Connect with us

Hír

Brady eltiltása törölve

Berman bíró úr törölte Tom Brady 4 meccsre szóló eltiltását, így már a nyitómérkőzésen is játszhat a Super Bowl MVP-je!

brady-court

Végre pont kerülhet a túlságosan hosszan tartó ügy végére. A felek az utóbbi két hétben nem tudtak megegyezni egy köztes megoldásban, hiszen Brady ugyan belement volna egy csökkentett eltiltásba, de csak akkor, ha az nem tartalmazza a bűnösségét a Deflategate ügyben, csak a nyomozás akadályoztatásában. Az NFL-nek ez nem tetszett, így közel sem kerültek a felek. Eddig kellett várni Berman ítéletére, amivel nyilván az NFL járt rosszabbul.

 

Berman az alábbi három ok alapján döntött Brady javára (forrás: BostonGlobe):

 

1. Az NFL nem értesítette arról a játékost (nem szabályozott), hogy a “más emberek szabályellenes cselekményéről tudomás” ténye szankcióval jár, továbbá hogy ezért kiszabott büntetés akár tétmeccsről eltiltás is lehet.

 

2. A fellebbezés során Brady képviselője nem hallgathatta ki tanúként a nyomozás két vezetője közül Jeff Pasht, az NFL jogtanácsosát.

 

3. Továbbá az NFL megtagadta a fellebbezés során Brady és képviselője számára, hogy hozzáférjenek a nyomozás során készített feljegyzésekhez ( – az NFL hozzáfért ezekhez).

 

 

UPDATE: Roger Goodell természetesen nem ért egyet a döntéssel és fellebbeznek. Ez viszont ebben az évben biztosan nem tud eredményt hozni, így Brady végigjátszhatja a szezont.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!