Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #2

Rengeteg hazatérés és korábbi csapat elleni pályára lépés lesz a héten, tele vagyunk játékosokkal és edzőkkel, akik revansot akarnak venni. Az első hét nem hozott akkora izgalmakat, mint az utóbbi években, na de majd a második!

 

 

Chicago Bears @ Tampa Bay Buccaneers 19.00

Mike Glennon tér vissza Tampába immáron a Bears irányítójaként és az előszezonban mutatott gyenge játéka után a Falcons ellen egészen pofásan mutatott a konferencia címvédője ellen, és ha legalább minimálisan életképes elkapói lennének, meg is nyerte volna a meccset a maciknak. A vendégeknél Tarik Cohenre szeretném felhívni a figyelmet, akit élmény nézni, annyira jól mozog. Ráadásul mindössze a harmadik játékos volt, aki átlépte bemutatkozó meccsén a Bearsben a 100 scrimmage yardot Charlie Wade és Matt Forte után.

A Buccaneersnek pedig megkezdődik a szezon az Irma hurrikán pusztítása után. Biztos nagyon nehéz lehet egy felborított menetrenddel nekivágni a szezonnak, de így több idejük volt készülni a mérkőzésre. A felturbósított támadósortól sokat várhatunk a szezonban, de egyrészt még könnyen lehet, hogy rozsdásak lesznek a támadók, másrészt a Bears meglepően kevés yardot enged a levegőben, főleg elnézve a neveket a secondaryben.

Ettől függetlenül esélytelenebbnek tartjuk az elkapó nélküli Bearst, akik tavaly egyetlen egy meccset sem nyertek idegenben.

New England Patriots @ New Orleans Saints 19.00

Ezen a meccsen Brandin Cooks tér haza, azonban nem erről fog szólni a találkozó, hanem két all-time great irányító párharcáról, hiszen ez lesz az a meccs az NFL történetében, ahol a két szemben álló irányító a legtöbb passzolt yarddal rendelkezik karrierje során, egész pontosan 128 251 yarddal.

A Saints pedig félhet Tom Brady haragjától, hiszen egy borzasztó védelemmel állnak ki a valaha volt (egyik) legjobb QB ellen, akinek az első heti vereség ellen bőven van mit bizonyítania (vagy legalábbis törlesztenie). Brady pedig az utóbbi 5 olyan meccsén, ahol a megelőző héten nem dobott TD-t, legalább 3 TD-passzt osztott ki, úgyhogy erre akár fogadhat is a közönség.

Azt persze gyorsan tegyük hozzá, hogy Brees is szétszedheti a Pats védelmét, akik 1986 óta nem engedtek annyi yardot egy meccset, mint tették azt a Chiefs ellen a kickoff game alkalmával (537), ráadásul jelenleg nincs linebackerük, aki coverage-ben is megállja a helyét, ugyanis Dont’a Hightower sérülés miatt nem áll Belichick mester rendelkezésére. Nagy pontzuhatag várható – over bármi a fogadni vágyóknak – és Patriots győzelem.

Philadelphia Eagles @ Kansas City Chiefs 19.00

Tyreek Hill már öt egymást követő meccsen is szerzett 60+ yardos TD-t és az Eagles könnyen lehet a hatodik, fogadni vágyóknak ez egy elég nagy nyereménnyel kecsegtető lehetőség lehet, hiszen az Eagles védelme nem épp a hosszú játékok levédekezéséről híres. Sőt. Ellenben jók a tight endek megállításában, a tavalyi év elejétől számítva mindössze 49 elkapást engedtek TE-knek, ami a legkevesebb a ligában, így Travis Kelcetől ne várjunk sokat ezen a héten sem.

Alex Smithnek viszont hosszú napja lehet, hiszen az Eagles védőfala talán a legfélelmetesebb pass rush terén, az első héten a Redskins ellen rendkívül jól mutatott a Graham – Jernigan – Cox – Curry/Long/Barnett felállású védőfal, akiktől minden ellenfélnek rettegnie kell. Ronald Darby kiesése a CB-sorból nagy veszteség lehet az Eaglesnek, meglátjuk a Chiefs ki tudja-e ez használni.

Érdekesség még a mérkőzéshez, hogy Andy Reid korábbi csapata ellen vezeti harcba játékosait és Philadelphiában félhetnek, hiszen a bye week utáni meccsek királyának plusz három napja volt felkészülni az Eaglesből. A tanítvány Doug Pederson próbálja majd túlszárnyalni a mesterét, de nem adunk neki sok esélyt, főleg idegenben.

Tennessee Titans @ Jacksonville Jaguars 19.00

Itt ugyan nincs hazatérés, de Mariotának biztos nincsenek szép emlékei a Jaguarsszal kapcsolatban, hiszem mikor legutóbb találkozott velük, eltört a lába. A Jaguars elképesztő védelmi parádéval nyitott a Texans ellen, de nem vállalok nagy kockázatot azzal, ha azt mondom, a Titans kiváló fala ellen nem fognak 10 sacket szerezni, de talán még ötöt sem. Ettől függetlenül egész életképesnek tűnik a csapat, főleg ha tudják folytatni azt, hogy egész meccsen csak futtatják a labdát és Bortlesnek esélyt sem adnak a hibázásra. Persze nem is lenne könnyű dolga az irányítónak, miután DeDe Westbrook és Allen Robinson is IR-re került.

