Connect with us

Hír

A Chargers Rivers új szerződésén gondolkodik

A Los Angeles Chargers számára a New England Patriots ellen elszenvedett verséggel ért véget a 2018-as szezon, amire nyugodtan mondhatjuk, hogy a csapat szempontjából elfogadhatóan sikerült, hiszen az AFC top csapatai közé játszották be magukat és egészen az utolsó meccsig olyan játékot mutattak, amely minden csapatra veszélyes volt. A fő céljukat azonban nem érték el, és a csapat Tom Telescóék jól tudják, hogy egy esetleges gyűrű megszerzése jelen helyzetben csak és kizárólag Philip Riversszel lehetséges, ezért a fókuszt arra kezdték el helyezni, hogy a 37 éves irányítónak új szerződést dolgozzanak ki.

A veterán quarterback jelenlegi kontraktusából mindössze egy év van hátra, tehát a mostani körülmények között 2020-ban free agent lenne a játékos, ami akár a karrierje végét is jelenthetné, de Rivers leszögezte, hogy ő még jó pár szezont lenyomna az NFL-ben, maradt még szufla benne, nem gondolkodik a visszavonuláson. A mutatott játékát elnézve pedig nem is látszódik annyira rajta az idő vasfoga, mint egyes veterán társain (pl. Eli Manning), ezért a Chargers jogosan fontolgathatja, hogy még néhány évre magához láncolja a franchise arcát.

 

A Sportac számításai szerint Riversnek az éves értéke megközelítőleg 27 millió dollár, és ha figyelembe vesszük a nagyjából hasonló korú és keresetű irányítókat, akkor az előttünk álló 4 évre 107 millió dolláros szerződést kalkuláltak ki, amivel a játékos évi átlagfizetése a QB-k között top10-es lenne. Az idei szezonban mutatott formáját tekintve bőven a top10-ben volt a posztján, ezért jogosan kérhet olyan pénzt, ami egy top irányítónak jár.

 

Azonban figyelembe kell venni, hogy ő sem fog fiatalodni az idővel, ami természetesen csökkenti az értékét, de a Chargersnek fontos, hogy megtartsa őt, és minden bizonnyal olyan szerződést fognak ajánlani neki, amit jó szívvel fog aláírni Rivers is. Aki ha a csapat érdekeit és terveit is szem előtt tartja, némileg olcsóbban, a piaci értéke alatt is belemegy az új szerződésbe, hogy ezzel nagyobb mozgási teret adhasson a franchise-nak, amelynek a cap helyzete (25,6 millió dollár) nem a legfényesebb a 2019-es évre nézve.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!