Connect with us

Beharangozó

2016 FK! Premium Selection #9

 

premium-selection-szeles

 

Vége a londoni mérkőzéseknek, valamint az óraátállításban is beérnek minket odakint, így újra minden visszaáll az eredeti kerékvágásba. Természetesen a Kandallóban is így 19:00 órától várunk mindenkit a szokásos FK! Klub keretein belül, ahol két mérkőzést a televízióban, kettőt pedig eredeti nyelven GamePassról tekinthettek meg. Lesz itt két vérre menő csoportrangadó és kettő légiparádénak ígérkező összecsapás is, melyeket a Premium Selectionbe harangozunk be, végül pedig pont kerül ideiglenesen az AFC WEST trónjáért vívott küzdelemre is.

 

New Orleans Saints @ San Francisco 49ers

 

Egy név akire figyeljünk

 

Túl elcsépelt lenne ide Drew Breest írni, még akkor is, ha jelenleg a liga legjobb passzgépezetét vezeti már nem először élete során. 326,9 yardot átlagolnak meccsenként, ami majdnem 15 yarddal jobb, mint a második legtöbbet megtett Falcons csapatáé (8 játékhét után). Brees egyébként ha szerez 4 touchdownt, akkor a harmadik irányító lehet, aki elérné a 450 TD-os határt. Mégis helyette inkább Tim Hightowert írom, aki múlt héten Ingram fumble-je után állt be és rögtön 100 yard felé is jutott a mérkőzésen. Az ő szerepe különben is hangsúlyos lehet, mivel a 49ers passz ellen az előkelő hetedik helyen áll a ligában, de futás ellen már messze nem ilyen jók. Ligautolsók a közel 190 engedett átlagos yarddal, ebből pedig Hightower és a Saints backfield profitálhat. Ingram persze továbbra is első számú futónak tekinthető, de már nem egyértelműen ő lesz a pályán a mérkőzések 70%-ban. Hightowerben pedig bőven van potenciál, ahogy azt láttuk tavaly év végén is.

 

colin

 

Egy érdekes matchup

 

Colin Kaepernick és a Saints linebackerek. Kaepernick bár nem váltotta meg a világot és a passzjáték nem különösen javult vele az elmúlt két mérkőzésen, de a lábai még mindig használhatóak. Az elmúlt két mérkőzésen közel 90 yardot futott átlagban és bár nem tudom direkt futásokhoz mennyire akarják használni, de meneküléseivel folyamatos veszélyt jelenthet. Annál is inkább, mert a Saints linebacker sor bár minimális fejlődést mutat az elmúlt évekhez képest, továbbra is inkonzisztens a teljesítményük.

 

Mi dönthet?

 

Minden tiszteletem a 49ers secondaryé, hogy egy ilyen fiatal gárda ilyen jól állja a sarat, de Drew Breest múlt héten a Seahawks sem tudta elkapni, így nekik sem jósolok nagy jövőt. Ehhez jön hozzá a borzasztó futás elleni teljesítménye a csapatnak, ami már oly sokszor adta meg a kegyelemdöfést nekik idén. Ezt a sok yardot és pontot pedig az offense egészen biztos nem tudja majd kompenzálni, így én Saints sikert várok.

 

nosf

Indianapolis Colts @ Green Bay Packers

 

Egy név akire figyeljünk

 

Ty Montgomery múlt héten betegség miatt nem játszott, de előtte megmutatta, hogy mennyire univerzális játékos. Nem lennénk meglepve, ha ezúttal is többször állna fel futóként, mint a csapat jelenleg bevethető eredeti running backjei, ráadásul elkapóként is kiválóan használható. A Colts védelem nem igazán rettegett, így könnyen zavart okozhat Montgomery gyorsasága. Mellette Davante Adamsre érdemes koncentrálni, aki az elmúlt két találkozó során rekordmennyiségű targetet kapott Rodgerstől és jelenleg úgy néz ki, most érik be igazán. Könnyedebben játssza üresre magát, mint a csapat többi WR-ee, így nem csoda hogy Aaron sokat keresi és drop gondjait is a háta mögött hagyta.

