Connect with us

Összefoglaló

Az esélytelenek nyugalmával

A szezon előrehaladtával néhány csapat kezd kiszállni a playoff-versenyből. Ez persze koránt sem jelenti azt, hogy könnyen adnák magukat. Nézzük mi történt a héten!

Falcons @ Jets

25 – 20

A Jets meglepően jó formában játszott eddig, és most a felemás játékot mutató Falconst fogadták. A mérkőzés meglepően kiegyenlítettre sikerült, annak ellenére, hogy a szezon elején a Jetset a liga egyik legrosszabb csapatának tartották sokan. Végül a Falcons tudta behúzni a győzelmet, de ennél meggyőzőbb játék kell majd, ha újra rájátszásba szeretnének jutni.

A jó: A passzjáték mindkét oldalon meglepően jól működött, az irányítók nem adtak el labdát, ellenben kiosztottak 2-2 TD passzt. Kiemelendő, hogy McCown 33-ból passzából 26 is sikeres volt, ami nem csak az irányító, de az elkapók érdeme is. McCown teljesítménye ráadásul kiemelten jó, ha figyelembe vesszük, hogy milyen nyomást generált rá a Falcons védelme, háromszor is földre vitték a veterán QB-t. Nem csak a pass rush működött jól a vendégeknél, nagyon jól megfogták a Jets futásait, részben hála a 9 solo tackle-t jegyző Deion Jonesnak. A Falconsnál a futójáték is jó lábakon állt, főleg Tevin Colemannek hála, de Freeman is vállalható teljesítményt nyújtott.

A rossz: A Falcons védelme meglepően gyengén muzsikált passzok ellen, egy Josh McCowntól 26/33 257 yard, 2 TD elég luxus. A Jets védelme sem volt sokkal szebb, ők mind passz, mind pedig futás ellen gyengélkedtek, igaz a Falcons jónak tartott támadósora ellen. A Falconsnál mindenképpen negatív Ryan 3 fumble-je, ami bármelyik védelem ellen luxus, de nem volt egyszerű dolguk a nagy esőben a csapatoknak.

A csúf: A Jetsnek a vereséget mégis a hibák jelentették: Catanzaro két kihagyott mezőnygólja elég lett volna a győzelemhez….nem kizárt, hogy a Jets körbenéz majd a héten a szabadügynökök között…

49ers @ Eagles

10 – 33

A Niners egyértelműen az esélytelenek nyugalmával vágott bele a mérkőzésbe, és simán ki is kapott az NFC egyik top csapata ellen. Az Eagles pedig nagy erőkkel hajt a csoportgyőzelemre, amire versenytársat már csak a Cowboys jelenthet.

A jó: Nehéz lenne bármi pozitívat mondani a Niners játékára, minden területen pocsékak voltak. Ha mindenképpen kellene, akkor Leger Douzable játékát érdemes kiemelni, aki 5 tackle-t és 2 sacket szedett össze az Eagles ellen. A hazaiaknál viszont minden működött, a futójáték Clement és Blount vezényletével sikeres volt, Alshon Jeffery pedig nem csak egy TD-t húzott be, de egy kétpontos kísérletet is értékesített.

A rossz: Voltak hibák azonban az Eaglesnél is, ebből a legnagyobb Wentz interceptionje volt, ahol nem értették meg egymást elkapójával, a védelem pedig jól reagált. A Ninersnél a hibákra érdemes felhívni a figyelmet: Beathard 2 interceptionjéből csak az egyik volt az övé, a másik részben az elkapó hibája, részben pedig a védők kiváló teljesítményének volt köszönhető. Nem szerencsés azonban egy ilyen inkompetens támadósorba berakni egy hátsó körös rookie QB-t. Ráadásul a speciális egységnél is lesz mit javítani a Ninersnél, hiszen az Eagles egy mezőnygólt is sikeresen blokkolt. A 0-8 az nem véletlen 0-8.

A csúf: A leginkább erre a címre ezúttal Carlos Hyde érdemes. Eddig nem játszott rosszul a szezonban, de ma pocsék volt, 12 futásból 25 yardja lett. Összehasonlításképpen az irányító Beathardnek volt 40. A csere határidő előtt nem kizárt, hogy őt is árúba bocsátják, főleg hogy a meccsen nem szerepelt rosszul az újonc Matt Breida sem.

Chargers @ Patriots

13 – 21

A Chargers a gyenge kezdés után hatalmas lendülettel indult Boston felé, hogy az Ingram-Bosa páros földbe gyalulhassa Brady mestert. Ahogy az várható is volt, a mérkőzés a végletekig kiélezett volt, igaz ehhez kellett a Patriots átmeneti gyengélkedése is.

