Connect with us

Hír

A Colts nemet mondana “turnover” Luckra

Andrew Luck az egyik legjobb irányító tehetség az elmúlt szűk 10 évben, aki sokra hivatott az NFL-ben, ezt talán senki sem vitatja. Azonban nagy divat Eli Manninget például az interceptionök száma miatt kritizálni, Luck szép csendben kezd hasonló utat járni, amit a Colts még idén szeretne megfékezni.

 

 

Luck 70 NFL meccsen lépett pályára profi pályafutása során, ezeken 68(!) interceptiont dobott, vagyis durván minden meccsére jut egy eladott labda (csak az utolsó 3 szezonjában 41 INT-tel zárt). Ha ez nem elég, a fumble-ok száma is kezd egyre aggasztóbb lenni, tavaly 6 fumble-ból 5-öt elvesztett, 2014-ben pedig összesen 13 fumble-t vétett. Brian Schottenheimer, a Colts QB edzője szerint ezt azonnal meg kell állítani, még ha ez nem is teljesen Luck hibája is volt az évek során.

 

Mindenki tisztában van azzal, hogy Andrew-nak nem kéne két számjegyű eladott labdával lehoznia a szezonokat, és folyamatosan igyekszünk segíteni a problémáin. Ő egy remek játékos, de még mindig nincs teljesen kiforrva a játéka. Tavaly 5-6  interception is azért született, mert szimplán rossz döntést hozott. Egy irányító játékában benne vannak a turnoverek, akár egy rossz döntés, egy rosszul végrehajtott dobómozdulat, ne adj isten a csapattársak nem voltak elég éberek. Ezek elől senki nem menekülhet el, azonban ezeknek a számai tesznek különbséget irányító és irányító között. Ha sikerülne még jobban feljavítani Andrew döntéshozó képességeit, akár a felére is csökkenthetjük a turnoverek számait, ami már egy fokkal elfogadhatóbb mutató. Tavaly 13 interceptiont dobott 15 találkozón, azt hiszem egyetérthetünk abban, hogy ez a srác nem ilyen mutatóra hivatott.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!