Connect with us

Összefoglaló

Minden Idők Legjobb Hétfő Esti Rangadója

Talán a legjobban ezt a MNF mérkőzést vártuk ebben az évben, mert azt gondoltuk, hogy két nagyszerű csapat fog összecsapni, akik egészen az utolsó pillanatig gyűrni fogják egymást. Nagyszerű támadósorok, rengeteg fordulat, néha egy-két nagy védőmegmozdulás. Erre számítottunk. De arra, amit kaptunk, senki nem volt felkészülve.

Kansas City Chiefs @ Los Angeles Rams 51 – 54

Szentséges Goodell, mi volt ez a meccs? Ennyi fordulatot, drámát, egyéni teljesítményt, és emlékezetes jelenetet nem is tudom láttam-e már valaha egy mérkőzésen. Hirtelen azt sem tudom hol kezdjem az összefoglaló megírását. Talán a legelején.

A Chiefs számára rosszul kezdődött a mérkőzés. Az első negyedben a csapat védelme teljesen dekoncentrált volt, és nem csak azért, mert a Rams úgy ment át rajtuk, mint kés a vajon. Folyamatos szabálytalanságokkal segítették az ellenfelet, csak az első negyedben 8 szabálytalanságot hoztak össze 80 yardért. Szerencséjükre a labda túloldalán ilyen problémák nem voltak. Sőt!

Patrick Mahomes ismételten ihletett formában játszott. Karriercsúcsot jelentő 478 passzolt yardig jutott, és 6 TD-t is kiosztott. Ilyen teljesítménnyel szinte lehetetlen kikapni. Kivéve akkor, ha az ellenfél is hasonló teljesítményre képes. Márpedig a Rams oldalán képesek voltak tartani a tempót.

Jared Goff is nagyszerűen játszott, igaz ő „csak” 413 yardig és „csak” 4 TD-ig jutott. (Igaz ő cserébe lábon is összehozott egy TD-t) Viszont ez is elég volt, köszönhetően a Rams védelmének. Igen, a Rams védelmének, ami 500+ total yardot és 6 TD-t engedett. Ez első ránézésre borzasztó teljesítmény, de amikor nagyon kellett, akkor valaki képes volt villanni a védelemből. És végső soron ez döntött.

Aaron Donaldot képtelen volt a Chiefs tartani. Egész meccsen Mahomes nyakában volt, és két alkalommal is odaért az irányítóhoz. És mindkét alkalommal fumble-t harcolt ki. Annyira veszélyes volt, hogy a Chiefs egy idő után már nem egy, nem kettő, hanem egyenes három embert állított rá, hogy távol tartsák az irányítótól. Három emberen már ő sem tudott átjutni, de ha nem ő, akkor előlépett valaki más. Ez a valaki más pedig Samson Ebukam volt.

Ebukam több emlékezetes jelenetet is szállított. Egyrészt ő is szerzett egy sacket, de ami ennél fontosabb, hogy ő kapta fel Donald egyik kiharcolt fumble-jét, és hordta vissza TD-re. Itt azonban még nem állt le. Még egy INT-t is szerzett Mahomestól, amit szintén visszahordott. 14 pontot köszönhetett neki a Rams.

Hasonlóan a hazaiakhoz, a Chiefsnél is villantak a védők, csak kevesebb alkalommal. Chris Jones Donaldhoz hasonlóan folyamatosan terrorizálta az ellenfél irányítóját, és két sacket is szerzett. Igaz, ő fumble-t nem tudott kiharcolni. Justin Houston azonban igen. És ahogyan a Ramsnél, úgy a Chiefsnél is sikerült TD-re visszavinni ezt a fumble-t. (Ezt Allen Bailey hordta vissza.)

Bár rengeteg pont született ezen a meccsen, de ez nem jelentette azt, hogy egyik csapat védelme sem lett volna a pályán. Ott voltak, és 21 pontot szállítottak. (Illetve több alkalommal is egy-egy labdaszerzés készített elő egy offense TD-t). Egyáltalán nem csak a támadósorokról szólt ez a meccs, mutasson ez a végeredmény bármit is.

És végül mi döntött a Rams javára? Nos az, hogy a meccs végén a kiélezett szituációkban ők koncentráltak jobban. Két perccel a vége előtt még a Chiefs vezetett 51-47-re, és a Ramsnek nem volt már több időkérése. Egy elvesztett labda a meccs végét jelenthette volna. És Goff majdnem el is adta. Tőle szokatlan módon egy borzalmas passzt eresztett el, amit gyakorlatilag a CB Orlando Scandrick kezébe dobott. Ha Scandrick megfogja, akkor vége a meccsnek, és nyer a Chiefs. De a CB nem tudta megszelídíteni a labdát, és Goff még egy esélyt nem adott. Pár playjel később kiosztott egy 40 yardos TD-t, amivel megszerezte a vezetést a Rams.

Csakhogy a Chiefsnek volt még 2 perce három időkéréssel. A meccs addigi képe alapján én biztosra vettem, hogy simán végigmennek majd a pályán. Csakhogy ismét villant a Rams védelme. És azon belül is Ebukam. Az utolsó pillanatban odaért Mahomeshoz, akinek a passza így rövidebb lett a tervezettnél, és INT lett a vége. Ezzel gyakorlatilag eldőlt a meccs. Ugyan a Chiefs még kapott egy utolsó utáni lehetőséget, de akkor már nem volt idejük, így kockáztatni kellett. Mahomes hosszú passza ismét INT lett, és ezzel ért véget a mérkőzés.

Ezen a meccsen senkinek nem szabadott volna kikapnia. Ezen a meccsen mindkét csapat erőn felül tejesített, és ennél jobban soha nem szurkoltam még egy igazságos döntetlenért. Végül valakinek nyerni kellett, de ezen a meccsen nem volt igazi vesztes. Az én szememben a Chiefs is ugyanúgy győztese ennek a mérkőzésnek, mint a Rams.

Aki csak teheti nézze meg ennek a meccsnek az ismétlését. Még egy ilyen izgalmas, fordulatokban és emlékezetes jelenetekben gazdag mérkőzés nem lesz idén.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!