A jó: Az talán kevéssé meglepő, hogy a Chargers pass rush jól működött, Ingram vagy Bosa rendre odaértek Bradyhez, a védelem szerzett is 3 sacket. Brady azonban nagyon sokszor el tudott lépni a sack elől, ami mindenképpen az irányítót méltatja. Pozitív azonban a Chargers részére, hogy a passzsiettetés nem csak sackekben, hanem QB hurrykben/hitekben is megmutatkozik. A Patriots nyomásgyakorlása is figyelemreméltó volt, igaz ők csak siettetni tudták Riverst, sacket nem tudtak szerezni. A támadósorok mindkét oldalon jó számokat hoztak, a Patriotsnál leginkább Brady 333 passzolt yardjának hála, míg a Chargersnél Melvin Gordon 132 futott yardjának köszönhetően.

A rossz: Bár számokban szép teljesítményt nyújtottak a támadók, ez pontokban kevésbé mutatkozott meg: a Patriots rendre elakadt a drive-ok végére, Gostkowski hat mezőnygólhoz is oda kellett álljon. Riversék, bár szép számokat hoztak, ezek inkább 1-1 nagy playnek (Gordon 87 yard TD futás, Benjamin 24 yard TD elkapás) volt köszönhető, mintsem a stabil játéknak, a vendégek 10-ből mindössze 3 sikeres harmadik kísérlettel rendelkeztek.

A csúf: A speciális egységek mindkét oldalon szenvedtek: Gostkowski 6-ból csak 4 mezőnygólt tudott értékesíteni, azonban még őt is alulmulta a múlt hét hősének, Travis Benjaminnak a bénasága, ami hatalmas morális csapás is lehetett a Chargersnek: nem elég, hogy eljetette a felé rúgott puntot, a felvett labdával meg akarta kerülni az érkező Pats játékosokat, Benjamin pedig az endzone-ig hátrált, ahol így a Pats safetyt szerzett ellene. Egyértelműen a hét legrosszabb returnje címre utazhatott Benjamin…

Bears @ Saints

12 – 20

A Bears mérlegén nem látszik, de több csapatot is csúnyán meg tudtak szorongatni már, a héten pedig az NFC South meglepő első helyezettje, a Saints fogadta őket. A mérkőzés szintén kompetitívre sikerült, de a Bears megint lemaradt a győzelemről. A szurkolók viszont örülhetnek, mert csapatuk meglehetősen kompetens játékot rakott össze.

A jó: Sosem hittem, hogy leírom ezt egy Saints-mérkőzés kapcsán, de mindkét védelem nagyon jó volt 1-2 kivétellel (lásd később). A Bearsnél ki kell emelni a futás ellen szerzett két fumble-t is, ami nem csak a szerencsén, hanem a védelem fizikális és technikás játékán is múlott. A Saints ezzel szemben szépen zárta le Jordan Howardot, a legtöbb futását hatékonyan fogta a védelem. A hazaiak a mérkőzés első harmadában mindössze 6 pontot szereztek. A Saints támadójátéka a héten is kiegyensúlyozott volt, Brees termelte a yardokat, Kamara és Ingram pedig 1-1 TD-vel járultak hozzá a sikerhez, igaz Ingram két labdát is veszített. A medvéknél Howard hozta a futott yardokat, Cohennek mindössze 2 yard és 1 TD sikerült futásokból.

A rossz: Bár a védelmek jól játszottak, volt 1-2 kivétel, amik a támadósorok teljesítményeinek nagy részét is adták. Mindkét védelem jó pár nagy játékot engedett, a Saints Jordan Howardtól nyelt be egy 50-, és Trubiskytól egy 46 yardos futást, ráadásul a Bears elkapója Tre McBride is 92 yardot szerzett 3 elkapásból. A másik oldalon is volt jó pár védelmi hiba: Ted Ginnek és Brandon Colemannek is volt 50 yardnál hosszabb elkapása. Mindkét csapatnál látszik, hogy a védelemnek jó az alapanyaga, de a nagy playek kizárásán még sokat kell dolgozniuk.

A csúf: A Bearsnek a mérkőzés leginkább a szerencsén ment el. Hibáztak mezőnygólnál, míg az ellenfélnél Lutz rúgása a kapufáról bepattant, ráadásul a TE Zach Miller is nagyon csúnya lábsérülést szenvedett egy elvileg TD elkapásnál (amit valamiért nem adtak meg….).

11 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sestertius
Sestertius
6 years ago

Kíváncsi lennék statokra Bosa és Brady “kapcsolatából”
Érzésem az volt, hogy Bosát hihetetlen könnyen verték meg futásblokkolásban.. az lehet, hogy egy pass rusher szörny (tegnap is emlékszem 3-4 hitre biztos) ellenben épp ezért elég könnyű kiblokkolni.. több hosszú futás is ment a helyére.
A másik amire kíváncsi lennék, hogy a Bosa felől érkező nyomás (meg úgy általában a nyomás) hogyan hatott Brady teljesítményére.. 1 rossz passzra emlékszem csak, ami egy hit után jött..
számomra ellenszenves az egész patriots, de Brady tényleg hihetetlen

amúgy köszönet a mélyelemzős cikkekért :)
barátnőmmel nézzük a meccset.. elindul a play, mondom ez Cover 2 zóna és az X elkapó go routon van, ez meglesz a deep corner gyenge ponton…
2 másodperc, Rivers..passz .. :D
komolyan jó érzés volt :D

