Connect with us

Beharangozó

TNF preview – Houston Texans @ Cincinnati Bengals

Csalódást keltő első fordulón van túl a második heti Thursday Night Football két főszereplője, a Cincinnati Bengals és a Houston Texans. Mindkét csapat hazai pályán szaladt bele a késbe, rengeteg hibával fűszerezve. A mostani TNF lehetőséget ad mindkét gárdának arra, hogy megálljanak a lejtőn, amin az elmúlt hétvégén elindultak. Ez persze csak az egyik csapatnak sikerülhet, a másik tovább gurulhat a szakadék felé.

 

 

Rossz a Bengals

Kezdjük a hazai csapattal, a Cincinnati Bengalsszal, akik mind támadásban, mind védekezésben gyakorlatilag értékelhetetlen produkcióval rukkoltak elő a Baltimore Ravens ellen. Sokat elmond egy csapatról, ha 60 perc alatt egy árva mezőnygólt sem képesek felrakni a táblára. A mérkőzésen 12 drive-ot vezetett a Bengals, ezek közül 5 zárult eladott labdával. Nyilvánvaló, hogy ilyen játékkal képtelenség meccsben maradni, nem még nyerni. Már az első héten kiütközött az, amitől a legjobban tarthattak Cincinnatiben, a támadófal összeomlása. Zeitler és Whitworth távozásával elképesztő minőségbeli romlás ment végbe a Bengalsnél, ez pedig már a szezonnyitón szembeötlő volt. 36 passzjáték során 15 alkalommal tudott nyomást gyakorolni Daltonra a Ravens védelme (3 sack, 12 siettetés), így pedig nehéz is produktív passzjátékot üzemeltetni.

 

 

Ha ennyire nem ment a passzjáték, akkor joggal merül fel a kérdés, hogy miért nem nyúltak a futójátékhoz. Hát mert az sem volt túlságosan meggyőző, Hill, Bernard és Mixon összesen 21 futásból 75 yardot tudtak betenni a közösbe. Ehhez pedig hozzájön az is, hogy hátrányban a passzjáték kerül előtérbe, különösen akkor, ha az idő is rohamosan fogy.

A védelem egyébként nem teljesített rosszul, mindössze 268 yardot engedtek a Ravensnek, de a Baltimore futásaival nem tudtak mit kezdeni, hosszú drive-okkal gond nélkül tudta ölni az időt a vendég csapat. Habár sem West, sem Allen nem tartozik a kiemelkedő futók közé, a Bengals védelme nem tudott mit kezdeni velük, 42 futásból 157 yardot tettek meg ketten együtt.

Rosszabb a Houston?

A Houston hasonlóan a Bengalshoz csoportrangadóval kezdte a szezont, a Jacksonville Jaguars látogatott hozzájuk és habár kicsit lesajnálta a vendég gárdát a közvélemény (köztük mi is), alaposan rácáfolt minden kétkedőre és rendkívül magabiztosan és könnyed játékkal verte riválisát. És a Bengalshoz hasonlóan, a Texanst is ugyanazok a problémák gyötrik.

Elsőként ejtsünk szót arról a támadófalról, ami 10 sacket engedélyezett a Jaguarsnak. Ez a szám még akkor is sok, hogyha tudjuk, a csapat All-Pro bal oldali tackle-je, Duane Brown jelenleg a nagy szerződéséért holdoutol. A múlt hét nyertese abszolút Brown, hiszen nélküle borzalmasan fest az amúgy sem feltétlen jól működő támadófal. Az offense dolgát az sem könnyíti, hogy mindhárom tight endjük az agyrázkódás protokollon igyekszik átmenni (Fiedorowicz közben IR-re került), továbbá Will Fuller továbbra is sérült, Jaelen Strong pedig egymeccses eltiltásáról tér vissza. Watson ezúttal már kezdőként fog pályára lépni, ebben a helyzetben azonban nem feltétlen cserélnének vele sokan.

A rövid hét legnagyobb átka, hogy a játékosok nagy részének nincs ideje átmenni az agyrázkódás esetén kötelezően alkalmazandó procedúrán. A sérülések a támadóoldal mellett a védelmet is fájóan érintik. Brian Cushing szintén agyrázkódást szenvedett – így az ő játékára sincsen sok esély – J.J. Wattnak pedig  az ujjával adódtak problémák.

 

 

A Bengalshoz hasonlóan a Texans számára is az ellenfél futójátékának megállítása okozta a fő problémát, összesen 142 yardot engedtek a Fournette-Ivory kettősnek 35 futásból. Haladni tehát lehetett ellenük bőven, most pedig egy papíron szintén jól működő trióval néznek szembe.

Mit várhatunk?

Az eddigi kis minta alapján megállapítható, hogy mindkét csapat futás elleni védekezése a leggyengébb pont, így rengeteg futásra számíthatunk, különösen a Texans részéről borulhat meg az egyensúly a passzjáték és a futások között. A már fentebb említett sérüléshullámnak valamint Watson első kezdőként vívandó mérkőzése azt eredményezheti, hogy egy viszonylag biztonságos gameplant raknak össze Bill O’Brienék.

Eközben a Bengals továbbra is a passzjátékokra építhet, beleértve a Mixon és Bernard felé irányuló screen passzokat. Továbbá Tyler Eifertnek lehet nagy napja, aki a hiányos/gyenge belső linebackersorának okozhat szörnyű perceket.

Összességében rengeteg sacket, és a futójáték dominanciáját várhatjuk, ugyanis a Bengalsnak is csak akkor lesz esélye produktív passzjátékot futtatni, hogyha a futásokkal sikerül megalapozni a play actiont, illetve ezekkel a rövid, közepes játékokkal elvonják a mélységi célpontokra eső figyelmet.

Mi a győzelem kulcsa?

A Texans részéről egyértelműen a Clowney, Mercilus, Watt triónak kell kihasználni a Bengals támadófalának gyengeségét és a Ravenshez hasonlóan dominálni a line of scrimmage-et. Valamint az újonc Foreman több szerephez juttatása Miller mellett a Texans futójátékában.

A Bengals három nagyszerű képességű futóval rendelkezik, mindegyik a maga területén. Ha a hármójuk rotációja sikeresen fel tudja törni a Houston front sevenjét, akkor a Bengalsnak onnantól kezdve a linebackerek mögötti terület is könnyebben nyílhat meg, amiből aztán kedvére szerezheti a yardokat a hazai gárda.

Ki fogy nyerni?

A Sport 2-n, péntek hajnali 02:30-kor kiderül. Szerintünk így alakul a párharc:

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!