Connect with us

Szabadügynök

A sapka szélén táncolva – FA értékelő

Az Eagles alapból kevés hellyel a sapka alatt indult neki ennek a holtszezonnak és meg kellett oldaniuk legalább egy hiányposztot. Pontosabban a realitás ez volt, ideális esetben 3-4 needet kellett volna orvosolni, amire persze egyáltalán nem volt esély. A legfontosabbnak ítélt lyukat sikerült befoltozni, de azt sem tökéletesen / maradéktalanul.

 

Végre nem Wentz lesz a csapat legjobb elkapója

 

A kipécézett hiányposzt az elkapó volt, amiben persze semmi meglepő nincs, hiszen végre van egy franchise QB (-nak kinéző játékos), de fegyverei nincsenek a szélen. A koncepció az volt a csapatnál, hogy egyrészt hoznak egy gyors, mélységi célpontot, akivel meg tudják nyújtani a pályát és a védelem nem fog annyira tömörülni (Torrey Smith), másrészt pedig hoznak egy nagydarab elkapót, akire bármikor bármit rá lehet dobni, ő elkapja (Alshon Jeffery). Ha így vesszük, ezt tökéletesen teljesítette is a csapat.

 

Nekem azért bőven van hiányérzetem ezzel kapcsolatban. Torrey Smith borzasztó. Legalábbis az utóbbi két évben, de ha vissza tud térni baltimore-i énjéhez, akkor nagy segítség lesz. Azonban a rövidtávú memóriánk szerint egy inkonzisztens, rengeteget droppoló játékos. Mondjuk ha úgy vesszük, ezzel teljesen illik az eddigi Eaglesbe. A pozitívum a szerződésével kapcsolatban, hogy ugyan papíron három éves, az második évre már semmi garantáltat nem tartalmaz, így igazából egy egy éves kipróbálásról van szó, csapatopcióval a hosszabb együttműködésre.

 

 

Na Alshon Jeffery már tetszik. Igazából a $9,5 milliós egy éves szerződése nem is vészes az elsőre hallott $12 millióhoz képest. Meg úgy egyébként sem, ugyanis ha a pályán van, top10-es elkapó. Persze ott az a “ha”, hiszen sérülékeny és még eltiltásai is voltak, de ezt mindenképp egy jó igazolásnak tartom, megbízható célpontja lesz Wentznek. Az elkapó poszt így rövid távon meg van oldva a csapatnál, de Jefferyvel jövőre hosszabbítani kell majd, Torrey Smith meg valószínűbb, hogy nem válik be, minthogy igen. Így én nem zárnám ki teljes mértékben az első körös elkapót a drafton (akár nagyobb testű Davist vagy Williamst, akár fürge Rosst), habár valószínűbb a másik hatalmas hiányposzt.

 

Foles jött, Logan ment, cornerről pedig szó sem volt

 

CB posztra nem érkezett senki, csak távoztak játékosok, habár sem McKelvinért, sem Carrollért nem nagy kár, hiszen velük az Eaglesé volt az egyik legrosszabb kezdő CB-páros tavaly. Most egyértelműen egy fiatal duóval fognak nekivágni az évnek, a tavalyi hetedik körös Jalen Millsszel és feltehetőleg egy első körös cornerrel, habár az sem lenne meglepő ha az első két nap két CB is érkezne a draftról.

 

A védőfalból is vesztett két embert a csapat: Connnor Barwint, aki nem illett a rendszerbe és Bennie Logant, akire nem maradt pénz, pedig egy kiváló futás elleni falember, ebben a kategóriában a legjobb tíz között van a ligában. Utóbbiért nagy kár, előbbi pedig mint ember volt fontos a csapat számára az öltözőben és az edzőközponton kívül is. Ellenben a támadófalat sikerült mélyíteni: újraigazolták Stefent Wisniewskit és érkezett a korábbi első körös guard, Chance Warmack. Jason Kelce  kivágása viszont továbbra is a levegőben lóg, a helyét a fal közepén a tavalyi újonc Seumalo vagy Wisniewski vehetné át, amennyiben tényleg lapátra teszi őt a csapat.

 

A kivágás szélén van Ryan Mathews is, igazából nem is nagyon értettem miért nem tették meg még ezt, de valószínűleg arra várnak, hogy átmenjen az orvosin. Az ő helyére is kell majd pótlás, hiszen Darren Sproles természetesen nem bír ki egy évet, ahogy Wendell Smalwood sem mutatott még sokat. A drafton érkezni fog valahol ide játékos, de ne várjuk, hogy az első körben fog ez megtörténni.

 

 

A legérthetetlenebb mégis az, hogy az Eagles lecserélte Chase Danielt Nick Folesra. Előbbivel benyelt $7 millió halott pénzt (mínusz amennyiért leigazolja következő csapata), utóbbival pedig egy sok aláírási bónuszos szerződést írattak alá, ami idén jól mutat a sapkában ($1,6 millió), de jövőre borzasztóan ($7,6 millió) és további három évre van folyamatosan $600 ezer sapkában elkönyvelendő tételük. Ezzel fejlesztették a csere-QB posztot és rövid távon anyagilag sem problémás a helyzet, de görgetik maguk előtt a szart, ami sosem jó terv.

 

Értékelés

 

Összességében nem volt sok mozgástere a csapatnak, ehhez képest viszonylag aktívak tudtak maradni, konkrétan a fizetési sapka határán kötéltáncot járva. A legfontosabb hiányposztot legalább rövid távon megoldották, ezzel szemben csak Logan számít igazán fájó távozónak, így összességében egy kicsit erősödött a gárda. Jeffery érkezése pedig igazából Wentz fejlődése szempontjából volt különösen fontos, aminek első számú prioritásnak kell lennie az elkövetkező években. Értékelés: B

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!