 

Egy érdekes matchup

 

A Packers megráncigált secondaryje és a Colts fiatal elkapói között érdekes párharc alakulhat ki. Green Bayben nem igazán maradt senki a kezdő secondaryből, így a Gunter vezette másod CB-sornak kell föllépnie. Ezt nem is tették eddig rosszul, a Bears ellen kiválóan, a jóval erősebb Falcons ellen nagyjából jól végezték dolgukat. Most a Bearsnél erősebb, de a Falconsnál gyengébb WR szekció jön hozzájuk. T.Y. Hilton szénája nem áll igazán jól, játéka kérdéses, de ha pályán lesz, akkor se mondható 100%-osnak majd. Helyette visszatérhet Moncrief, akitől sokan igazán nagy robbantást vártak év elején. Nos, ez a sérülés miatt egyelőre elmaradt, de itt az ideje hogy nekiálljon törleszteni.

 

aaron

 

Mi dönthet?

 

Aaron Rodgers az elmúlt két összecsapáson nagyobb fokozatra kapcsolt, de helyenként még mindig akadozó a támadójáték. Most azonban a Colts védelme talán nem a legnehezebb feladat számára, így ha hasonlóan éles lesz, mint az elmúlt hetekben, akkor nem okozhat gondot nekik az előrehaladás. A másik oldalon Luck egyedül nem képes cipelni ezt a csapatot és ha csak a védelem nem fog ki valami extra napot, akkor nem lesznek képesek annyi pontot feltenni,  ami elég lehet.

 

indgb

 

Philadelphia Eagles @ New York Giants

 

Egy név akire figyeljünk

 

Darren Sproles úgy tűnik elnyűhetetlen. A veterán futó múlt héten átvette Ryan Mathewstől a backfieldet és a hétközi nyilatkozatok alapján meg is tartotta azt. Teljesen más típusú futó, akinek a méretei nem a legideálisabbak a Giants D-line ellen, de gyorsaságával könnyen kárt okozhat. Főleg úgy, ha átjut az első vonalon, ugyanis az Óriások linebacker sora továbbra sem áll a helyzet magaslatán. Ráadásul Sproles kezei is aranyból vannak, így passzjátékoknál is több mint hasznos.

 

cruuzz

 

Egy érdekes matchup

 

A Sasok elkapó alakulata kritikán aluli. Nem elég hogy a liga egyik legnagyobb százalékával droppolgatnak de még balhéznak is a red zone-ban is elképesztően rossz hatékonysággal lehet őket keresni. Carson Wentz hiába a liga legpontosabb irányítója, amíg nincs egy igazán biztos kezű, folyamatosan elszakadni képes elkapója, nem sok jóra számíthat. A Giants corner-sor pedig egyre csak javul. Két hete Londonban teljesen limitálták a Ramset, akik egészen addig egész szépen muzsikáltak. Janoris Jenkins kezdi megszolgálni a nagy pénzt amit kapott, különösen jó lesz a párbajuk az Eagles egyetlen igazán veszélyes elkapójával DGB-vel Jordan Matthewsszal.

 

Mi dönthet?

 

Én már múlt héten is azt hittem az Eagles védelme eldöntheti a mérkőzést, de végül ez nem jött össze nekik. Most a turnoverekre sokkal érzékenyebb Giants támadósor ellen nagy mérkőzést domboríthatnak. Eli sose volt híres arról, hogy jól vigyáz a labdára és minden koncentrációjára szükség lesz ezúttal, hogy turnover mentesen hozza le a találkozót.

 

phinyg

 

Detroit Lions @ Minnesota Vikings

 

Egy név akire figyeljünk

 

Theo Riddick végre felépült és rögtön odapakolt egy 130 scrimmage yardos mérkőzést. Stílusosan ezt úgy tette, hogy megint több elkapása volt, mint futása. Igaz, hogy most nehezebb dolga lesz, mert a Vikingsnál nem csak a secondary elit, de olyan dinamikus és olyan jól találja meg a zónák közti réseket, hogy a találkozó egyik kulcsfigurája lehet. Méretei neki sem túl ideálisak a futáshoz, pedig a Vikingst múlt héten pont a futójátékkal sokkolták, de még mindig itt nyerheti meg a Lions a meccset, mint a levegőben.

