Connect with us

Draft

Patricia úgyis jobban tudja? – Lions draftértékelő

Kilenc pickje volt a draft előtt a Lionsnek, és az előre-, illetve hátramozgások után is sikerült ezt a számot tartani, vagyis bőven volt lövésük a játékosbörzén. Ezzel együtt kifejezetten ambivalens draftot hozott össze a csapat, mintha menet közben elfelejtette volna, melyik körben is van éppen. Óriási reachek és stealek Detroitban.

 

 

Első nap

 

A draft előtti hírek arról szóltak, hogy a Lions szeretné elcserélni az 1/8-as pickjét, hogy minél nagyobb drafttőkével várhassa a folytatást. Ebből végül semmi nem lett – hogy végül meggondolta-e magát a csapat, vagy egyszerűen nem kereste őket senki, nem tudni –, bár az első kör után így sincs különösebb ok a panaszra.

 

1/8: TJ Hockenson, Tight End, Iowa – Értékelés: A

 

Messze nem a TE volt a csapat legnagyobb hiányposztja, ennek ellenére az Iowa tehetsége egyszerűen olyan jó érték volt itt, hogy nem hagyhatta bent a csapat (ennél már csak az lett volna a jobb, ha Josh Allent (DE) nem viszi ki a Jaguars pont a Lions előtt). Hockensont a legtöbb szakértő korszakos tehetségnek tartja, az új Gronknak, aki kiválóan tud blokkolni is, a méretei alapján pedig Travis Kelcere hajaz. Bármelyik is lesz belőle, óriásit nyerhet rajta a Lions, bár Jessee James leigazolása így nettó felesleges lett.

 

Második nap

 

A Lionsnek egy pickje volt a 2. és 3. körben is, és meglehetősen fejvakarósra sikerült – reach a négyzeten.

 

2/43: Jahlani Tavai, Hawaii – Értékelés: B-

 

Vállsérülése miatt nem szerepelt a combine-on, emiatt sokan 4-5. körbe várták, a tehetsége és tökéletes méretei alapján pedig 3. körös tehetségnek tűnt – vagyis akárhogy nézzük, a második kör elején elég nagy reach. Hiányposztra érkezett, a mentalitása jó, sokoldalú, korrekt három downos LB is lehet belőle, de a 43. pickre nem olyan játékost választasz, aki korrekt lehet. Ezzel együtt is védhető, még ha nem is a legszexibb húzása a csapatnak.

 

3/81: Safety Will Harris, Boston College – Értékelés: C+

 

Remek fizikai adottságok, illik Patricia rendszerébe, a pályán és az öltözőben is vezér, ugyanakkor inkább a speciális egységben és a rotációban lehet hasznos, mint kezdőként. Ő is 1-2 körrel hamarabb lett kiválasztva, mint várták, de mivel needre érkezett, nagyon rossz értékelést nem érdemel (és vélhetően más is akarhatta, hisz a Lions feltrade-elt érte).

 

 

A második nap értékelése: A Lions nem a legjobb játékosokat kereste, hanem azokat, akik fizikailag és mentálisan is illenek Patricia elképzeléseihez. Hogy ez jó vagy nem, az majd eldől, ráció van a dologban, de így látatlanban nem feltétlenül lehetnek elégedettek a szurkolók a második nappal. Értékelés: C+

 

A harmadik nap

 

A Lionsnek egy negyedik, egy ötödik, két hatodik és két hetedik körös pickje volt a harmadik napon, ami kifejezetten jól sikerült, kezdőket talált itt a csapat. Ez a nap a stealekről szólt.

 

4/117: Austin Bryant, DE, Clemson – Értékelés: A

5/146: Amani Oruwariye, CB, Penn State – Értékelés: A+

6/184: Travis Fulgham, WR, Old Dominion – Értékelés: A+

6/186: Ty Johnson, RB, Maryland – Értékelés: C

7/224: Isaac Nauta, TE, Georgia – Értékelés: A

7/229: P.J. Johnson, DT, Arizona – Értékelés: A

 

Bryant remek pick volt a 4. körben, és nagyjából azt mondható el róla, mint a többiekről: tökéletes méretek, rendszer-fit, kiváló mentalitás. Az egyetemi szezon végét sérülten nyomta végig, ami külön szimpatikus volt a Lionsnek, hisz manapság egyre többen hagynak ki meccseket, nehogy megsérüljenek. Elsősorban szituációs pass rusher lehet, futás ellen komoly hátrányai vannak, de mivel Patricia szeret rotálni, elég sok snapet kaphat.

 

Oruwariye a nap egyik legnagyobb stealje, a harmadik körben is simán kimehetett volna a tehetsége alapján. A méretei neki is kiválóak, nagy, fizikális corner, akinek a legnagyobb hibája az, hogy pocsék a gyorsulása, ha megverik a LoS-nál, akkor meszeltek neki. Ezzel együtt is kezdő potenciál van benne, jó eséllyel kezdeni is fog, ráadásul keményen beleáll a szerelésekbe futójátékoknál is, ami külön pozitívum és elvárás Patriciánál. Az ötödik körben ajándék.

 

 

Fulgham is jó pick a 6. körben, simán kimehetett volna a második napon. Remek méretei vannak, red zone-ban ideális lehet, de a szeparációs képességei nem valami jók. Simán lehet WR4 akár már idén, de az sem lenne meglepő, ha hosszú távon kiszorítaná Marvin Jonest. Akárhogy is, Stafford nem panaszkodhat, nagyon komoly fegyverarzenált kapott. Vele ellentétben Ty Johnson egy teljesen értelmetlen pick, semmi olyat nem tud nyújtani első ránézésre, amiből hiány lenne, meglepődnék, ha megélné a rosterszűkítést (bár az állítólagos 4.26-os 40 yardos ideje nem rossz, talán a speciális egységben lesz neki hely).

 

A 7. kör is jól sikerült: Nauta egy egész ügyes TE, elkapni és blokkolni is elég jól tud, egyértelmű steal a 7. körben, ha nem lenne James, akár TE2 is lehetne (ezek után pláne nem tetszik a James-igazolás). Johnson pedig egy hústorony, aki a méreteiből adódóan jó lesz a futás ellen, főleg rövid yardos szituációknál. Több nincs benne, de az soha nem árt, ha lehet a védőfalat rotálni. A harmadik nap értékelése: A+

 

Értékelés

 

A második nap nem lett az igazi, a harmadikkal viszont sikerült némiképp korrigálni rajta. Az egyértelmű, hogy a Lions nem elsősorban a tehetséget nézte, hanem a mentalitást és a rendszer-kompatibilitást, és ez egy abszolút védhető filozófia. Az első nap tökéletes, a harmadikon is több fegyvert kapott Stafford, az offense nagyon rendben van papíron. A védelem is javult, hiányposztokra érkeztek játékosok: Oruwariye és Tavai kezdők lesznek, utóbbi pedig Davisnél nem lehet rosszabb, illetve a védőfalba is jött mélyítés. Nem mondanám, hogy tökéletes, több alkalommal is lehetett volna jobb játékost szerezni, de az szimpatikus, hogy egy egyértelmű és tudatos koncepció alapján dolgozott a csapat. Értékelés: B+

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!