Connect with us

Draft

Kevés lőszer, két halálos találat – Saints draftértékelő

A Saintsnek nagyon kevés drafttőkéje volt, ráadásul ismét elővette a jövő évi pickeket is, hogy feljebb mozoghasson a második napon. A kevés lőszerből viszont megmutatta a csapat, hogyan kell két halálos találatot bevinni. 

2/48 Erik McCoy, C, Texas A&M
4/105 Chauncey Gardner-Johnson, S, Florida
6/177 Saquan Hampton, S, Rutgers
7/231 Alize Mack, TE, Notre Dame
7/244 Kaden Elliss, OLB, Idaho

2. nap – Erik McCoy (C)

A visszavonuló Max Unger helyére érkezik McCoy, aki az Aggiesben az utóbbi három évben 39 mérkőzésen volt kezdő. Egy nagyon okos, tapasztalt, jó munkamorállal rendelkező játékos, aki minden bizonnyal nagyon hosszú időre megoldja a center posztot majd New Orleansban. Jó atléta – ő futotta a legjobb 40 yardos időt a támadófalemberek közt a combine-on -, de emellé erős is. Jó a technikája, az egyensúlya, az oldalirányú mozgása, erős az alsóteste és jól lép fel a második szintre is, tehát igazából kevés kivetnivaló van a játékában. Kicsit alacsonyabb a kelleténél és ideális esetben a karjai is hosszabbak lennének, de biztos vagyok benne, hogy stabil pontja lesz az amúgy is nagyon erős támadófalnak.

Az egyetlen dolog, amiért kritizálni lehet ezt a húzást, az a jövő évi második körös pick beáldozása.

4. kör – Chauncey Gardner Johnson (S)

Pályán nyújtott teljesítmény alapján egyik kedvenc játékosom volt CGJ idén, konkrétan a 26. volt a boardomon, nem is értem, hogyan csúszhatott egészen a negyedik körig, mikor már a harmadikban is stealnek gondoltam volna – és nem csak én, a legtöbbeknél top50 játékos volt, de állítólag rossz interjúi miatt csúszott. Egy rendkívül sokoldalú DB, akit a secondary bármely pontján be lehet vetni és tapasztalatot is szerzett már mindenhol. A szélen azért nem használnám, de nickel cornerben vagy bármilyen safety pozícióban nagyon szívesen. Nem tudom a Saints milyen szerepet szán neki, de igazából nem tudom elképzelni, hogy ne legyen már első évében is nagy impactje, hiszen slot CB-ben is akadnak problémák és a safety poszt sem ragyog a legfényesebben New Orleansben.

3. nap többi része – Saquan Hampton (S), Alize Mack (TE) és Kaden Elliss (OLB)

Hampton volt a Rutgers MVP-je, 3 interceptiont és 13 leütött labdát jegyzett a szezonban. Feltehetőleg a speciális egységben lesz nagy szerepe atletizmusának köszönhetően, és egy karrier csere-safety lehet. Még egy safetyre nem volt igazából szüksége a csapatnak, eléggé tele van itt a Saints, így lehet meg sem éri majd a keretszűkítést. Sokan az elkapó Kelvin Harmont szerették volna, aki óriási steal lett volna a hatodik körben.

A Saints a hetedik körig hagyta a skill pozíciós draftot, pedig lehetett volna erősíteni azért korábban is. Most Jared Cook mögé érkezett egy tight end Mack személyében. Ötcsillagos recruit volt, de akadémiai problémák miatt kihagyott egy évet. Nagy és agilis játékos, sok akrobatikus elkapást mutatott be karrierje során. Potenciál van benne valamilyen szinten, de persze egy hetedik körös játékostól nem szabad sokat várni.

Ellis DE-t és LB-t is játszott az egyetemen, a nagyok közt a speciális egységben lehet természetesen a legnagyobb szerepe, kemény és megállás nélküli játéka miatt jó is lehet ebben. Apja kétszeres Pro Bowler DT volt a Lionsben és edzette is őt az Idahón.

Összegzés

A Saints draftja elég karcsú lett mennyiségileg, hiszen mindössze egyetlen játékost szerzett a csapat az első két nap során, az ötből három pick pedig a hatodik körtől lefelé született, tőlük tényleg nem várható el semmi. Ha azt nézzük, hogy mennyit erősödött a csapat, akkor nem volt ez egy kiemelkedő draft, azonban ha találati arányt nézünk és az első négy körben a pickek mennyiségéhez mért impactet, akkor viszont kiváló játékosbörzén van túl a csapat. McCoy és Gardner-Johnson is kiváló pickek voltak, negatívumként említhető a jövő évi második körös választási jog feláldozása.

Értékelés: A-

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!