Connect with us

Hír

Úgy néz ki, Bortles ideje lejárt

Nem újdonság, Blake Bortles most is borzasztóan teljesít. Mondhatjuk persze, hogy előszezon, de 2014 óta borzasztóan játszik. Híresen sokat kritizált a dobómozdulata is, ezért minden holtszezonban visszatérő hír, hogy épp melyik csodaedzővel tudd továbblépni a játékában. Eddig is rezgett a léc alatta, most viszont már Jacksonville-i sportriporterek is belengették, hogy szeptember elejéig kivághatják őt. Helyette persze Chad Henne kezdene, aki mellé jövőre egy egész mély QB-évből tudnának újoncot hozni. A $6.5 millió beragadt pénz biztos fájna, de a folyamatos 4-5 győzelmes szezonok még jobban fájhatnak. A kincstári optimizmus így is megvan, ne feledjük el, hogy Calais Campbell mondott olyan kreténséget, hogy idén a Super Bowl is kinéz a csapatnak.

 

 

Hogy mennyire rossz is Bortles? Alapvető mechanikai hibái vannak, amiket évek óta nem tud kijavítani. A mély passzai lényegében megszűntek létezni, és minden releváns teljesítménymutatóban a liga alsó negyedében üldögél évek óta. (Sőt rookie évében 43. volt az ESPN QBR-mutatója alapján, ami szerint volt egy tucat tartalékos irányító, aki jobb volt nála.) Évek óta nem tud alapvető játékokat megdobni, mivel mind pontosságban, mind időzítésben komoly gondjai akadnak. Az alábbi videón egy nagyon egyszerű play van. A pálya alsó felén a belső elkapó kitör egy Out-útvonalra, vagyis derékszögben ráfordul a pálya szélére, hogy magára húzza a védőjét, ezzel egy Skinny Post-úttal (előre, majd enyhe szögben befelé) üresen maradjon a külső elkapó ingyen 15 yardra.

 

 

Bortles ezt úgy oldotta meg, hogy Hurns életveszélyes ugrást kellett, hogy megtegyen, majd a labdát el is veszítette a rémes passz következményeként. A meccsen később ugyanezt futtatták, ott épp egy későn indított labdát dobott alul, amit majdnem leszedtek egy vetődéssel a Ravens védői.

 

Két lehetőség van Bortles számára a Jaxben. Két héten belül vágják ki, vagy egy év múlva. De az biztos, hogy 19 milliós fizetéssel jövőre nem fog maradni.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!