 

Egy érdekes matchup

 

Marvin Jones kicsit visszább szorult az utóbbi időben és a tavaly jól teljesítő Golden Tate került párhuzamosan előtérbe. Eddig a target share a két elkapó között előbbi javára kedvezett, de az elmúlt két mérkőzésen ez megfordult. Akárhogy is legyen, ezúttal kőkemény dolguk lesz, mert a liga top5 secondary-ével találkoznak. Terrence Newmanék átlagosan 200 yard körül tartják az ellenfeleket, ez pEdig a Lions főleg passzjátékra épülő offense-e ellen elég lehet.

 

NFL: Detroit Lions at Minnesota Vikings

 

Mi dönthet?

 

A héten a Vikingsnál támadó koordinátor csere történt, ami két vereség után kicsit fura lehet, de ha azt nézzük, hogy a ligában százalékosan a legtöbbet a Vikings puntolt, akkor cseppet sem az. Sam Bradford ugyan talán nem olyan rossz QB, mint az elmúlt évben gondoltuk, de egy ilyen rossz támadófal mögött továbbra is egy rémült kisegér benyomását kelti. Ha ezen az új támadófelfogás nem tud kicsit változtatni, akkor offense oldalon ismét megfoghatják a Vikingeket.

 

detmin

 

Denver Broncos @ Oakland Raiders

 

Egy név akire figyeljünk

 

Khalil Mack ugyan minden mérkőzés előtt kiemelhető, de egy olyan csapat ellen, ahol tavaly 5 sacket vitt véghez egyetlen mérkőzésen, különösen nehéz nem róla beszélni. Múlt héten ráadásul újra félelmetes volt, 2 sack, 5 siettetés és 4 hit volt a termése.. A Broncos támadóoldalának jobb széle pedig legtöbbször egy forgóajtóhoz hasonlítható egy ilyen kaliberű pass rusher ellen. Mellesleg a futás ellen betöltött szerepe mellett sem mehetünk el. Devontae Booker nem a legbiztosabb kezű running back, fumble gondjai hétről-hétre előjönnek, erre mindenképpen figyelnie kell a fiatal futónak.

 

Egy érdekes matchup

 

Sok mindent lehetne ide írni kezdve mondjuk a már említett Mack vs. RT viszonnyal, de a legérdekesebb a Cooper, Crabtree kettős játéka a Talib, Harris kettős ellen lenne. Sajnos Talib kihagyja ezt a mérkőzést is, de a helyére beszálló Roby kitűnően helyettesítette múlt héten. Elmarad tehát a hogy a jelenlegi legjobb CB páros találkozzon a jelenlegi legjobb WR duóval, de így is izgalmas összecsapás várható.

 

carr

 

Hirtelen azt mondanám hogy a tapasztaltabb, passzsávokat jobban érző Harris fogja majd Crabtreet és Cooperen felváltva fog védekezni Roby és Lorenzo Doss némi safety besegítéssel. Persze egy egész mérkőzésen keresztül nagyon nehéz lesz a két-három corner dolga, így nem árt ha a liga legtöbb sackjét bemutató (holtversenyben) pass rush odaér néha liga passzhoz legjobban blokkoló támadófala mögött lévő Carrhoz.

 

Mi dönthet?

 

Nagyon nehéz megjósolni ki jön ki jobban ebből a parádéból, ugyanis az erősségek az erősségek ellen, a gyengeségek a gyengeségek ellen lépnek pályára. Mindenesetre ez egy kettőt érő mérkőzés, ugyanis a két csapat egyaránt 6-2-vel áll és aki itt most győz, az lépéselőnybe kerülhet. Siemianon sok múlhat, ha ugyanis nem szedi össze a játékát akkor az Oakland behúzhatja otthon ezt a mérkőzést és továbbra is a csoport élén fog állni.

 

denoak

 

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!