Connect with us

Draft

Draft-értékelő – Csak az első kört maxolta ki a Lions

A Lions nagyon feltankolt a szabadügynökpiacon, látszik, hogy komolyan veszik, hogy ők az NFC North trónjáért szállnak harcba. Mindössze két olyan poszt volt, ahol elég rosszul álltak, így egyértelműnek tűnt, hogy hova kell választaniuk játékost. Ezt többé-kevésbé meg is tették, de mégis hagy kérdéseket a Lions draftja.

 

Az első kör talán teljesen kérdés nélküli volt a posztot illetően. A Lions linebacker sora ugyanis így nézett ki a draft előtt: Paul Worrilow, Nick Bellore és Tahir Whitehaed. Ebből jó esetben Whiteheadet lehet értelmes kezdőembernek hívni, a többiek inkább rotációs emberek vagy special team játékosok. Jött is a megjósolható linebacker húzás és mivel Reddick kiment, Foster meg túl balhés a Lions számára, Jarrad Davis lett a befutó. Nem mondom, hogy rosszul járt a Lions, bár Davis inkább második kör eleji tehetség volt véleményem szerint, de nem tehették meg, hogy megkockáztatják, hogy ő is elkel. Davis egyébként egy sideline to sideline linebacker, tehát kiváló középső LB lehet, aki egyaránt futás és passz ellen is a pályán maradhat. Mivel jobb húzást nem tudok elképzelni itt, maximum egy letrade vagy Foster bevállalása, mindenképp a kötelezőt hozta a Lions.

 

 

A második kör már koránt sem tetszik ennyire. Cornerbackre nem volt rászorulva a gárda, ráadásul, ha mindenképpen akartak cornert, akkor sem kellet mindenképp ilyen korán ide választaniuk. De ez még mind hagyján ahhoz képest, hogy pont Teez Tabort választották ki, aki nem csak hogy balhés, de nagyszájú is és jelentősen alulteljesített a Combine alkalmával. Sokan (jogosan) megkérdőjelezik gyorsaságát és a játékhoz kötődő alázatosságát is. Egyébként ha nem lesz lusta, akkor egy playmaker cornerback, aki jobb napjain teljesen le tudja venni az ellenfél elkapóját fizikális stílusával. A következő körben jött egy elkapó, Kenny Golladay, aki értékéhez képest korán kelt el, de amíg Boldin helyzete bizonytalan addig nem baj, ha van C terv erre a posztra.

 

A harmadik napot aztán egy újabb linebacker érkezésével ünnepelte a csapat. Mint említettem elfér az LB sorba pár ember, így semmiképpen nem lehet elvitatni a választást. Jalen Reeves-Maybin egyébként egy gyors linebacker, aki elég nyers még és a késői körös linebacker pickek többségéhez hasonlóan a sok missed tackle betegségével szenved. Az biztos, hogy nem fog kezdőként szerepet kapni, még a Lions borzalmas LB helyzetében sem, de a rotációban láthatjuk majd. Mögötte a tight end depth is kapott egy kis támogatást, ami annak tudatában nem meglepő, hogy Ebron után nagy az űr a csapatnál. Michael Roberts egyébként egy jó red zone target, elkapásainak harmadát touchdownnál szerezte, ami nem egy rossz statisztika. Persze ez azt is mutatja, hogy a pálya közepén kevesebbet használják és a blokkolási képességin is van mit javítani, de egy negyedik körös tight endhez képest jó érték.

 

 

Az ötödik körben jött még egy corner, ezt már végképp nem tudom magyarázni, 10 darab CB van a Lions keretében, Jamal Agnew így nem sok lehetőségre számíthat (csak special team). A hatodik körben aztán végre húztak oda is, ahova a másodikban kellett volna (vagy az elsőben) és Jeremiah Ledbetter pass rusher érkezett. Két need volt a csapatnál és abból az egyik a pass rusher, így elhanyagoltnak érzem a posztot, pedig azt mondják, hogy fontos is lehet. Ledbetter egyébként elég sokoldalú játékos, a szélen és a fal belsejében is tud játszani.  Az utolsó előtti húzással Brad Kayaa érkezett, aki egy éve még top5 irányítóként is fel volt tüntetve, ahhoz képest elég sokat csúszott. Kiválasztását az magyarázhatja, hogy Stafford mögött csak Jake Rudock van. A draftot pedig egy újabb pass ruherrel, Pat O’Connorral zárták.

 

Összességében a pass rush elhanyagolását nagy hibának érzem, de helyette van 10 darab cornerbackje a csapatnak és abból csak 1 igazán elit. A linebacker poszt prioritást élvezett az első körben, ezt nem is vitatom el, de onnan kezdve elég fura draft jött össze. Egyik játékos sem kiemelkedő a posztján és egyiküktől se lehet instant impactet várni. Legalább az egyik needet jól érezték, de ez C+.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!