Connect with us

Szabadügynök

Elég erős lett a hős csapat, hogy dacoljon a bajnokkal? – FA-értékelő

A Falcons leolvadását látva egyre biztosabb, hogy a Patriotsot csak a Giants győzheti le a Super Bowlon. Ez akár tavaly is összejöhetett volna, ha az elkapók nem generálják a médiafelhajtást, valamint olajozottabban megy az offense. Nem is volt más dolga a Giantsnek, minthogy egyben tartsa a zseniális védelmet, valamint valami támadófalféleséget varázsoljon Eli Manning elé, különben soha többet nem lesz hős.

 

 

A Giants egy elég sima FA-n van túl, legalábbis ami a saját játékosait illeti. Kivágták az elkapó Victor Cruzt és a futó Rashad Jenningt, ezzel nagyjából vége is volt a tisztogatásnak. Potens harmadik számú elkapó eddig is kellett, Jennings pedig korábban sem tudta betölteni az RB1 szerepét, így ezek teljesen várható lépések voltak. Top szabadügynökből viszont már volt pár komolyabb is, köztük a top pass rusher Jason Pierre-Paul, illetve a kiváló DT Johnathan Hankins, a stabilan játszó guard John Jerry, de lejárt a szerződése a kezdőnek számító Marshall Newhouse-nak (OT), Keenan Robinsonnak (LB) és a futó Orleans Darkwának is. Velük együtt a csapat fő hiányposztjai így néztek ki: OT, G, WR, TE, RB, DE, DT, 2LB, S.

 

Erősítések

 

Elég tetemes névsorról van szó, támadó- és védőoldalról is, bár pénz nagyjából volt az erősítésekre (a dőlt betűs nevek nem hiányposztok):

 

QB: Geno Smith – 1 év, ??? (A)

OT: DJ Fluker – 1 év, 3 millió dollár (B+)

G: John Jerry – 3 év, 10 millió dollár (A+)

WR: Brandon Marshall – 2 év, 11 millió dollár (A+)

TE: Rhett Ellison – 4 év, 18 millió dollár (F) 

RB: Shaun Draughn – ??? (B), Orleans Darkwa – RFA Tender: 1 év, 1 millió dollár (B)

DE: Jason Pierre-Paul – 4 év, 62 millió dollár (A)

DT: –

LB: –

LB: Keenan Robinson – ??? (C-)

S: –

 

Alapvetően nagyon jó üzleteket kötött a Giants. Geno Smith cserének teljesen jó lesz, Brandon Marshall szerződése zseniális, OBJ-vel hasítani fog. John Jerry visszaigazolása is kötelező volt, ráadásul nem is lett drága, a Pugh-Ruchburgh-Jerry belső trió nagyon korrekt lesz. Nekem a JPP szerződés is tetszik annak ellenére, hogy azért elég meredek két ilyen fizetésű pass rushert megtartani, de hát végül is belefért, inkább ő 15,5 millióért, mint egy Matt Kalil 11-ért a támadófalba.

 

 

DJ Flukert nem tudom hová tenni, hisz végül is talán előrelépést jelent a korábbi első körös, de ez vélhetően azt jelenti, hogy Ereck Flowers marad a baloldalon, ami egy rémálom. A két futótól sem vagyok elájulva: nem tudom mennyit kereshetnek, de azt a max 2-3 milliót inkább megspóroltam volna, úgyis jó a futó class az idei drafton. Igazából Keenan Robinsonhoz sem ragaszkodtam volna, a csapat talán leggyengébb linebackere volt, bár jó eséllyel nem marad sokáig.

 

Safety és DT nem érkezett, erre már nem volt keret, ellenben jött Rhett Ellison, ami az egyik legnagyobb WTF igazolás idén. Ellison hivatalosan TE, aki az ég adta világon nem tud mást, mint blokkolni. Cook vagy Bennett kellett volna ide, vagy egyáltalán senki, mert a TE class is jó a drafton. Hacsak nem támadófalember lesz belőle, akkor a szerződtetése nettó pénzkidobás a maga 51 elkapásával és 515 yardjával öt év alatt.

 

Értékelés

 

Összességeben elég jó piacon van túl a csapat, Hankinsért kár csak, amúgy pedig erősödött a gárda, bár TJ McDonald még elférhetne ide safetynek. A támadófal javult valamelyest, a pass rusher duó együtt maradt, a csapat pedig nem költött sokat olyan játékosokra (Ellisonon kívül), akik ne érték volna meg a pénzüket, vagy ne lehetett volna az adott posztot a draftról megerősíteni. Egy értelmesebb LB hiányzik még, azt talán a piacról is lehetett volna erősíteni, de már akkor is simán A-t adnék, ha Ellison nem jön. Vele együtt A-.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!