Connect with us

Összefoglaló

Preseason week4 összefoglaló

A preseason negyedik hete a hátsóbb vonalak rosterre kerüléséről szól, így a kezdő játékosok vagy egyáltalán nem, vagy tényleg csak nagyon kevés snapet vannak fenn a pályán. Ezért tulajdonképpen nem is kerítenék nagy feneket a dolognak. Arra jutottam, hogy mivel negyedik hét van, ezért igyekszem minden meccset négy mondatban összefoglalni (nem állítom, hogy a végére sikerül betartani).

 

Baltimore Ravens @ Atlanta Falcons 19-20

 

A Baltimore-ban feltehetően Schaub marad a második számú irányító, annak ellenére, hogy Renner megint jól játszott (18/24, 128 yard, 2 TD), igaz előbbi sem hozott rossz mutatókat (7/7, 88 yard). A Falconsnál inkább a futójáték kapott nagyobb szerepet. Az újonc duó, Terron Ward és Tevin Coleman összesen 125 yardot hoztak a konyhára (Ward: 18 kísérlet, 69 yard; Coleman 8 kísérlet 56 yard). A meccs egyik legszebb jelenete Marlon Brown 42 yardos elkapása volt

de Coleman 26 yardos nyargalása sem volt éppen csúnya.

 

New Orleans Saints @ Green Bay Packers 10-38

 

A Saints jól kezdte a meccset, Luke McCown egy Willie Snadnek adott touchdown passzával megszerezte a vezetést. McCown 5/5-tel, 82 yarddal és egy TD-vel ült le, majd jöttek az ő backupjai, akik viszont kevésbé teljesítettek jól, mint az eddigi preseason meccsek folyamán, különösen Grayson volt, aki az eddigiekhez képest gyengébb meccset tudhatott magáénak a két INT-jével. A Saints legjobb támadója az elsőéves Brandon Coleman volt, aki 4 elkapásból 82 yardot szerzett. A túloldalon Hundley remek meccset zárt, 4 TD-vel, amik közül talán ez volt a leglátványosabb, igaz itt az elkapó is vastagon benne volt a gesztenye kikaparásában.

 

Cincinnatti Bengals @ Indianapolis Colts 9-6

 

A Bengalsnál McCarron kapta a több szerepet, (15/28, 219 yard), a túloldalon pedig Bennett, aki önmagában véve nem játszott rosszul (15/25, 170 yard), de 3 interceptionje nagyon belepiszkít a képbe. Bennett kedvenc célpontja az újonc Duron Carter (aki egyébként a Hall of Fame tag, Cris Carter fia) volt, aki 5 elkapásból 85 yardot gereblyézett össze, a túloldalon szintén kiváló teljesítménnyel rukkolt elő Brandon Tate.

A meccs azonban a rúgókról szólt, Nugent kettőből kettőt értékesített (41, majd 35 yardról), mire válaszolva Vinatieri is hasonlóan 2/2-vel zárt, mindkétszer 26 yardról verte be. A nyerőember a Bengals backup kickere, az újonc Tom Obarski volt, aki ugyan először kihagyta 30 yardról a negyedik negyed elején, de a meccs végén az ő 28 yardos field goaljával győzelemmel zárhatta a preseasont a Bengals.

 

Tampa Bay Buccaneers @ Miami Dolphins 22-17

 

Winston nem lépett pályára, helyette Glennon vezette a Bucs támadásait több-kevesebb sikerrel. A túloldalon Freeman és Bethel-Thompson is 120 yard fölé jutottak, de mindkettejük két eladott labdával zárta a napot, utóbbi egyik labdaeladásából Khaseem Greene 98 yardos picksixet csinált.

A Dolphinsban megszerezte első elkapását az idei első körös választottjuk, Davante Parker, valamint a másik újonc Jay Ajayi is jó napot zárt 9 próbálkozásból szerzett 66 yardjával. A Tampában Rannell Hall és Adam Humphries (mindketten újoncok) jutott 60 yard fölé, a Miami részéről, Matt Hazel zárt 96 elkapott yarddal.

