About the author

6 Comments

 1. 1

  kitalaltnev

  Nekem tetszik. Mindamellett Parkey-nek meg nyasgem! ?

 2. 2

  bjeela

  Még egy dilinyós, aki fordított pszichológiával próbál pozitív hatást kicsikarni, de csak beleégeti a nyomorultak tudatába a vereséget és annak az érzetét. Mééér fogjuk ki rendszeresen a degeneráltakat?

 3. 3

  zsömi

  Bill bácsi is azért olvasta fel a Seahawks SB előtt az ellenfél győzelmi parádéjának a programját mert nem működik a fordított pszichológia…

  Szerintem a jó edző ismeri, hogy mi hat motiválóan a játékosaira. Egy győztes típust a vereség érzése igenis motivál, amiatt is jobb szeretne lenni. Aki ettől görcsös lesz, az a kellő pillanatokban is meg fog remegni. Szerintem.

 4. 4

  Gergely Angyal

  Hát ez most olyan, hogy vagy bejön, vagy nem.
  Amit bjeela is mond, hogy megvan a veszélye, hogy hasonló szituációban leblokkolnak, és elb*ccák, de Zolinak is lehet igaza, hogy csak azért sem akarják újra átélni a dolgot.
  Az biztos, hogyha még egy hasonló vereség jön nekik a playoffban (utolsó másodperces bukta mondjuk), akkor abba 1-2 játékos érzelmileg biztos belerokkan.

 5. 5

  bjeela

  Bocs, zsömi, de a másik csapat ünneplésének a programja és az én pofám elkámpicsorodása között némi differenciát vélek felfedezni. Az egyik dacot, csakazértis hangulatot, a nehogymánekiklegyenjó és a megaqrvaannyukat érzést vált ki, míg a másikban egy szembesülés a szarral, ami ért, ami elutasítást, elkeseredést, naeztsohatöbbet érzést vált ki. Az utóbbiban is lehet jó, főleg, ha a legutolsó érzést tekintjük, de ettől még akkor is lehangoló, míg a másik motiváló, vagyis egészen más energiákat mozgat meg a két dolog. Az egyik felbasz agyilag és adrenalint tol beléd, a másik erősíti benned a szégyent. De lehet, hogy fingom sincs a lélektanhoz és csak itt okoskodom feszt. ;)

  Természetesen a jó edző valóban ismeri a játékosait, de ettől még nem szerencsés beleégetni a tudatába az elkeseredésének a képeit.

 6. 6

  bjeela

  Nem is arra gondoltam, Gergő, hogy leblokkolnak, hanem azt, hogy az ellenfél csapatának győzelmi programja lelkesít, adrenalint tol beléd, ha kiteszed az öltözőszerényed ajtajára, akkor minden edzésen kibassza nálad a biztosítékot és úgy mész ki az edzésre, hogy most szétszakítom a világot, míg ha az elkeseredett pofámat teszem ki a szekrényem falára, akkor mindig a szégyenemmel szembesülök, ami éppenséggel lehet motiváló, de semmiképp lelkesítő, inkább lehangoló. Épp ezért nem szokás alkalmazni motivációs tréningeken ilyesmiket soha, semmikor. De lehet, hogy ezek a szakemberek a seggfaszok, bár kétlem. ;)
  És ki is mondtad a lényeget: ha ilyen lenne mégeccer, abba belerokkan a lélek, érzelmileg elfogy az ipse. Márpedig ha rendszeresen erre emlékeztetnek, az hasonló hatást válthat ki. Na, ezért mondtam azt, hogy degenerált a Nagy, ha ilyesmit csinál.

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team