Connect with us

Összefoglaló

Friss filmek a tengerentúlról

Vasárnaponként zárva vannak a boltok, együtt lehet a család. Amerikában eközben rengeteg 60 perces filmet mutatnak be vasárnaponként. A következőkben négy film rövid szinopszisát tárom az olvasók elé, illetve azok elé, akik szeretnék egy-egy remek filmmel elölteni a vasárnapokat (vagy éppen feldobni az eljövendő pár szürke hétköznapot) szeretteik társaságában. Természetesen mindezt első kézből, hiszen részt vettem a premiereken. Máshogy hiteltelen is lenne.

 

A labdás fiú (Chargers@Ravens 26-29)

60 perces, magyar családi film

 

A kis Jusztin évek óta arra várt, hogy teljesüljön az álma és a nagyok végre őt is kiválasszák a grundon. Erre sor is került, hiszen mindenhova cipelte a labdáját, így amikor a nagyobb, ám kevesebb ésszel megáldott gyerektársai kitalálták, hogy focizzanak, de nem volt hozzá játékszer, na, akkor jött Jusztin pillanata. A két kapitány Fülöp és Józsi volt a felső tagozatból, ám a csapatokba bekerültek más évfolyamokból is, hiszen annyi gyerek nem tanult egy évfolyamon, hogy csak belőlük kiállíthassanak két csapatot.

 

Fülöpke nem titkoltan jóban volt a gimnazistákkal, akik közül rengeteget be is választott a csapatába. Ennek oka az is lehetett, hogy Fülöpke volt a suli bikája, 8-szor is csinált olyat, ami az ő korosztályára nem túlságosan jellemző. Gimis haverjai közül 12-nek idejekorán haza kellett mennie, mert vagy készülni kell az érettségire vagy felvételire – hiszen felelősségteljes gyermekekről van szó – vagy egyszerűen csak szólt a mama, hogy kész a vacsi.

 

Józsinak egy igazán kedves pajtása volt az idősebbek közül, Pistike azonban annyira rosszul viselkedett az iskolában az elmúlt időszakban, hogy a szülei eltiltották az iskola utáni programokról. Így jött képbe a kis Jusztin, aki meghálálta, hogy Józsi beválasztotta a csapatába. Fej-fej mellett haladtak a gyerekek a játék teljes ideje alatt, a végén viszont eljött Jusztin ideje.

 

Vidáman, gyermeki ártatlansággal felballagott a pályára, és amikor hozzá került a saját labdácskája rögtön megmutatta, hogy a látszólagos kisgyermeknek van egy komolyan összpontosító lénye is. A győztes gól után azért nem tudta letagadni, hogy azért mégis csak egy kisgyermek.

 

Sosem késő (Cardinals@Browns 34-20)

60 perces mexikói romantikus-western film

 

Jaj, de nehéz is a szerelem. Sokáig üldözöl egy lányt, aki végül faképnél hagy és hiába próbálod elhódítani a szívét vagy egyszerűen csak a közelében maradni, egyszerűen képtelen vagy erre. Főhősünk, El Carson is így járt. Hiába indult jól a kapcsolata Victoriával, a pofon, amit akkor kapott, mikor meglátta a fent említett lányt a helyi drogkartell vezetőjével Joshezzel, nem tudott napokig aludni világfájdalmában.

 

Egy teljes kocsmában töltött hét után azonban rájött, hogy nem neki kell a lányt üldöznie, hanem először sikeresnek kell lenni, aztán majd jönnek a nők is. Szóval feltette a kalapját, megpödörte kackiás bajszát, lehúzott egy pohár tequilát, majd két sarkát összeütve felugrott és ARRIBA! felkiáltással elhagyta a lebujt.

El Carson alakját már pár évvel korábban Warnerék megalkották.

El Carson alakját már pár évvel korábban Warnerék megalkották.

 

Meg is lett a hatása. Utolérték, majd jól meg is etették a lovuk által felvert homokkal Joshezt és bandáját, akik már nem rakoncátlankodnak a környéken. Joshezt leváltották és jött helyette Janchez, aki arra jó lesz, hogy nem kell majd a helyieknek sokáig várni a legújabb akasztásra.

 

El Carson 38 golyót használt el, 23-szor talált és 4-szer fejbe is lőtte az ellenállás aktuális vezetőjét, így nem csak a diadal és a terület lakóinak tisztelete, de Victoria kegyei is hozzá szálltak.

 

Nem minden a technika (Jets@Raiders 20-34)

60 perces angol háborús vígjáték

 

Derek kapitánynak folyamatosan azzal kell szembenéznie, hogy a múltban bátyja egy másik hajó élén nagyon csúnyán megégett, majd lázadásból a matrózai ki is kötözték a hajóorra. A végén pedig beledobták a tengerbe. Derek azonban derék férfihoz méltóan állja a sarat.

 

Még ma is népszerű szakma a tengeri fosztogatás, ám néha a Pentagon repülőgépei bezavarhatnak a mindennapi betevő falatért való küzdelembe, ugyanis vagy ledobnak egy-egy bombát ezek a repülők vagy csak jelentik az illetékes vízi egységnek, akik a víz mélyéből léket vernek a hajó aljába, vagy egyszerűen csak tengeralattjáróval kilövik.

 

A hadi osztag vezetője Kovács parancsnok volt, aki a nem túlságosan tehetséges pilóták közé tartozott. Legutóbbi gyakorlatozás során is nekiszállt egy hegynek. A baleset után ki kellett fizetnie a gépet, plusz a kórházi számlát, ugyanis valamilyen módon a maszkját lenyelte, és az állkapcsánál kellett elvégezni a beavatkozást, hogy ki tudják szedni a több ezer dolláros katonai kiegészítőt.

 

A repülőknek az a tulajdonsága, hogy magasra tudnak repülni. Olyan magasra, amilyen magasra a kalózhajók ágyúi képtelen fellőni. Egy jó parancsnok mit csinál? Magasról kezd el támadni. Mit csinált Kovács parancsnok? A hajó ágyúival egy szintben tartotta a flottát, hogy a lehető legkevesebb nehézséggel kelljen szembenéznie Derek kapitánynak és csatlósainak.

 

Amellett, hogy a kapitány szétlőtte a repcsiket, a legénység Crab, Lat és Holmes, aki nem Sherlock vezetésével még jól bele is hugyozott az üzemanyag-tartályokba, hogy még nagyobb károkat okozzon a légierőnek. Ezen a téren nagy versenyt tartottak a srácok, Crab 36 méterről egyszer, Holmes, aki nem Sherlock egyszer 49 méterről, egyszer pedig 4 méterről talált be a kis tartályba.

 

A film slusszpoénja persze az, hogy Geno most is hegynek vezette a gépet.

https://vine.co/v/e3dPKvEV73d

Vak vezet világtalant (Titans@Texans 6-20)

60 perces amerikai tragédia

 

Mivel fontosnak tartom a hitelességet, ahogy a szinopszisok bevezetőjében írtam ezért erről nem írok semmit, mert ez olyan nézhetetlen volt, hogy a vetítés negyedik percében kijöttem. Több nézőtársam még benn maradt, majd a pénzét visszakövetelve rendeztek hatalmas botrányt az utcán, mondván, hogy ilyen szart vackot még ők sem láttak.

A rendezőket persze nem hatotta meg a tömeg panasza

A rendezőket és a film készítőit persze nem hatotta meg a tömeg panasza

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!