Connect with us

Hír

Peterson még a fizetéscsökkentésbe is belemenne

 

Adrian Peterson kisebb szerződéssel is megelégedhetne, ha Lila Jézusként, szarvakkal a sisakján fejezhetné be a karrierjét, és ez a befejezés nem a következő hónapokban következne be. Nagyon szeretne a Vikings csapatánál maradni, de a jelenlegi O-fallal és fiatal futókkal a rosteren nehéz elképzelni, hogy férne el. A 2007-es draft 1/7-es játékosa kirobbanó formában van harminc éven és több, komoly sérülésen is túl. A Super Bowl-gyűrűn kívül mindene megvan, 253 yardra van attól, hogy tizenhatodikként elérje a 12.000 futott yardot, és 3 futott TD-re van a 100-tól, amit kilencedikként érhetne el. Mellé 7 Pro Bowl, 7 All Pro, alapszakasz MVP és OPOY, Comeback POY, OROY, háromszor is futott yardban első, és a 2007-es Chargers elleni 296 futott yardja máig rekord.

 

adrian-peterson-out-indefinitely1

 

Ekkora fizetéssel azonban gondban lesz. A csapatnak február 5-ig van opciós joga Petersonra, ez esetben márciusi roster bónusza hatmillió dollár, és közel 12 járna még neki alapfizetésként a szezonra. Halott sapka nélkül elküldhető lenne, ezért logikus az új szerződés. A csapat sapkájából 7.6%-ot tesz ki, amivel magasan veri a csapattársait. A Vikes nem áll jól szabad pénzekkel, igaz idén nem jár le komolyabb ember szerződése. A futók pozícióján a top fizetést ő kapja, jövőre pedig kétszer annyit zsebelne be, mint az elképesztő mértékben termelő McCoy.

 

Ha reálisan nézzük, valójában egy “öregedő, de még erős és termelni képes”-szerződést kaphatna. Matt Forté jövő évi pénze 5 millió, Frank “Gyémánt” Gore 3.5 milliót kap és DeAngelo Williams FA lesz, de idén 2.5 milliót kapott. Sproles négymillióra, Woodhead idén hárommillióra, Blount pedig idén egymillióra van/volt előjegyezve. Egy jó fal mögött Peterson ideig-óráig palástolni tudja a szörnyeteg-szervezete idősödését, de ő sem sebezhetetlen. Reálisan nézve évi 5-7 millió körül lehetne a fizetése, sokkal kisebb roster bónusszal, ami kevesebb, mint a fele az alapfizetésének. Meglátjuk, mi lesz, heteken belül kiderül.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!