Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #7

Az első hat forduló bebizonyította, hogy az NFL idén tényleg teljesen kiszámíthatatlan. Az erőviszonyok könnyen felborulnak és talán minden eddiginél jobban egyben van a liga. Ebben a cikkben jósolgatás helyett, pusztán múltbeli tényekre szeretnék kitérni, illetve felhívni a figyelmeteket, hogy az adott mérkőzések hol dőlhetnek el.

 

 

New York Jets @ Miami Dolphins 19:00

 

Ez a mérkőzés alighanem a legkevésbé nézőcsalogató a hétvégén, pedig egy 3-2-es rájátszás helyen tartozkodó csapat és egy 3-3-as, a Patriots ellen is végig meccsben maradó csapat vívja. Ennek ellenére egyik csapat sem játszik igazán szép futballt és valószínűleg vissza is esnek a jövőben.

 

Hol dőlhet el a mérkőzés?

 

A két támadófal nem tartozik a liga legrosszabb egységei közé, de ennek ellenére a két irányító 35%-ban és 37%-ban nyomás alá kerül. Márpedig egyikük sem tartozik a liga legjobb QB-i közé, ha szorul a hurok. A két védőfal ellentétben elég jól mozog és mindkettő egység top10 közeli pressure-t tudott helyezni eddig az ellenfél irányítóira. Amelyik egység meg tudja nyerni ezúttal a saját csatáját, az elhozhatja a meccset is.

 

Leglátványosabb csata

 

Jaj Ajayi tavaly megkapta szezon közben a stafétát és azóta is él vele. Ajayi meghálálja a bizalmat, ugyanis idén öt mérkőzés alatt már hat 15 yard feletti futásnál jár és a negyedik legjobb kontakt utáni yardokban is. Vele most az a Jets védelem néz farkasszemet, ahol a linebacker sor még hagyján, de a két újonc safety valósággal uralja a pályát. Maye és Adams is átlagon felüli futás ellen és a line of scrimmage vonalának közelében, alig rontanak szerelést.

 

Jacksonville Jaguars @ Indianapolis Colts 19:00

 

Hol dőlhet el a mérkőzés?

 

Feltehetőleg azt nézhetjük, hogyan veri ripityára a Jaguars felturbózott defensive line-ja a Colts gyenge támadófalát és Brissettet. Brissett az ötödik legtöbb snapet tölti nyomás alatt, a playek 40%-ában piszkál valaki oda neki dobás közben, a Jaguars védőfalban pedig olyan játékosok vannak, mint Calais Campbell, aki a 4-3 endek között a legtöbb pressure-t erőszakolta ki vagy Malik Jackson, aki defensive tackle-ök közt van a legjobbak között.

 

Leglátványosabb csata

 

Brissett szenvedésével ez könnyen felülíródhat, de egy T.Y. Hilton vs. Jalen Ramsey érdekesen hangzik elsőre. Hilton amikor elég labdát kapott idén, 100 yard alatt meg sem állt, Ramsey ezzel szemben senkinek nem engedett többet, mint 50. A Jaguars cornerét amúgy is mindig érdekes nézni, mert ha épp nem szép játékkal, akkor valami brutális trash talkkal véteti észre magát.

 

 

Tennessee Titans @ Cleveland Browns 19:00

 

Hol dőlhet el a mérkőzés és a leglátványosabb csata

 

Sokáig törtem a fejem, hogy két különálló topicot mivel tudok feltölteni, de a Browns részéről csak Garrett üde színfoltja jelenleg a játéknak, a Titans pedig mélyen alulmúlja önmagát, így ugyanazt hoztam leglátványosabb csatának, mint ahol eldőlhet a mérkőzés. Myles Garrett és a Titans támadófala között ugyanis nagy ütközet várható. Amióta a fiatal pass rusher bemutatkozott, az ötödik legtöbb nyomást helyezte az ellenfél irányítóira és már 3 sacket is begyűjtött. A Titans fala ugyan nem a liga aljához tartozik, de nem teljesítenek úgy, ahogy tavaly. Mindenképp érdekes lesz, hogy Garrett hányszor tudja megközelíteni Mariotát, aki sérülésből lábadozva nehezen tud elmenekülni előle.

 

 

New Orleans Saints @ Green Bay Packers 19:00

 

Hol dőlhet el a mérkőzés?

 

Sajnos megvan a prekoncepcióm azzal kapcsolatban, hogy Hundley mennyire lesz képes helyettesíteni Rodgerst, de hagyjuk meg egyelőre az esélyét, hogy bármi kisülhet ebből a mérkőzésből. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a Saints védelem csodával határos módon támadt fel az elmúlt két hétben és vezetik a ligát pontszerzésekben és turnoverekben is ezen időszak alatt. Hundley tehát nem a régi megszokott soft defense-szel találja szembe magát, hanem egy felspanolt és sokat fejlődött egységgel.

 

A leglátványosabb csata

 

Nem gondoltam volna, hogy leírom ezeket a sorokat, de a Saints az utóbbi pár hétben elég potens futójátékot rakott össze. Mark Ingram sose tartozott a liga végéhez, de egy átlagos futónak tekinthettünk. Alvin Kamara érkezésével azonban megérezte a versenyhelyzetet és még eggyel magasabb fokozatba kapcsolt. Az újonc pedig üde színfoltja a Saints offense-nek, akik az előzetesen beígért WR szerepkör mellet bátran adják át neki a labdát futókísérleteknél is. Velük feszül szembe a Packers futásvédelem, akik annak ellenére is meccsben tarthatják a csapatot, hogy a támadósortól nem sok minden várható el.

 

Tampa Bay Buccaneers @ Buffalo Bills 19:00

 

Hol dőlhet el a mérkőzés?

