Connect with us

Hír

Az NFL 24 játékvezetőt alkalmaz teljes állásban

Az NFL azonnali hatállyal 24 játékvezetőt alkalmaz teljes munkaidőben, jelentette be Troy Vincent, az NFL football tevékenységekért felelős alelnöke. A kiválasztott bírók az NFL 124 fős játékvezetői keretéből kerülnek ki. Fontos továbbá, hogy mind a hét játékvezetői posztról egyaránt kerülnek kiválasztásra bírók, és egy posztra legfeljebb öt egyént választhatnak ki.

 

 

Mint ismeretes, az NFL rengeteg kritikát kapott az elmúlt időszakban a játékvezetőket illetően, hiszen hiába az NFL a csúcsok csúcsa, a játékvezetői más vagy egyetemi szinten is fújnak vagy egyszerűen csak egy másik civil foglalkozást is űznek a játékvezetés mellett. Ed Hochuli például egy arizonai ügyvédi irodánál dolgozik hétközben, amikor nem épp NFL mérkőzést vezet.

Ezzel kapcsolatban Sean Payton eléggé ki is fakadt tavaly:

Mi vagyunk az egyetlen liga, ahol a játékvezetők nem főállásban dolgoznak. Ez őrület.

Úgy tűnik az NFL is belátta, hogy hosszú távon mindenkire jó hatással lehet ez a változtatás, így azonnali hatállyal meg is valósítják ezt a tervezetet.

Hisszük, hogy ez a nagyszerű változtatás nem csak az NFL játékvezetésére, hanem a játék minőségére is egyaránt pozitív hatással lesz.

-nyilatkozta Vincent, aki tavaly decemberben még azt mondta, az offseason folyamán 17 játékvezetőt szeretne a liga főállásban alkalmazni, továbbá az eredeti hét fős bírói csapatot nyolcra bővítenék. A teljes állású bíróknak külön edzéseken kell majd részt venniük és kis csoportokban is többet kell dolgozniuk hét közben, hogy tanulmányozzák a szabályokat, a velük kapcsolatos problémákat megvitassák, videofelvételeket elemezzenek és folyamatos kapcsolatban legyenek a ligával.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!