Connect with us

Hír

2023-ra új TV-csatornához kerülhetnek NFL meccsek az USA-ban

Jelenleg az ESPN, a CBS, a FOX és az NFL Network az a 4 társaság, akik közvetítik kint a meccseket, ám ez 2023-ra megváltozhat. Egy régi/új ismerős ugyanis bejelentkezne pár morzsáért a közvetítési jogokból, méghozzá a Turner Sport, akik 1990 és 1997 között az ESPN-nel megosztva közvetítettek találkozókat.

 

 

A jelenlegi TV-s szerződés 2022-ig érvényes, de már most éhes szájak gyűlnek a húsos fazék köré. A Turner Sport 20 év után újra életjelet adna magáról, és szeretnének elcsípni pár meccset, de ez nem lesz egyszerű, és semmiképp sem olcsó. Jelenleg ez a 3 kábelszolgáltató + az NFL Network közel 7 milliárd dollárt fizet az NFL közvetítési jogaiért, és valamelyiküket ki kell túrni, hogy te is a közvetítők között legyél. A legnagyobb esélyt az ESPN kitúrására látják a szakértők, mert bár ők fizetnek a legtöbbet, közel 2 milliárd dollárt a jogokért (ami azért is vicces, mert heti egy meccset adnak csak), az MNF-ek nézettsége egyre csak csökken, és ez ekkora pénzért lehet nem kifizetődő a csatorna számára.

 

A FOX-ét tartják a legesélytelenebbnek, övék ugyanis az “NFC csomag”, amibe Amerika csapata, a Dallas meccsei is beletartoznak, és ugye Troy Aikman és Jimmy Johnson is náluk kerül képernyőre pont emiatt. A CBS és NBC duó sem elérhető, mivel a TNF mellett vasárnapi csomagra is vettek jogot, amiről nem szívesen mondanak le, ráadásul több internetes szolgáltató (YouTube, Twitter, Yahoo stb) is kapott már jogot az interneten streamelni meccseket. A Turner Sportnak tehát eléggé a zsebébe kéne nyúlnia, hogy elvegye valamelyik adótól a jogokat.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!