Connect with us

Érdekességek

Watt: Az MVP-cím mindig is a támadóké volt

Aaron Donald parádés volt idén, ő szerezte a legtöbb sacket (20,5), negatív yardos szerelést (25) és siettetést (106) a ligában, mindezt ráadásul DT-ként. Ennek ellenére gyakorlatilag esélytelen az MVP-címre, pont úgy, ahogy anno JJ Watt volt. Utóbbi szerint ez nem véletlen, hisz a díj mindig is a támadóké volt.

 

 

2014-ben Watt Donaldhoz hasonlóan 20,5 sacket szerzett, volt 10 leütött passza, egy 80 yardos pick-sixe, kierőszakolt négy fumble-t, és még három elkapott TD-t is betett a közösbe. Ennek ellenére csak 13 szavazatot kapott, esélye sem volt a 4381 yardot, 38 TD-t és öt INT-t dobó Aaron Rodgers ellen. Donald pedig még Wattnál is nehezebb helyzetben van, hisz két zseniálisan játszó irányítóval – Drew Brees és Patrick Mahomes – is meg kell küzdenie.

 

A liga történetében eddig mindössze háromszor nem támadó – futó vagy irányító – kapta az MVP-címet. 1986-ban Lawrence Taylor (Giants), minden idők talán legjobb védője lett a liga legértékesebb játékosa, 1982-ben a Washington rúgója, Mark Moseley (egy 9 meccses szezon után), 1971-ben pedig a DT Alan Page (Vikings).

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!