Connect with us

Hír

Jason Pierre-Paul pár ujjat és sok pénzt vesztett

A New York Giants és a defensive end Jason Pierre-Paul megegyeztek egymással egy 1 éves szerződésben, ami az idei szezon maradékára szól. Az egykor szebb napokat is megélt védő a mutatóujján kívül súlyos milliókat bukott.

jppp

 

Július 4-én JPP éppen a tűzijátékkal szórakozott, mint sok más amerikai, azzal a különbséggel, hogy lerobbantotta a fél kezét. Szerencsére megúszta másfél elveszített ujjal, de máig nem térhetett vissza a csapathoz. Ezt ráadásul mindezt sikerült úgy kiviteleznie, hogy technikailag nem állt szerződés alatt.

 

Amikor megtörtént az incidens, két kontraktus hevert az asztalán. Az egyik egy nagyjából 11.5 milliós éves fizetéssel járó 5 éves szerződés, a másik pedig a 14.7 millió dollárt garantáló franchise tag. Előbbit a Giants a baleset után visszavonta, utóbbit pedig JPP nem írta alá, mégpedig azért, mert nagy eséllyel Nem Futball Sérülés listára került volna, a csapatnak pedig ebben az esetben nem lett volna kötelező neki fizetni.

 

Most azonban, amikor JPP fizikailag közel áll a visszatéréshez, sikerült megegyezni a feleknek. A szerződés 1.5 millió alapfizetést, összesen 1.5 millió dollár meccsenkénti roster bónuszt és 5.7 millió sack és játékidő bónuszt tartalmaz. Tehát, ha Pierre-Paul jól és produktívan játszik, megkaphatja azt a pénzt, ami akkor járt volna neki, ha most aláírja a franchise taget. A szerződésnek köszönhetően a Giants jövőre is nyugodtan, alap defensive end áron tagelheti a játékost.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!