Connect with us

A 7 játékai

A 7 játékai – Így büntesd az agresszív Wade Phillipset

Ezt a játékot csak azért vettem elő, mert tökéletesen megmutatja, hogy a Wade Phillips féle defense akármilyen erős, agresszív is, néha pont ez okozza a vesztét. Az ősz mester kiválóan meg tudja ölni a támadásokat, de ha valaki jól csinál meg egy playt, a defense-ben pedig valaki elkövet egy kisebb hibát, akkor nagy játékokat lehet ellene csinálni. Ebben a drive-ban például kétszer egymás után nyalt be nagy játékot a Rams, pedig két hasonló hívás volt a Redskins tarsolyában.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

 

Alapfelállás a defense-ben egy 3-4 hybrid, ugyanis az egyik OLB nem hagyományos OLB-ként viselkedik, de a snap utáni mozgása és a felállása már inkább arra hasonlít. Mögöttük a két linebacker mellé csatlakozik a strong safety is. Phillips előszeretettel tölti fel agresszíven, maximálisan a boxot, főleg ilyen egyértelmű futójátékoknál. Így viszont a a mögötte lévő terület (piros négyszög) teljesen üresen marad, ha a free safety mélyen hátul marad.

 

 

Érdekes még a bekarikázott WR-CB duó fent. A corner a WR belső vállához áll, kifele szeretné terelni az elkapót, amit a védőmágusunk szintén szeret alkalmazni. Ez látszólag nem fontos a playnél, de nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy így melyik irányba kell majd a cornernek néznie a play közben és miért veszélyes ez. Pár gondolat múlva kiderül.

 

A következő képen két fontos dolgot láthatunk. Az egyik, hogy a Redskins guard húzással fut, ám a linebackerek és az SS ezt nem igazán reagálja le, sőt az igazi ember nélkül felálló Trumaine Johnson is pálya egy 3*3-as részén helyezkedik el. Egy kevésbé éles szemű futó is látja merre lehet út előtte.

 

 

A guard ügyesen kiblokkolja az outside linebackert, a két inside linebacker és a strong safety pedig hanyatt-homlok vág be a futás irányának vélt lyukba, hogy már mínusz yardon megállítsák a támadást. Kelley azonban oldalra vág és az elkapó-corner párosunk irányába fut.

 

Ezzel egy időben észrevehetjük, hogy a pálya tetején lévő duónál a cornernek esélye sincs lekövetni a játékot, mert az elkapója ügyesen elindul kifele egy go route-ra, amivel teljesen elvonja a figyelmét. Az egyetlen ember, aki átérhetne a szabad részre az alul Johnson, de ő is tovább hezitál vagy a free safety is a képben lehetne már, ha egy kicsit szemfülesebb.

 

 

Az utolsó képen már megtörtént a baj. A linebackerek és a strong safety eltűnt a lyukban, a felső corner már messze jár, Johnson pedig már látja hogy elkésett (igaz ettől fejthetne ki valami erőt), a free safety pedig sehol. Kelley könnyedén robog 15+ yardot. Ezt egyébként a következő percekben még egyszer meg is teszi.

 

[quote bcolor=”#eeee22″]Wade Phillips zseniális koponya és 10 játékból 8-szor akár 0 vagy mínusz yardon is képes az általa elképzelt defense megállítani a playt. Ez az agresszivitás azonban néha megbosszulja magát. Elég ez kis hiba és hatalmas játékot enged a defense. Nagyon hatékony ez a fajta defense felfogás de őrületes koncentrációt követel a mérkőzés egész részén, itt pedig a Rams játékosok közül többen is hibáztak.[/quote]

 

A hét további kielemzett játékait ide kattintva találjátok.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!