Connect with us

Hír

Ikonikus védőjét vághatja ki a Bucs

Gerald McCoy neve szinte ősszenőtt a Tampa Bay Buccaneersszel. A 30 éves defensive tackle 2010 óta erősíti a floridai franchise-t, amely az azévi draft 3. pickjén választotta őt ki. Ám hiába a megannyi All-Pro elismerés, könnyen lehet, hogy távoznia kell a Bucstól.

 

 

A fizetési keret nagy úr ebben a sportágban, márpedig költőpénzzel nem áll jól a Bucs az előttünk álló offseasonre. Mindössze $16,6 millió maradt a szabadügynök játékosokra az Over The Cap szerint, és bár kevés fontos szabadügynök van a csapatban, erősíteni muszáj lesz ezen az egységen. Ám ez pénz nélkül nem megy, és itt jöhet képbe McCoy kivágása.

 

McCoy szerződése még három szezonra érvényes, ugyanakkor már nem tartalmaz garantált összeget. Így hiába $13 milliós a cap hitje, egy cut esetén ez egy az egyben felszabadulna a fizetési keretből. A teljesítménye nem feltétlen idnokolná a kivágását, bár abban a gyenge védelemben nem nehéz kitűnni. McCoy számait ugyanis nagyjából reprodukálta az újonc Vita Vea, aki majdnem fele annyi meccsen kezdett, ráadásul jóval kevesebb pénzért is játszik. 30 évesen kevésbé valószínű, hogy visszatér az All-Pro formájába, ráadásul Todd Bowles érkezésével könnyen átállhat a védelem 3-4-es alapfelállásra, ahová más játékost képzelhetnek el McCoy helyén.

 

Ugyanakkor megannyi csapat tárt karokkal fogadná a veterán játékost, és vélhetően nagy licitháború lenne a játékjogáért ha túladna rajta a Buccaneers.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!