Connect with us

Hír

A hónap játékosai – November

Már három hónap lement az NFL jelenlegi szezonjából. November végével most arra is fény derült, hogy kik lettek a hónap legjobbjai. Vannak köztük újoncok és veteránok is, nézzük meg kiket választott a liga!

AFC

A hónap támadója: Andrew Luck (Indianapolis Colts)

Úgy tűnik ebben a szezonban nem telhet el olyan hónap, hogy egy Colts játékos ne kerüljön be a hónap legjobbjai közé. Most azonban az újoncok (Darius Leonard, Quenton Nelson) után a sérülésből visszatérő Andrew Luck nyújtott olyan teljesítményt, hogy itt szerepelhessen. Az 1-5-ös kezdés után nem sokan gondolták, hogy a Colts még tényező lesz decemberben a rájátszás helyekért, de a zsinórban megnyert 5 mérkőzés után már a playoff kapujában vannak. Luck megkapja a megfelelő védelmet és a Reich által hozott támadó felfogás is fekszik neki, így karrierje eddigi talán legjobb szezonját futja. Novemberben 78%-os hatékonysággal passzolt, 125,7-es passer ratinget átlagolt, és ezek mellett egymás után már 8 olyan meccset játszott, ahol legalább 3 TD átadása volt. Luck második alkalommal lett a hónap legjobbja, ezzel Manning mellett a Colts történetében még ő rendelkezhet legalább két ilyen elismeréssel.

A hónap védője: Chris Jones (Kansas City Chiefs)

A másik meglepetés csapat az AFC-ben a Chiefs. Nem sokan gondolták, hogy Mahomes vezetésével ilyen jó teljesítményre lesznek képesek, de azért egy kicsit a védelem is kellett ehhez. A Kansas City védelméről tudtuk a szezon előtt is, hogy nem a legjobb lesz, ehhez képest azért szépen helytállnak és ők is hozzáteszik a magukét a csapat sikereihez. Chris Jones pedig egyenesen november legjobb védője lett az AFC-ben. 12 szerelése mellett 5 sack, 6 negatív yardos szerelés és egy kiharcolt fumble is a statisztikájában szerepel. Jones először lett egy hónap legjobbja, és ezzel 2007 óta ő az első Chiefs DL, aki felkerült a listára. Akkor Jared Allen lett kiválasztva.

A hónap special team játékosa: Justin Tucker (Baltimore Ravens)

A Ravens is komoly harcban van a rájátszásért és ebben Tucker a tőle megszokott pontossággal sokat segít. Látjuk, hogy egyes csapatok mennyit szenvednek azzal, hogy megtalálják a megfelelő rúgót. Tucker októberben a Saints ellen karrierje első extra pontját hagyta ki, de utána nem omlott össze és a mögöttünk hagyott 30 napban hibátlan teljesítményt tett le az asztalra. 8 mezőnygólja mellett a 6 extra pontja is mind a póznák közé került. Tucker már hatodik alkalommal lett egy adott hónap legjobbja, ez a rúgok között rekord.

NFC

A hónap támadója: Drew Brees (New Orleans Saints)

A Saints offense-t egészen a Dallas elleni mérkőzésig senki nem tudta megfogni. Ez ahhoz vezetett, hogy zsinórban 10 mérkőzést is megnyertek Sean Payton tanítványai. A támadósor Brees vezérletével egyszerűen fenomenális, olyan könnyen mentek át az ellenfeleken, hogy élmény volt nézni. A veterán irányítónak ezzel már kinéz az MVP cím is január végén. Novemberben közel 75% volt a passzpontossága és 1145 yardja mellett 15 TD-t is kiosztott társainak, ráadásul ezek mellett csak egy alkalommal adta el a labdát. Brees negyedik alkalommal lett a hónap játékosa, ezzel csatlakozott a Brady – Rodgers – Rivers trióhoz, mivel a jelenleg aktív irányítok közül csak négyüknek van legalább 4 ilyen elismerése.

A hónap védője: Eddie Jackson (Chicago Bears)

Jacksonnak ez a második díja a héten, hiszen a 12. hét legjobb NFC védője is ő lett. Matt Nagy érkezésével ismét futballélet lett a szeles városban, és ez az ellenállhatatlan védelemnek is jócskán köszönhető. A pálya minden részén dominál a védelem, hiszen az irányítók dolgát a Mack-Hicks duó keseríti, míg hátul Jackson tevékenykedik kiválóan. Novemberben 15 szerelés, 2 interception, 1 fumble és 3 passz levédekezés volt a neve mellett, ráadásul 2 TD-t is szerzett. Eddie Jackson ezzel az első Bears safety lett aki megkapta az elismerést.

A hónap special team játékosa: Michael Dickson (Seattle Seahawks)

Dickson nagy reményekkel érkezett Seattle-be és eddig nem is hagyja cserben csapatát. Puntjai rendre nehéz helyzetbe hozzák az ellenfelet, így hozzájárul a Seahawks meneteléséhez. Az elmúlt 30 napban 47,4 yardot átlagolt rúgásaiból, a leghosszabb 68 yardos volt és a próbálkozásaiból öt is a 20-ason belülre ment. Dickson ezzel a liga történetében a második újonc punter, aki a hónap legjobbja lett, előtte Chris Kluwe-nek sikerült még ez a bravúr 2005-ben.

 

A hónap újonc támadója: Baker Mayfield (Cleveland Browns)

Hue Jackson távozásával úgy tűnik eltűnt a fék a Brownsból. Azt eddig is tudtuk, hogy Mayfield nagyon tehetséges és hogy többet tud annál mint amit a pályán mutatott, új edzővel már meg is mutatja igazi tudását. Novemberben 73,8% volt a passzainak pontossága és 9 TD mellett mindössze 1 interceptiont dobott. Mayfield ezzel a negyedik Browns újonc lett aki a hónap legjobb első évese lett.

A hónap újonc védője: Leighton Vander Esch (Dallas Cowboys)

A dallasi gyors is szélsebesen halad a csoportgyőzelem felé és ezzel a rájátszásba. A Prescott és Eliott által fémjelzett támadók mellett a védelem remeklése is fontos kellék a sikerekhez. Ebben kiemelkedik a Cowboys idei elsőkörös választottja, aki hétről-hétre remek produkcióval áll elő. Négy meccs alatt 39 szerelése volt, 6 passz leütése és 2 interceptionje. Vander Esch ezzel a harmadik Cowboys rookie, aki az adott hónap legjobb újonca lett.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!