 

Philadelphia Eagles @ New York Jets 18-24

 

Először nem jutott 20 pont fölé az előszezon során az Eagles, ahol ez a meccs semmi egyébről nem szólt, csak a Tebow vs. Barkley csatáról a harmadik számú írányító posztért. A két irányító 1-1 félidőt kapott, azonban Tebow jobban élt a lehetőséggel és egész jó számokat hozott, (11/17, 189 yard, 2 TD, INT) valamint ilyen scramble-ökkel rukkolt elő.

A második TD-je meg egy zseniális elkapás volt Freddie Martino részéről.

A másik oldalon Flynn hasonló mutatókkal zárt mint Tebow, de a Jets inkább a futójátékot erőltette. A Johnson-Richardson-Stacy trió 216 yardot szerzett közösen, 76-72-68 elosztásban.

 

Buffalo Bills @ Detroit Lions 10-17

 

A Billsben Matt Simms egyedül játszotta végig a találkozót, 200 yard fölé ment, ugyanakkor TD-t nem sikerült szereznie. Kicsit meg lehetett illetődve, ugyanis egészen érthetetlen dolgokat is művelt, mint például ezt:

De a Bills védelme is kitett magáért:

A Bills támadósorából ki lehet emelni az újonc Dezmin Lewist, aki 6 elkapásból 81 yardot ért el, a Lionsból pedig az elsőéves T.J. Jonest, aki 2 elkapásból 80 yardot ért el, amiből az egyik egy 64 yardos TD lett.

New York Giants @ New England Patriots 12-9

 

New Englandben mindenki Brady eltiltásának feloldásával volt elfoglalva, így nem is nagyon érdekelt senkit a meccs eredménye. A Patriotsban Ryan Lindley irányított végig, a túloldalon Ryan Nassib tette ugyanezt. Egyikük sem szerzett TD-t, Lindley összesen 45 passzkísérlettel próbálkozott, ebből mindössze 22 volt jó és egyszer el is adta a labdát. A Patriots támadásaiban újdonság volt, hogy LeGarrette Blount több passzt is kapott – hogy ez csak egyszeri alkalom volt, vagy az alapszakaszban majd az lesz a varázslat, hogy Brady elkezdi tömni Blountot screen passzokkal az majd eldől, mindenesetre érdekes. A futójáték viszont mindkét oldalon elég harmatosra sikeredett.

 

Carolina Panthers @ Pittsburgh Steelers 23-6

 

A Steelersben pályára lépett Michael Vick, de nem kapott túl sok szerepet, inkább Landry Jones volt a pályán, bár ő sem vitte túlzásba a passzolást. Vick ettől függetlenül egy egész jó kis játékot tudott összehozni Martavis Bryanttel.

A túloldalon is inkább a futójáték dominált, csak itt még eredménye is volt. Jordan Todman, Cameron Artis-Payne és Brandon Wegher összesen 203 yardot szereztek. Todman egy ilyen 49 yardos TD-vel vette ki a részét a buliból.

 

Jacksonville Jaguars @ Washington Redskins 17-16

 

A Redskinsben Colt McCoy irányított, a Jaguarsnak Stephen Morris, mindketten TD-vel és eladott labda nélkül zártak. A Jaguars inkább a futójátékra helyezte a hangsúlyt, ennek sikerességéért pedig az újonc Corey Grant felelt – többek között ezzel a 40 yardos TD-vel.

A hazaiak oldalán inkább a passzjáték dominált, McCoy kedvenc célpontja az elsőéves, Rashad Ross volt, aki 100 yard fölé jutott.

 

Cleveland Browns @ Chicago Bears 0-24

 

Nem, ez nem egy éjjel-nappali üzlet nyitvatartása, hanem a Cleveland teljesen kilátástalan támadójátékának az eredménye. Hiába osztották el viszonylag vegyesen a playeket, nem nagyon működött sem a passz, sem a futás.

 

Thad Lewisszal szemben viszont David Fales megmutatta, hogy helye lenne a Bears rosterén, 14/18, 131 yard és 2 TD került a neve mellé. A Bearsnél a futójátékkal is minden rendben volt, Jeremy Langford és Ka’Deem Carey kettőse szétszedte a Browns védelmét.