A túloldalt talán csalódást keltően indult az év. Még csak nem is a vereség miatt, hiszen az beleférhet egy Raiders ellen, de a mutatott játék is bőven hagyott kivetnivalót maga után, főleg a nagy várakozásokat követően. A Titans támadóinak fel kell kötniük a gatyájukat, az biztos, illetve a front7-nek is jól kell működnie Fournette megállításában.

Őszintén, én szeretném, ha a Jaguars védelme továbbra is karcolna, de valamiért az utóbbi évekkel ellentétben nem tudok még felülni a bandwagonra, talán pont az utóbbi évek pofára eséseiből tanulva… Aztán lehet most is mellé lövök, lövünk a csapattal kapcsolatban, de az első hét mindenképp bizalomgerjesztő volt. Egyelőre a Titanst tartjuk esélyesnek a két csapat mérlegétől függetlenül, de egy – már nem is akkora – meglepetésgyőzelemmel a Jaguars bejelentkezne a rájátszásra.

Arizona Cardinals @ Indianapolis Colts 19.00

Amikor Chuck Pagano rákkal küzdött, a támadókoordinátora, Bruce Arians vette át a helyét és egy 1-2-es csapatból 9-3-asat csinált Pagano visszatérése előtt. Most Arians visszatér Indianapolisba, hogy feledtesse a Lions elleni vereséget.

A Cardinalsnál jelenleg bőven vannak problémák, hiszen elvesztették legjobb játékosukat (David Johnsont) nagyjából karácsonyig, de ezen a héten a kezdők közül nem léphet pályára John Brown elkapó, Mike Iupati guard és DJ Humphries bal oldali tackle sem.

Sok mindent elmond a Coltsról, hogy ettől függetlenül is a Cardinals a toronymagas esélyes, hiszen Luck nélkül ez a Colts teljes mértékben reménytelennek tűnik és mi már odáig mentünk, hogy 1/1 esélyesnek kiáltottuk ki őket. Luck nélkül ugyanis a Coltsnak rosszabb a kerete, mint a Jetsnek és a kiváló, korábbi 1/1-es irányító egészségügyi állapotáról semmiféle biztató jelet nem hallhattunk. Indianapolisban belátták, hogy nem kezelték jól a csereirányító kérdést a holtszezonban, most pedig a Patriotstól elcserélt Jacoby Brissett fog kezdeni náluk, ami legalább egy kis érdekességet vihet a játékukba, hiszen Tolziennel konkrét szenvedés volt nézni ezt a csapatot.

Buffalo Bills @ Carolina Panthers 19.00

Nem kell sokat visszamenni az időben, hogy a vendégek főedzőjét a hazaiak kispadján láthassuk, hiszen Sean McDermott tavaly még a Panthers védelméért volt felelős. Azért a védelemért, amelyik nagyon jól mutatott egy hete és borzasztóan nehéz dolga lesz a Billsnek, ha sok pontot akarnak, vagy sok pontot kell majd feltenniük a táblára. Cam Newton is belejött a játékba a 9ers ellen a második félidőben, habár az elsőben nagyon is látszott, hogy rozsdás még a kihagyott idő miatt.

A Bills a tavalyi évben idegenben 19,1 pontot szerzett csak meccsenként a hazai 30,8-cal szemben, ami a második legnagyobb differencia volt a szezonban, mi pedig egyöntetűen azt várjuk, hogy most sem fognak tudni annyi pontot feltenni a táblára, mint amennyit a Panthers képes lesz ellenük.

Cleveland Browns @ Baltimore Ravens 19.00

A Browns kifejezetten jól mutatott a Steelers ellen. A védelem teljesen rendben volt és limitálni tudták Roethlisbergeréket, a támadófal jól megvédte Kizert a 7 sack ellenére is, amiket nagyrészt az újonc számlájára írhatunk. Kizer is egész jól nézett ki, habár nem segített neki, hogy folyton 5-7 lépéses passzokkal kellett operálnia és egész pályás olvasásai voltak a legtöbb esetben, szerintem Hue Jackson megkönnyíthetné kissé a dolgát.

Főleg a Ravens kiváló védelme ellen, akik nagy problémákat okozhatnak az ellenfélnek, ahogy tették a Bengals ellen is, habár én jelenleg a Brownst jobb csapatnak gondolom a Cincynél. A támadósor viszont problémás lehet most is a hollóknál, Flaccóból még mindig nem láttunk kvázi semmit, ráadásul Woodhead is hosszabb időre kidőlt a csapatból.

Egy védelmek dominálta, kevés pontos, izgalmas mérkőzést várok.

