Connect with us

Szabadügynök

Kezdjük újra, Chargers! – FA-kitekintő

 

A Los Angelesbe költöző Chargers évek óta ott kapar a playoff kapujában egy rettentő tehetséges csapattal. Ugyan nincs már LaDainian Tomlinson, van egy ígéretes futótehetségük, egy profi pass-catching backjük, egy profi franchise irányító, és a liga egyik legjobb pass rush gárdája. Csak mindenki folyton lesérül.

 

Elkölthető pénz és stratégia

 

22 millió dolláros helyük van a büdzsében, ami nem valami kiemelkedő, viszont nincsenek hatalmas szerződések sem, amiket alá kell írni. A korlátozott szabadügynököket néhány millióból aláírják, míg a korlátozás nélküliekhez komolyan zsebükbe kell nyúlniuk. Viccesen mondhatnám azt, hogy az összes FA-pénzt költsék normális erőnléti edzőkre, és februárban gyűrű lesz ebből. Ennek ellenére egyértelmű, hogy támadófal kell, a védőfal közepét feltölteni a sémaváltás miatt is, illetve hosszú távon érdemes lenne a safety pozíciókba fektetni. Sokkal inkább fog a Chargers belső szervezetén múlni a stratégia, mivel Lynn bőven el van foglalva az ismerkedéssel.

 

ingram

 

Szabadügynökök

 

Csak az UFA-kat, vagyis a korlátozás nélküli ügynököket veszem figyelembe, a többiek nem zavarnak annyira sok vizet.

 

A támadósorból két lényegi emberünk van, Danny Woodhead és Kellen Clemens. Woodhead a liga egyik legjobb passzelkapó futója, kicsi, agilis, és persze öregszik. Mivel az elkapói gárda jön fel, Allen is egészséges lesz, legalább az első snapre, nem elképzelhetetlen, hogy elengedik, ha nem ír alá évi egymillióért. Clemens a backup QB, aki már 33, évi néhány milliót kaphatna legjobb esetben is, viszont ott van mögötte a jövőre másodéves Bercovici, és idén is lehet húzni valakit, hogy az elkövetkező években nevelgessék.

 

A védelem már trükkösebb. Sean Lissemore szerepe átalakul, mivel a Chargers 3-4-ről 4-3-ra fog átállni. Az eddigi nose tackle így sima defensive tackle lesz, és kelleni fog mellé valaki, ha egyáltalán ő marad. Az igazi komoly pont Melvin Ingram, aki a 2016-os szezon egyik legjobb pass rushere volt. Évi 15-20 milliót is kérhet, és ezt KI KELL FIZETNI NEKI. Pont. Ő és Bosa egy 4-3-as rendszerben vitán felül a legjobb duó lesznek, pedig már most is ott lengenek a Top 3 környékén. Ha nem adják meg neki, ami jár, sorban fog állni 4-5 csapat érte. Mellettük Jahleel Addae, aki nem fog sokáig játszani, és mivel nélküle elég gyenge a backfield (Lowery a másik veterán, rajtuk kívül középszerű játékosok vannak csak), ezért jó eséllyel kifizetnek neki pár milliót.

 

121913woodhead620

 

Kiket várhatunk jövőre?

 

A támadófal még a Vikings OL-jénél is botrányosabb, ha lehet ilyet mondani, igaz inkább sérülések szempontjából. Flukert jó eséllyel kivágják, mivel jövőre közel 9 milliót kapna, és nincs beragadt pénz az elküldésével. Akikre rámozdulhat a csapat: Kevin ZeitlerTy NsekheCam Robinson.

 

Támadók szempontjából még megemlíteném Rivers igényét egy fizikális, nagyobb darab elkapóra (a’la a jó öreg Vincent Jackson), erre ott lesz Alshon Jeffery. Ő viszont sokat fog kérni, és a Jeffery-Ingram párosból a Chargers elkapói folytán inkább utóbbit fogják választani, és elkapók közé pedig olcsóbb megoldást keresnek.

 

Mint írtam, szükséges lesz DT pozícióba ember. Itt a prémium célpont Dontari Poe lehetne, aki viszont nagyon sokat kérhet, így a potenciális jelöltek Sylvester Williams Denverből, vagy a draftról Malik McDowell.

 

Addae szerződésétől függetlenül a backfielden is kelleni fog mélység és képesség. Weddle elengedése után teljes a káosz még mindig. Jelenleg nincsen jó ÉS fiatal safety, így maximum Barry Church és James Ihedigbo lehet működőképes, és behúzni másokat a draftról, mert évek kérdése, és kifulladnak ők is.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!