Connect with us

Érdekességek

Ismerjétek meg a Fitzpatrick-átkot!

Egy jó tanács minden kezdő irányítónak az NFL-ben: Óvakodj Ryan Fitzpatricktól! Lehet ezt igazából a general managereknek kellene tanácsolni, ha nem akarják, hogy a drágaságos franchise irányítójuk megsérüljön, de az biztos, hogy semmi jót nem jelent, ha Fitzpatrick a városba érkezik. Ugyanis ahová ő megy, ott bizony a kezdő irányító meg fog sérülni.

 

 

A legújabb áldozata a Fitzpatrick-átoknak Jameis Winston, aki a Cardinals elleni meccsen sérült meg, de messze nem ő volt az első ilyen QB. Fitz 13 éves karrierje során Winston már a kilencedik kezdő irányító, aki megsérül és konkrétan minden egyes csapat, amelyik valaha leigazolta Fitzpatricket, elvesztette irányítóját. Ez egész egyszerűen nem lehet véletlen.

 

Az átok egyből újonc évében, 2005-ben elkezdődött, amikor még csak harmadik számú irányító volt a Ramsnél. Azonban mindkét előtte lévő QB megsérült abban az évben, Marc Bulger vállával volt baj, Jamie Martin pedig agyrázkódást szenvedett, így a hetedik körös újonc három meccsen is pályára léphetett. Azóta Fitzpatrick 6 csapatnál fordult meg, és mindenhol felütötte a fejét az átok.

 

 

A következő állomása a Bengals volt 2008-ban, ahol Carson Palmer hagyott ki 12 meccset egy könyöksérüléssel. Aztán Buffalóba szerződött, ott Trent Edwards esett ki egy agyrázkódással. Ezután 2013-ban Tennesseeben Jake Locker, 2014-ban Houstonban Ryan Mallett esett áldozatul. A legrosszabb sorsa azonban a Jetsnek volt, hiszen 2015-ben Geno Smitht ütötték állkapcson és hagyta ki a szezont, aztán 2016-ban Geno Smith ismét megsérült, de utána Bryce Petty is erre a sorsa jutott. És így jutottunk el a jelenbe, ahol Jameis Winston esett áldozatul a Fitzpatrick-átoknak.

 

Úgy tűnik a Harvardon fekete mágiát is tanítanak a diákoknak, de egy másik teória szerint a szakállában van Fitzpatrick ereje. Egy dolog biztos, ha ő a városba érkezik, retteghetnek az irányítók.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!