Connect with us

Beharangozó

Beharangozó – Ravens @ Cardinals

A ma éjjeli mérkőzés a madarak összecsapása lesz, ahol a megtépázott Hollók, az ereszkedő Pintyekkel találkoznak.

 

Múlt:

 

A két csapat nem túl tartalmas múltra tekint vissza. Mindössze ötször találkoztak, ebből négyszer a Ravens diadalmaskodott. Ráadásul ez a négy találkozó az elmúlt négy egymás elleni meccs volt, így a Hollók jó előjelekkel készülhetnek az összecsapásra. Legutóbbi egymás elleni meccsük alkalmával egy igen kiélezett meccsen 30-27 arányban nyertek Flaccoék, többek között a „liftes fiú” 3 touchdownjának köszönhetően. Ezen a pályán is a Ravens örülhetett kettőjük legutóbbi találkozásakor, egy viszonylag sima 26-18-as győzelemnek köszönhetően. A két edző közül John Harbaughnak lehetnek jó emlékei, ő ugyanis 1-0-ra áll a Cardinals ellen. Bruce Arians még nem találkozott a Ravens csapatával, így makulátlan a mutatója. Múlt héten mindkét gárda egy csalódást keltő vereséget szenvedett, melyet alighanem gyorsan szeretnének javítani a csapatok. A Monday Night Footballokat tekintve pedig szintén a baltimore-i alakulat áll jobban, ők ugyanis 10-9-cel állnak hétfőnként, miközben a Pintyek 7-15-1-es mérleget tudhatnak magukénak.

 

Jelen:

 

A múlttal ellentétben a szezonban már a Cardinals lehet a boldogabb. Az elmúlt két játékhét veresége ellenére magabiztosan vezetik az NFC Westet és kimondottan tetszetős játékot is mutattak a szezon nagy részében. Irányítójuk Carson Palmer utóbbi 21 kezdőként megvívott mérkőzéséből 17szer győztesként jött le a pályáról és idén a legjobb 5 irányító közé tartozik. Ebben segítségére van a mindig fiatal Fitzgerald, akinek egymást követő 176 mérkőzésen van elkapása és John Brown, akinek múlt héten karrier napja volt 196 elkapott yarddal. Hozzájuk csatlakozott az elmúlt mérkőzésen Michael Floyd, akit sérülése után szokatlanul sokat keresett Palmer, főleg a célterület közelében. A futójátékot tekintve se áll rosszul az Arizona. Chris Johnson jól helyettesítette Andre Ellingtont és most a harmadéves futó is teljes üzemben térhet vissza. Rajtuk kívül pedig ott van az állandó goal line felelős, újonc David Johnson is. A Cardinals azonban nem csak az offense-ben bízhat. Védelme vezeti a szerzett interception listát, Rashad Johnson, Tyrann Mathieu és Patrick Peterson vezetésével.

Arizona vs balmt

 

A túloldalon már kevésbé rózsás a helyzet. Flacco ugyan az öt MNF fellépéséből négyet is behúzott, de idén nem igazán találja a biztos, konzisztens formáját. Igaz, nagyon segítsége sincs, mivel Steve Smith kivételével nem igazán számíthat senkire. Egy fecske viszont nem csinál nyarat, még ha ilyen minőségű is. Smithnek egyébként 1 elkapás hiányzik, hogy megelőzze Andre Reedet az örökranglista 14. helyén elkapások számában, ahol egyébként Larry Fitzgerald mögött foglalna helyet. A Hollók gondjai itt még nem érnek véget. A támadósor mellett a védelem sem találja magát. Terrel Suggs kiesése óta a defense a liga alsó felébe tartozik és szokatlanul szenved még a közepesebb offense-ek ellen is. A két fő húzónév Elvis Dumervil és Daryl Smith lehet. Előbbi, utóbbi három MNF-ja alkalmával 4 sacket jegyzett, míg Smith vezeti csapata tackle listáját.

 

A mérkőzés minden valószínűség szerint azon dől el, hogy a Palmer vezette légitámadást mennyire tudja elhárítani a Ravens secondary. A Cards nagyon jól fogja a futást is, így Forsettől egy közepes meccsnél többet semmiképpen nem várok. Flaccoék nyerő taktikája gyors rövidpasszos játékokkal eljutni legalább mezőnygól távolságig, mivel az egyetlen megbízható ember az Tucker, aki 50 környékéről is bombabiztosan értékesít. Nem akarok egy Ravens szurkolót se elkeseríteni, de úgy gondolom, hogy ez kevés lesz. Amennyiben a Cardinals 25 pontig vagy a fölé jut, reménytelennek érzem a Hollók helyzetét, mert a támadósor nem fogja tudni ennyiszer mattolni a Pintyek védelmét.

 

Jövő:

 

A győzelem kérdés nélkül nagyon fontos mindkét csapatnak. A Seattle győzelmével 1 győzelemre közelített az NFC Westen belül, Arianséknak pedig ajánlatos lenne a biztonságos két meccs távolságot megtartani. A túloldalon ennél sokkal komolyabb következmények is lehetnek. A Ravens vereségével talán végérvényesen elbúcsúzhat a rájátszás esélyétől, a csoportban pedig mindenkitől nagy távolságra kerülhet. Meglepetést én sem szimatolók, de a vártnál egy szorosabb összecsapáson fog véleményem szerint a Cardinals győzedelmeskedni.

balari

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!