 

Houston Texans @ Dallas Cowboys 14-21

 

Ryan Mallett nem aludt el a Cowboys elleni meccsen, így pár snapet kapott, ezek során kétszer is passzolhatott, de egyik sem volt sikeres átadás. A Cowboysnál még a kezdőknél is nagyon érdekes a helyzet a futójáték kapcsán, így nem csoda, hogy kíváncsiak voltak Garrették a másodvonalban dolgozó dallasi futókra. Megkapták és éltek is a lehetőséggel, Ben Malena és Gus Johnson is 60 yard fölé jutottak, utóbbi pedig még egy ilyen touchdownnal is hozzájárult csapata sikeréhez.

 

Kansas City Chiefs @ St. Louis Rams 24-17

 

A Chiefsnél egyenlő bánásmódot kapott a vezetőségtől mindkét irányító, Chase Daniel és Aaron Murray, mindketten feljegyezhettek hatpontost átadást, annyi különbséggel, hogy Daniel egyszer el is adta a játékszert. Bár meg kell hagyni, Murray TD-jénél inkább Reevesre hárult a feladat oroszlánrésze.

A Ramsnél Foles is szerephez jutott egy rövid időre, 3 passzából 2 sikeres volt, egy pedig INT lett. Tavon Austin viszont megmutatta, hogy visszahordó képességét nem csak a returnöknél, hanem passzjáték során is tudja kamatoztatni.

 

Minnesota Vikings @ Tennessee Titans 17-24

 

Marcus Mariota a meccs elején pályán volt, meg is dobta első NFL-es TD passzát Harry Douglasnek. Amúgy mind a négy irányító játéklehetőséget kapott a hazaiaknál, Whitehurstön kívül mindenkinek lett is hatpontos átadása és senki sem adta el a labdát.

A Vikingsnál Heinicke állt végig a center mögött, két touchdownja közül ehhez volt szükség egy bravúros játékra az elkapó részéről.

A Vikings offense passzorientált volt, négyen is 40 yard fölé jutottak (az újonc Stefon Diggs 85 yardig), a Titans viszont igyekezett megtalálni az egyensúlyt a playhívásban.

 

A történethez hozzátartozik, hogy a Titanstől elvettek egy nem is akármilyen TD-t.

 

Arizona Cardinals @ Denver Broncos 22-20

 

A Cardinalsra kiegyensúlyozott playhívás és eredményes kivitelezés volt jellemző. A passzjáték megoszlott Logan Thomas és Philipp Sims között, a futójáték pedig Kerwynn Williamsen és Chris Johnsonon múlt. Thomas egy ilyen mélységi játékkal tett fel hat pontot a táblára, J.J. Nelson közreműködésével (aki csapata legjobb elkapója volt).

A Denvert sem kellett azonban félteni ha hosszúpasszokról volt szó, Osweiler például egy ilyen 78 yardos játékot virított.

A Denver elkapógárdájából a fenti TD-t szerző Andre Caldwellen kívül még érdemes kiemelni az újonc Bennie Fowlert, aki egy 16 yardos touchdown elkapás mellett további 40 yardot szerzett.

 

Oakland Raiders @ Seattle Seahawks 21-31

 

Russel Wilson egy támadás erejéig a pályán volt. Ez alatt meg is találta Tyler Lockettet egy 63 yardos TD passzal. De mégis, a Seahawks inkább a futójátékra tette a hangsúlyt, Thomas Rawls 87 yard, TD-t, B.J. Daniels pedig 75 yardot szerzett a földön.

A Raidersnél McGloin irányított eredményesebben, 2 TD-t és 186 yardot írt, az Oakland inkább a passzjátékot erőltette a meccsen, futásban nem sok babér termett nekik.

 

San Diego Chargers @ San Francisco 49ers 12-14

 

Dylan Thompson nem vacakolt, felrakott 225 yardot meg 2 TD-t a statisztikai lapjára (köztük egy 70 yardosat Bruce Ellington felé),

míg a rögbiszörny Jarryd Hyne most is előrukkolt valami látványossal.

A Chargersnél Tyrell Williamset érdemes kiemelni, aki egy 63 yardos hatpontost érő elkapással jelentkezett be a rosterre.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!