Connect with us

Hír

Matt Ryan az MVP!!! – NFL Honors díjazottak

 

Ma hajnalban rendezték az NFL “Oscarját”, az NFL Honorst. Ezen eseményen kerülnek kiosztásra az egyéni díjazottak győztesei, illetve a 2017-es Hall of Famer classt is itt mutatják be először. Az alapszakasz végén mi is összeállítottuk a díjazottjainkat, most azonban legyen szó az AP által megszavazott legjobb játékosokról és edzőkről, köztük az MVP-ről is.

 

Most Valuable Player: Matt Ryan, QB, Atlanta Falcons

 

mvp

 

 

Noha sokan ijesztgették a népet Aaron Rodgers nevével az MVP címet illetően, nem történt meglepetés, és Matt Ryan kapta az elismerést. Ő és Tom Brady között nagyon ment a vacilálás a szurkolók között, mindkét helyen jó kezekben lett volna a díj, ám végül a jobb passer rating győzedelmeskedett az NFL rekordot jelentő TD-INT mutatóval szemben. Matt Ryan karriere legjobb szezonját tudhatja magáénak idén: kis híján 5000 yardot passzolt majd’ 70%-os pontossággal, 38 TD mellé 7 INT jutott, és ugye a legjobb passer ratinget is ő érte el a ligában. A szavazatok felét zsebelte be (25), Tom Brady lett a második 10 szavazattal, a harmadik helyen pedig egy meglepő holtverseny következtében Ezekiel Elliott és Derek Carr osztozkodott (6-6). Rajtuk kívül Aaron Rodgers (2) és Dak Prescott (1) kapott szavazatot.

 

Offensive Player of the Year: Matt Ryan, QB, Atlanta Falcons

 

opoy

 

 

Ryan az MVP cím mellé bezsebelte ezt is, ami véleményem szerint a világ legostobább módszere. Tavaly Cam Newton hasonló módon zsebelte be mindkét címet, és már az is furcsa volt sok-sok NFL-t szerető ember számára. Ha van lehetőség több játékost díjazni, én megtenném, főleg hogy rengeteg kiváló egyéni teljesítményt láthattunk a 2016-os szezonban. Abban is van logika, hogy ha az MVP támadó játékos lett, akkor vélhetően a Legjobb Támadó is az legyen, de nem érzem fairnek a többi játékossal szemben, de ez csak az én véleményem.

 

Defensive Player of the Year: Khalil Mack, DE/OLB, Oakland Raiders

 

dpoy

 

J.J. Watt és Luke Kuechly sérülésével nyílttá vált az amúgy eldöntöttnek gondolt kategória, és nem nagyon lehetett mellé lőni a díjazott kilétével. Mack egy szavazattal előzte meg Von Millert, de jó helyre került a díj. Mack kicsit álmosan kezdte a szezont, hogy aztán október és december között szállítsa a sackeket. Aaron Donald mögött a legtöbb QB hittel rendelkezik (26), a Raiders sackjeinek 44%-áért ő felel, ami csapatokra bontva a legtöbb. 11 sack, interception, amit TD-re váltott, 5 kierőszakolt fumble volt a 2016-os mérlege, harmadéves létére már két éve a legjobb pass rusherek között emlegetik. 1980 óta ő az első Raiders játékos, aki elnyerte ezt a díjat.

 

Offensive Rookie of the Year: Dak Prescott, QB, Dallas Cowboys

 

oroy

 

Sokak meglepődtek azon, hogy nem Elliott kapta ezt a díjat, de Prescott 7 szavazattal többet zsebelt be a szavazóbizottságtól. Nem volt kérdés, hogy kettejük között fog eldőlni ez a díj, az 50 szavazatból 49-et ők ketten kaptak. Prescott Romo sérülésével került a Cowboys kezdőjébe, amit nem engedett ki a kezéből, és egyenesen az NFC 1. kiemelése lett a jutalma. A 4. körben kiválasztott irányítótól a Divisional Round vereség ellenére is abszolút csúcsteljesítményről beszélhetünk, így véleményem szerint ez a díj is tökéletes helyre került.

 

Defensive Rookie of the Year: Joey Bosa, DE, Los Angeles Chargers

 

droy

 

Toronymagas fölénnyel húzta be Bosa a díjat, ahogy arra számítani is lehetett (Bosa 37, Jalen Ramsey 10, Deion Jones 3). Szokták mondani, hogy az újonc pass rusherek nagyon ritkán tudnak már újonc évükben pusztítani, Bosa ezen kivételek közé tartozott. 10+ sackkel Aldon Smith óta nem debütált egy védő sem, ráadásul Bosa ugye kihagyta a szezon első 4 meccsét. Nem csak sackek számában kiemelkedő, Donald után neki a legjobb a QB hit/meccs mutatója az egész ligában,  és összesen 59-szer helyezte nyomás alá az ellenfél irányítóját.

 

NFL Comeback Player of the Year: Jordy Nelson, WR, Green Bay Packers

 

cpoy

 

14 TD és 1000+ elkapott yard egy szezonban elég meggyőző érv arra, hogy visszatértél, ezek után semmi meglepő nincs abban, hogy a Packers kiválósága kapta ezt a díjat. Ugyan nagyon tág ennek a díjnak a fogalma, de azok közül, akik tavaly kihagyták a teljes szezont, nem volt kérdés, hogy Nelson teljesített a legjobban.

 

Coach of the Year: Jason Garrett, HC, Dallas Cowboys

 

coy

 

Talán itt volt a legszorosabb a verseny, hiszen ezt a díjat ugyanúgy kaphatja egy toronymagasan első kiemelt csapat edzője mint egy underdog csapatot rájátszásba juttató edző. Végül talán a kettő ötvözete, Jason Garrett viheti haza ezt a díjat Bill Belichick, Dan Quinn, Adam Gase, Jack Del Rio vagy Andy Reid orra elől. Garrett kezdőirányítóját vesztve lett a legjobb mérlegű csapat az NFC-ben, a szavazatokat pedig az alapszakasz után adták le, így egyetérthetünk a döntés helyességéről.

 

Assistant Coach of the Year: Kyle Shanahan, OC, Atlanta Falcons

 

acoy

 

Szintén csak egyetérteni tudunk az AP-vel, Shanahan alatt hihetetlen gyilkológéppé fejlődött a Falcons támadósora. A legtöbb pontot szerezték az alapszakaszban, amit Super Bowl részvétellel és Matt Ryan legjobb szezonjával koronázott meg. A 49ers drukkerei azt hiszem dörzsölik a tenyerüket.

 

Pro Football Hall of Famer Class of 2017: LaDainian Tomlinson, Terrell Davis, Kurt Warner, Jerry Jones, Morten Andersen, Jason Taylor, Kenny Easley

 

hof

 

Nagyon hosszú lenne egyenként bemutatni őket, de erre lesz majd egy külön cikkünk is a közeljövőben. Talán Terrell Owens, korábbi klasszis elkapó, és a 49ers friss GM-e, John Lynch a két legnagyobb hiányzó a beszavazottak közül.

 

A 2018-as HoF tagságra először szavazható játékosok: Ray Lewis, Randy Moss, Steve Hutchinson, Richard Seymour, Brian Urlacher, Ronde Barber.

 

(A képek az NFL hivatalos twitteroldaláról származnak)

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!