 

Az év egyik meglepetése az év egyik csalódását fogadja, ez pedig egy tipikusan bármi megtörténhet mérkőzést hozhat számunkra. Sok múlik azon, hogy a Buccaneers offense melyik arcát mutatja, mert ha rosszabbikat, akkor a nagyon egyben lévő Bills defense nem fog kegyelmezni. A mérkőzés várhatóan a levegőben fog eldőlni, ha a Bills új cornerback sora meg tudja állítani a Buccaneers légiparádét, akkor mindkét fél folytathatja a megkezdett tendenciáját.

 

A leglátványosabb csata

 

Mike Evans és DeSean Jackson párharca a Bills három kiváló formában lévő cornerével. Mind az öt játékos egyénenként a liga krémjéhez tartozik a saját kategóriájában. Mike Evans a tavalyi dominanciáját nem tudja ugyan tartani, de így is top10-ben van elkapott yardokban, DeSean Jackson továbbra is uralja a tért ölelő labdákat, a három Bills corner pedig külön-külön és csapatként is zseniális. Összesen engedtek egy darab touchdownt, elkapás után pedig az egy darab A.J. Green megiramodást leszámítva nem több, mint 70 yardot.

 

Baltimore Ravens @ Minnesota Vikings 19:00

 

Hol dőlhet el a mérkőzés?

 

A Ravens passzjátéka nem működik. Ez sajnos vagy nem sajnos nem feltételezés, hanem tény. Bár(ó) Flacco az ötödik legkevesebb playt fejezi be nyomás alatt, a passer ratingje a harmadik legrosszabb a ligában. Ez a mutató nyomás alatt még rosszabb, azon öt irányító közé tartozik, akik még nem adtak TD-passzt nyomás alatt, cserébe három interceptiont is összehozott. A passzjáték szenvedéséről azonban nem egyedül tehet. Wallace és Maclin kivételével az összes elkapója, legalább minden ötödik felé szálló labdát elejti, de Perriman esetében ez majdnem minden második labdát jelenti. A Vikings az egyik legtöbb nyomást tudta generálni az ellenfelek irányítóira, a kezdő defensive end párosnál például csak a Jaguars egysége tud több pressure-t felmutatni. Flacco élete tehát nem lesz könnyű, nem is itt kell megnyerniük a mérkőzést, azonban meg kell próbálniuk nem elveszíteni.

 

A leglátványosabb csata

 

Ha már a Ravens passzjátéka nem működik, legalább a passzvédekezésben lehet egy kis örömük. A kezdő cornerback-párosuk a legkevesebb yardot engedte coverage snapenként. A Vikings passzjátéka pedig Bradford (és néhol Diggs) nélkül is működik. Thielen és Diggs párosa a legtöbb yardot szorgoskodta össze, ha a duókat nézzük és mindössze a Cooks-Hogan kettős felé dobál jobb QB ratingel az adott irányító. Nem mindennapi csemegére van kilátás.

 

 

Dallas Cowboys @ San Francisco 49ers 22:05

 

Hol dőlhet el a mérkőzés?

 

Prescott teljesítménye ugyan valamelyest visszaesett, de nem érezhetőek rajta a sophomore slump jelei. A passzjáték virágzására pedig nagyobb szükség van, mint tavaly. Dez Bryant jó formában van, Cole Beasley az egyik legmegbízhatóbb slot elkapó, a 49ers pedig ha nem is rossz, semmiképp nem elit cornerekkel rendelkezik. Főleg K’Waun Williams teljesítményére lehet panasz, aki a leggyakrabban enged elkapást az őrizetében, a legalább 130 snapet pályán töltő cornerek közül. Prescotték könnyen kiszúrhatják a gyenge láncszemet és akkor nehéz dolga lesz a hazaiaknak.

 

A leglátványosabb csata

 

Ezekiel Elliott újabb győzelmet aratott az NFL felett, így a 49ers ellen is láthatjuk pályára lépni a másodéves futót. Ha pedig ott van, akkor ne legyen kétségünk, a Dallas ki fogja sajtolni a maximumot belőle. A 49ers defensive line-ja azonban kifejezetten jó futás ellen, Buckner konkrétan a harmadik legtöbb futásmegállítással rendelkezik defensive tackle-ök között, de Thomas is előkelő ebben a mutatóban a 4-3-as endek között (Armstead is az volt).

 

 

Seattle Seahawks @ New York Giants 22.25

 

Hol dőlhet el a mérkőzés?

 

Ez a mérkőzés szezon előtt még nagyon izgalmasan hangzott, két abszolút contender csapat részvételével. Helyette a Giants teljesen összeomlott és a fél csapat kórházban, a Seattle pedig kevésbé domináns (legalábbis támadóoldalon), mint számítottunk rá. A mérkőzést egyértelműen az döntheti el, hogy a Giants két megmaradt használható fegyverét, Orleans Darkwát és Evan Engramet mennyire tudja kivenni a Seattle védelme. Ez pedig aligha okoz majd gondot a liga legjobb linebacker duójának, Bobby Wagnernek és K.J. Wrightnak, akik nem csak futás ellen, de coverage feladatokban is egyaránt a liga élén járnak.

 

A leglátványosabb csata

 

Kevésbé egyértelmű, hogy mit hoz a Giants cornerback sor ellen össze a Seahawks elkapóegysége. Mindenesetre, ha mindkét egység tudásának a javát hozza, akkor sziporkázó összecsapásra van kilátás. A Giants védelme megint arra fog törekedni, hogy a futást teljesen megfojtsa és Wilsonnak meg kelljen vernie a secondaryt. A fiatal irányító jóval jobb képességű, mint a múlt heti ellenfél, de a Giants cornerek papíron nem sok teret hagynak az elkapóknak.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!