Wide open
Wide open
Reply to  Sestertius
6 years ago

Nagyon ügyesen csinálta a Pats hogy mindig biztosítottak Bradynek valamilyen checkback opciót a RB-ek. A legtöbbször szerintem 2 mp sem telt el és már megszabadult a labdától, rendre jó 5-6 yarddal gazdagítva a támadást. Azt hittem ennél jobban meg fog majd szenvedni, de ha őszinte akarok lenni akkor a Chargerst csak Gostowski hibái tartották meccsben, clutch szitukban ( így az utolsó “hail mary” szerű playnél is) rendre érvényesült a Pats erőfölénye.

Sipi1988
Sipi1988
Reply to  Wide open
6 years ago

Meg ugye a Pats szinten szokatlan botladozás a RZ-ban, de ez már az egész szezonra jellemző, és JE hiánya itt a legjelentősebb. Ha 4 RZ látogatásból nem csak 1 lett volna TD, akkor már rég pihenhetett volna a csapat és Rivers gyűjthette volna kedvére a garbage time statokat, így viszont izgulós lett.

Csabesz20
Csabesz20
Reply to  Sipi1988
6 years ago

Igazad van. Csalóka az eredmény. A meccs sokkal kevésbé volt szoros, mint azt az eredmény mutatja. A védelem HT kiválásával is alapvetően rendben volt, az egy nagy futáson kívül kordában tartottuk Gordon-t.

Sestertius
Sestertius
Reply to  Wide open
6 years ago

hááát.. az erőfölény az erős túlzás.. elmeneteltek 30-40 yardig kb aztán vége lett a tudománynak.. (bár mondjuk én rohadtul örülnék ha a Ravens off legalább eddig képes lenne elmenni.. de ez más lapra tartozik)
a chargers off meglepően impotens volt a romokban lévő pats deff ellen.. ha kicsit is jobb napot fognak ki az elkapók (3 drop tuti volt), akkor ellenkező előjelű lett volna a meccs szerintem
valóban nem volt nagy különbség a két csapat között…

Arnold Patsenegger
Arnold Patsenegger
Reply to  Sestertius
6 years ago

Az elmúlt négy meccsen nem engedett a védelem 17 pontnál többet. Talán már nincs annyira romokban.

Az offenseben szerintem az agond,hogy Gronk az egyetlen TE akit használ a csapat elkapásra. (Legalábbis Brady csak felé néz).
Mondjuk a feldobott 30-40+ yardos lesz ami lesz passzokkal se tudok mit kezdeni.

Amúgy a chargers nem volt játékban a győzelemér tegnap, simább volt ez a meccs mint amit az eredmény mutat.
Csak hát ugye ghost HA berúgja azt a két FG-t (ha már a majdnem elkapott chargersek passzokról írtál).

Debreceni József
Debreceni József
Reply to  Arnold Patsenegger
6 years ago

Szerintem ez a meccs után még kell jegyezni Matt Patricia nevét is, végre. Ő a jövő Rod Marinelli-je. A szarból is várat épít. Nem nézett ki ez a Pats def annyira szarul mint amilyennek papíron kellene lennie.

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  Arnold Patsenegger
6 years ago

Pont az jutott eszembe Bennett visszavonulós nyilatkozata után, hogy visszahozhatnánk Allenért cserébe erre a fél szezonra :) az a faszi (Allen) se elkapni, se blokkolni nem tud, míg a jó öreg martellus ezeket egész szépen megoldotta tavaly Gronk távollétében.

Attila
Attila
Reply to  Sestertius
6 years ago

én se éreztem annyira a nyomást, szerintem máskor jobban meg szoktuk szívni sackekkel meg stb.

Zotyman
Zotyman
6 years ago

Travis Benjaminnak több is volt a rovásán: 1:02 perc van vissza, nincs időkérésük, TD+2PT-vel kell zárni a drive-ot a hosszabbításhoz. A saját 33-án elkapja a passzt, ezzel már megvan a first down, majd nem kiszalad a pályáról, hanem befele mozog, csinál plusz 3 yardot, cserébe lecsorog plusz 18 másodperc, ami minimum 3 snap veszteség… Így nem jutottak elég közel az End Zone-hoz és 23 yardról kellett Hail Maryt dobálni… Gratulálok…

wolandrule
wolandrule
6 years ago

Nyögvenyelős meccs volt, elsősorban JMD-nek hála, nagyon kiszámítható playhívások vannak a szezonban (red zone….), főleg elnézve sok csapat kreatív, ügyes játékait. Harris tuti be volt zárva a stadion pincéibe eddig, most kiengedték és egy állat. Az a bullrush….

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x