Connect with us

Draft

Draft értékelő – Sokoldalúság Arizonában

A Cardinals védelmét valósággal lerabolták a szabadügynökpiacon, távozott a két kezdő safety, az egyik kezdő linebacker és egy kiváló pass rusher is. Ilyen előjelek után egyértelműnek látszott, hogy melyik csapatrész fog prioritást élvezni a draft első felében. A csapat pedig nem is okozott csalódást, igaz pár húzás fejvakarásra adhat okot.

 

Az első kör első tíz választása kiválóan alakult a Pintyek számára, ugyanis a nagy QB és WR run miatt a jobb védőjátékosok hatalmas csúszásba kezdtek. Amikor az 1/13-hoz értünk, számomra egyértelműnek tűnt a válasz. Malik Hooker. A csapatban ugyanis nem volt kezdő safety, így a class egyik – ha nem legjobbja – megfelelő választásnak látszott. A csapat mégis Haason Reddick mellett döntött. Igaz, ami igaz, a linebacker posztra és a pass rushra is ráfért a vérfrissítés, de elúszni egy ilyen prospectet kicsit fura. Persze lehet okoskodni, hogy majd Mathieu megoldja valakivel vagy Bucannon visszamozog, esetleg az öreg Bethea is jó valamire, de mégis úgy érzem kihagyott egy ziccert a csapat. Csak hogy a szófordulatnál maradjak, aztán be is rúgta a kipattanót, mert Reddick személyével semmi bajom. Egy rendkívül sokoldalú, a pálya közepén teljes kontrollt tartó játékosról van szó, akinél azt sem szabad elvetni, hogy marad eredeti pozíciójában és az irányítókat fogja rohamozni. Ezzel, Bucannon és Mathieu mellé egy újabb svájci bicska került a Cardinals keretébe. És ha már svájci bicska.

 

 

A második nap elején rögtön Budda Baker érkezett, aki – ha lehet olyat – még az előző játékosoknál is sokoldalúbb. Lehet belőle strong safety, linebacker vagy akár nickel cornerback is, amolyan Mathieu 2.0. Baker elképesztő színvonalon képes a line of scrimmage közelében dolgozni, kitűnő ösztönei vannak és folyamatosan pörgő motorja. Az egyik kedvenc prospectem, kár hogy a méretei nem a legmegfelelőbbek. Kicsit alulméretezett, így az izmosabb tight endek mellett zavarban lehet, de olyan sokoldalú védelem épül, főleg fiatalokból, hogy biztos megtalálják a helyét a csapatban. Azt csak félve merem feltételezni, hogy nem-e Mathieu sérülései miatt érkezett a csapathoz. A nap második húzásával aztán az offense egyik needjét is betömte a csapat. Elkapót sokan korábban vártak, de a csapat álláspontjából végig arra lehetett következtetni, hogy még nem érzik égető szükségét a magas WR picknek. Chad Williams amolyan csendes gyilkos. Nem jár sokat a szája, nem látványos megmozdulásairól híres, de jól futja a route-okat és viszonylag biztos keze van. Ilyenből is ismerünk egyet a Cards keretében.

 

 

Az utolsó napon aztán a támadófal kapa a főszerepet, előbb egy guard, majd egy tackle is érkezett. Dorian Johnson főleg passzblokkolásban kiváló és több különböző sémában is szerzett már tapasztalatot, Will Holden ellenben inkább futásblokkolásban volt jó. Érdekes, hogy két eltérő erősségű játékos érkezett, de mindketten projekt jellegű húzások. A két utolsó választás egyértelműen a special team erősítésére ment. Előbb egy futó jött T.J.Logan személyében, majd Rudy Ford, aki elsősorban safety, de gunnerként jó munkát végezhet. Logannal kapcsolatban még érdemes megjegyezni, hogy elég jó kezei vannak és hogy olyan séma mögött futott, mint ami most várni fog rá.

 

Összességében nehéz megszólni a Cardinals draftját, de én Hooker „elengedése” miatt nem tudok tökéletes draftról beszélni esetükben. Egy nagyon sokoldalú defense épül Arizonában, ahol minden játékos képes kicsit átvenni más posztokat is. Csak ne pont azzal legyen a baj, hogy mindenki kicsit jó mindenben, de egységként már nem tudnak összeállni megfelelően. Az látszik, hogy Reddick és Baker megszerzésével a pálya közepét uralni akarják, a támadójáték pedig továbbra is David Johnsonra fog épülni. B+.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!