Connect with us

Prémium cikkek

Stafford betegre keresheti magát

Matthew Stafford top10-es irányítóteljesítménnyel rukkolt elő tavaly, amivel rájátszásba juttatta a Lionst, mindezt gyenge támadófal, futójáték és Calvin Johnson nélkül. Jelenleg szerződése utolsó évében van és már megkezdődtek a tárgyalások a hosszabbításról, ami az egyik legjobb kereső irányítóvá teheti a ligában.

 

Végignézel az irányítókon, egyetemi és NFL-es szinten, és látod, hogy hiány a minőségi QB. Tehát azt hiszem, szerencsés helyzetben vagyunk, hogy Matthew a csapatunk tagja és remélhetőleg ez még hosszú ideig így is lesz” – mondta Bob Quinn, a csapat GM-e. “Még nem vagyunk kész, a tárgyalások korai szakaszában vagyunk, de Stafford maradni akar, Jim Caldwell mester őt szeretni, így lassan haladunk a cél felé.”

 

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

Stafford fizetése 16,5 millió dollár lesz 2017-ben, egy jövő évi franchise tag pedig 26,4 millió dollárt érne neki. Amennyiben most hosszabbítanak, akkor alsó hangon ennek a két számnak az összege adná a teljesen garantált tartalmat Stafford új szerződésében, azaz 42,9  millió dollárról beszélnénk. Ha nem az idei alapfizetését, hanem a következő két év franchise tagjét számítjuk, akkor 58 millió dollár lenne az irányító szerződésének garantált tartalma.

 

Szerintem valami olyasmi lesz, a kiinduló alap, hogy ehhez az 58 millióhoz hozzá adják az idei 16,5 millió dollárját, illetve még mondjuk 36 millió dollár nem garantált alapfizetést. Ha a teljes szerződést nézzük, akkor egy 5 éves, 110,5 milliós szerződést kapnánk, ami 22,1 millió/éves átlagával a negyedik legnagyobb lenne, egy brutális méretű, rekordnagyságú garantált tartalommal. Ha csak az új pénzt nézzük, akkor egy négy éves 94 millió dolláros szerződésről beszélhetnénk, ami 23,5/év (nem kötelező ám minden áron a legjobb kereső irányítóvá tenni).

 

 

Én valami ilyen szerződést tartanék jónak. A magas garantált tartalom (74,5 millió, amiből 58 millió teljesen garantált, ami minden idők legnagyobbja lenne) elég lehetne ahhoz, hogy Stafford ne vágyjon annyira arra, hogy a legjobban fizetett irányító legyen, illetve már most rögtön aláírhatná. Mivel az új szerződését összevonnák a régivel, így az évek során a cap száma sem lenne olyan irdatlanul magas, illetve három év után már viszonylag könnye elküldhető lenne.

 

A lila tétel a korábbi szerződéséből megmaradt aláírási bónusz, a sárga tételek csak sérülés esetére garantált pénzek, a piros tételek az aláíráskor automatikusan garantálttá váló összegek, a zöld tételek pedig a nem garantált fizetések/kivágás esetén való spórolások (persze egy igazi szerződés ennél bonyolultabb, de az arányok és cap számok nagyjából reálisak lennének).

 

Egyébként a csapatnak érdeke minél előbb megegyeznie Stafforddal, hogy okosan megelőzzék az olyan helyzeteket, amik miatt például a Washington Redskins szenved (Kirk Cousins miatt). Ráadásul az sem segítene az üzleten, ha Derek Carr hosszabbítása hamarabb születik meg, és esetleg horribilis pénzeket kapna (amire egyébként van reális esély).

[/ppp_patron_only]

10 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Rpi
Rpi
2017-04-16 13:42

Btw. Tru szerődését nem teszed nekünk, földi halandóknak is érthetőve? ? Vagy még nem jöttek ki a részletek? ?

renningan
renningan
Reply to  Rpi
2017-04-16 20:58

Egy ideje tervezem, holnapra sztem meglesz :)

Rpi
Rpi
Reply to  renningan
2017-04-16 21:13

Megköszönném! ?

renningan
renningan
Reply to  Rpi
2017-04-17 22:11

Jobb lett az unnep mint vartam. Holnap jon trufan :D

Rpi
Rpi
Reply to  renningan
2017-04-17 23:47

Én várom. ?

Rpi
Rpi
2017-04-16 21:18

És megint én okvetetlenkedem..telefonról megnyitva a cikket nem látni tisztán a táblázatban a számokat..azt nem lehetne mondjuk úgy megoldani, hogy kattintásra nagyobbodjon? ?

renningan
renningan
Reply to  Rpi
2017-04-16 21:24

Bazki… tenyleg. Most nezem…

renningan
renningan
Reply to  renningan
2017-04-16 21:24

Vmit kitalalunk ra.

Naliviel
Naliviel
2017-04-16 23:05

Stafford elküldhető lenne 3 év után? Ilyenre ne is gondolj, tőlünk vonul vissza :)

Bujdy
Bujdy
Reply to  Naliviel
2017-04-18 09:52

Előfordulhat, hogy megsérül és előrelép a helyi Brady. Akkor nem lesz baj, ha olyan a szerződés, hogy elküldhető. De persze, gondolom, nem ez az A terv…

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x