Connect with us

Beharangozó

Az utolsó szalmaszál – Chiefs@Raiders

A szezon kezdete előtt a közvélemény úgy tartotta, hogy az Oakland Raiders lehet az a csapat, amelyik letaszíthatja a New England Patriotst az AFC trónjáról. Az elmúlt hat hét alapján azonban egyelőre nem a Raiders az a csapat az AFC Westből, aki erre képes lehet, hanem sokkal inkább a Kansas City Chiefs. A péntek hajnali mérkőzés az utolsó szalmaszálak egyike a Raiders számára. Egy esetleges vereség esetén 2-5-tel állnának, a playoff helyek kiharcolásához ilyen helyzetből nem elég a jó játék, hanem a szerencse is kell. Így akár egy igazi rájátszás mérkőzésnek lehetünk tanúi.

 

 

A Raiders 2-0-ával kezdte a szezont, azóta zsinórban 4 vereséget szenvedtek. Ami a legmeglepőbb velük kapcsolatban, hogy nem az amúgy gyenge védelmüknek köszönhetően állnak így, hanem a pocsék támadójátékuk miatt. Az elmúlt négy meccsen egyszer sem tudták átlépni a 275 támadóyardot, hét alkalommal adták el a labdát és a tavalyi szezon hatodik legjobb támadósoránál idén csak két rosszabb van. A Raidersnél a támadójáték akadozását az is nehezíti, hogy a kezdőjátékosai egyáltalán nem megbízhatóak, pedig az összetétel nagyjából megmaradt. A támadófal tavaly egész szezonban 18 sacket engedett, a csapat pedig a hatodik legjobb futójátékot tudta felmutatni. 2017-re azonban megváltozott minden. A szezon fele sem telt még el, de már 13-szor sackelték a Raiders aktuális irányítóját, miközben a Lynchcsel felturbózott futójáték a 24. legjobb a ligában.

 

 

A Chiefsnél sokkal ideálisabb állapotok uralkodnak, noha a múlt héten elvesztették veretlenségüket a Pittsburgh Steelers ellen. 5-1-es mérleggel állnak, a liga legjobb mérlegével rendelkeznek és a Raidersszel szemben már három mérkőzés előnyük van. Vagyis pánikra semmi ok. Azonban a Steelers irányt mutatott abban, hogyan is lehet a Chiefset megszorítani. Fuss és állítsd meg a futásait. Ez egy elég régimódi megoldás, ugyanakkor sikeresnek mondható. A Pittsburgh gyakorlatilag levette a pályáról Kareem Huntot, akinek a teljesítményét az is befolyásolta, hogy a kezdő center (Mitch Morse) és a kezdő jobb oldali guard (Laurent Duvernay-Tardif) sem léphetett pályára. Összesen 28 futott yardot volt képes összehozni az eddig megállíthatatlannak látszó csapat. A két falemberre ezúttal sem számíthatnak Andy Reidék.

Habár eddig nem, a Steelers ellen Eric Berry hiánya is meglátszott a csapaton. Berry a liga legjobb safetyjei közé tartozik futás elleni védekezésben, ezt eddig is tudtuk. A Chiefsnél viszont egyelőre nem jöttek elő ilyen problémák, mert többnyire akkora előnyben voltak, hogy az ellenfelek nem engedhették meg maguknak a futójáték előtérbe helyezését. A Steelersnél megtehette és eredményre is vezetett (194 yardot futottak).

 

 

Így az sem elképzelhetetlen, hogy a gyengélkedő futójáték ellenére, a Raiders is ehhez a recepthez nyúl, de a legfőbb kérdés azért továbbra is az, hogy mennyire tudják megvédeni Derek Carrt. A Raiders quarterbackje egy mérkőzéses pihenését követően a Chargers ellen már visszatért, de továbbra sem tudja megközelíteni a tavalyi formáját. Igaz, 68.3%-os passzpontossága karrierje legjobbja, de kísérletenként 1 yarddal kevesebbet átlagol, mint tavaly. Ennek oka az, hogy Carrnak nagyon gyorsan kell szabadulnia a labdától, miközben a futójáték eredménytelensége miatt a játékhívás is nagyon kiszámíthatóvá válik és a play actionök sem működnek.

Az eddig látottak alapján a Chiefs a mérkőzés esélyese, azonban ha az eddigiekkel ellentétben működni fog az Oakland futójátéka és a Steelershez hasonlóan kontrollálni tudják a találkozót, akkor a meglepetésre is van esély.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!