Miami Dolphins @ Los Angeles Chargers 22.05

A Buccaneershez hasonlóan a Dolphins is a felrúgott menetrenddel és a hosszabb pihenővel kénytelen szembenézni, ami miatt könnyen rozsdásak lehetnek majd. Ráadásul nem jó előjel, hogy az utóbbi hét meccs mindegyikén legalább 100 futott yardot engedtek, ami a leghosszabb aktív sorozat a ligában – ez Melvin Gordon napját és statisztikáit segítheti.

Ráadásul a passzolt TD-k engedésében sem jobbak, abban is 7 meccses sorozatuk van legalább 3 engedett hatpontossal, ebben csak a Browns jobb 8 ilyen egymás utáni meccsel. Ez pedig Rivers nagy napját segítheti elő, aki a liga legjobb passzvédelme ellen is 3 TD-t dobott múlt héten, tavaly pedig 326 yarddal és 3 TD-vel örvendeztette meg a delfinek védelmét.

Jay Cutler visszatérése mindenképp érdekessé teszi ezt a mérkőzést, én nagyon kíváncsi vagyok rá, mihez kezd majd ismét Adam Gase támadósorában. A Chargers a mérkőzés esélyese nálunk, de a rövid felkészülés – és a Dolphins extra hosszú felkészülése – akár át is billentheti a mérleg nyelvét.

New York Jets @ Oakland Raiders 22.05

A Jets meglepően életképes volt a Bills ellen. Habár lehet azért tűnt csak így, mert egyrészt a Bills ellen játszottak, másrészt pedig mert annyira alacsonyan voltak az elvárások feléjük, hogy azt alulmúlni nem is lehetett volna.

A Raiderst pedig talán kicsit lebecsültük – de inkább a Titanst túl -, ellenben meggyőzően vették az első akadályt és nem szabad gondot okozzon a Jets legyőzése sem, ne ezt a meccset válasszuk a 22 órás sávból.

Washington Redskins @ Los Angeles Rams 22.25

Valami nincs rendben a Redskins támadóival. Mindeközben a Rams támadói hirtelen teljesen életképesnek néznek ki. Bárcsak lenne valami kapcsolat a kettő között… Ja, van is, Sean McVay, aki most korábbi csapata ellen bizonyíthat. A Rams annyira felüdült McVayjel a kapitányi poszton, hogy felraktak 46 pontot, ami egy főedzői debütáláson a harmadik legtöbb volt, szóval jár a kalapemelés a liga valaha volt legfiatalabb head coachának. Ráadásul a Rams az utóbbi 10 évben összesen kétszer tudott 40-nél pontot szerezni egy meccsen…

Jared Goffnak hét darab 20 yardnál hosszabb jó passza volt a múlt héten, ami Sam Bradford mögött a második legtöbb volt, ráadásl kontrasztként 2016-ban összesen 12 ilyet számlált Goff újoncként. Tényleg jó volt nézni a Rams támadókat a pályán, még ha az ultragyenge Colts ellen is játszottak. A Redskins ezzel szemben elég gyenge volt, Cousinsnak sem ment, az elkapók is elejtették a labdákat és a futójáték sem működött, így van ok aggodalomra a fővárosban, mi pedig Los Angeles-i győzelmet várunk többségben.

Érdekesség egyébként, hogy 1994. december 24-e óta ez lesz az első olyan nap, amikor két meccset is játszanak LA-ben (Dolphins@Chargers a másik), akkor még a Rams és a Raiders játszottak az angyalok városában egy napon.

 

Szerkesztőségi tippverseny

Balentin belehúzott az elején, míg Andreas és kerekisti egyből egy kisebb gödörből kényszerül felállni a szezon elején.

Bold predictions

balentin: 2016-ban a Redskins a Bengals ellen érte el a legtöbb támadóyardot, szám szerint 546-ot. A Sean McVay által vezetett Rams most a Skins ellen legalább ennyit fog termelni, tehát McVay az ex-csapatára fog legalább annyi yardot felpakolni, mint a tavalyi legjobb teljesítménye.

chester: Amari Cooper sosem passzolt, Derek Carr pedig sosem futott TD-t a profik között, a Jets ellen mindkettő megtörténik.

andreas: A Patriots-Saints meccsen összesen több, mint 100 pont fog születni, amire összesen négyszer volt példa az NFL történetében.

tom: A forduló mérkőzéseinek minimum a felében a győztesnek kétszer annyi (vagy több) pontja lesz, mint a vesztesnek.

renningan: Az első héthez hasonlóan most is három 1/1-es irányítónak lesz a legjobb passer ratingje.

KGYM: A LAC az elmúlt 120 alapszakaszbeli mérkőzésen nem engedett 433 passzolt yardot, tavaly és idén eddig átlagban 245-t engedtek. Jay Cutler ezt megdönti, akinek a karrier yardátlaga 233, és eddig csak egyszer, 2008-ban lépte meg a 400 passzolt yardot egy meccsen. (Igaz akkor közel 450-ig jutott a Denverben.)

katonadani: Tom Brady, Drew Brees, Aaron Rodgers és Matt Ryan összesen 1600 yardot fog passzolni a fordulóban. Referenciaként egy meccsen a legtöbb passzolt yard 884, de ott hosszabbítás is volt.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!