdéses (egészen elképesztő ez a sérüléshelyzet), pedig wisconsini szülöttként biztos fűti a vágy, hogy szülőállama csapata ellen mutassa meg, miért ő az egyik legtehetségesebb fiatal tight end a ligában.

 

Az esélylatolgatáshoz még hozzácsapnám, hogy a Packers a Lambeau-n még nem kapott ki idén (2-0-1), míg a 49ers idegenben eddig 0-3-as mérleggel vitézkedik. Az esélyek hazai sikert vetítenek elő, de amíg Rodgers lába egy időzített bomba, addig én nem mernék nagy összegben fogadni a Packers esélyeire, bármilyen matchup elé néznek.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!