Connect with us

NCAA

A playoff, az esélyesek és minden, amiről lemaradsz

Az egyetemi foci 2017-es szezonjából már kilenc hét eltelt, kezd tisztulni a kép, hogy kik juthatnak be a playoffba, mi lesz a szezon végkimenetele. Rendhagyó módon, a heti beharangozónkban most ennek szentelünk nagyobb figyelmet, de azért nem felejtjük el azt sem, mely meccsektől rágjuk majd csutkára minden körmünket.

 

Harc a playoffért

Kisebb meglepetésre nem az Alabama, hanem az SEC konferencia másik nagyágyúja, a Georgia kaparintotta meg az első helyet a 2017-es szezon első playoff rangsorában. Aki figyelemmel kísérte az idei szezont, annak nem nagy meglepetés ez, hiszen a Bulldogs gyakorlatilag az összes meccsét dominálta, a védelmük pedig legalább annyira gyilkos, mint a Crimson Tide-é. Ennek megfelelően, a Bama a második kiemelt, akik nagy reményekkel hajtanak egy újabb veretlen alapszakaszra, hogy a SEC fináléban majd a Geaorgiaval eldöntsék, ki az ország királya, ki jusson be első helyen a playoffba. Azt már most szinte biztosra lehet venni, hogy bármelyikük is bukja el azt a meccset, mindkét csapat helye bérelt a rájátszásban.

A harmadik kiemelt is kisebb meglepetésnek számít, mert más nagyágyúk is pályáztak erre a pozícióra, de a playoff részvevőiről döntő bizottság azt a Nortre Dame-et hozta ki harmadiknak, akik csupán a Georgia ellen hasaltak el, és bőven megérdemelték, hogy top5-ben emlegessék őket. Ha sikerül a szezon hátralévő részében veretlennek maradniuk, nagy bravúr kell a mögöttük lévőknek, hogy előzni tudjanak. Az Irish-hoz hasonlóan a Clemsonnak is van egy veresége, bár ők a papíron jóval gyengébb Syracuse Orange ellen hasaltak el, ennek köszönhető, hogy “csak” a negyedikek.

A Tigers mögött pedig a Sooners és a Buckeyes foglalja el az ötödik és a hatodik kiemelést, akik lesből várják az előttük állók botlását, hogy az alkalmat megragadva előzni tudjanak. Azt azonban hozzá kell tenni, hogy az Oklahoma most az Oklahoma State ellen fog játszani és vár még rájuk egy ki-ki meccs a TCU ellen, szóval nem könnyű a sorsolásuk. Ugyanez igaz az Ohio State-re is, akiknek jön még a Michigan State elleni örök rangadó, majd a Wolverinesszel is meg kell még mérkőzniük, ami szintén nem lesz sétagalopp.

 

 

Miről maradsz le szombaton?

Lássuk, melyek azok a párosítások, amik a rájátszás szempontjából extra izgalmakat tartogathatnak, melyik meccsekre kell kiemelt figyelmet szentelnünk. Vagy úgy is lehet fogalmaz, melyek azok, amelyekről lemaradhatunk, ha más programot választunk szombatra.

#24 Michigan State Spartans vs #7 Penn State Nittany Lions – november 4., 17:00

Kezdésnek a BIG10 egyik rangadójáról, ahol a sebzett vad, a Penn State akarna elégtételt venni a Spartanson, de nem lesz ez olyan egyszerű. Mindent be kell vetniük, hogy meglegyen ez a meccs, mert Mark Dantonio fiai sem a vereséghez szoktak, kelleni fog az extra Barkley-tól, ha életben akarják tartani a rájátszásreményeiket.

#1 Georgia Bulldogs vs South Carolina Gamecocks – november 4., 20:30

Fél kilenctől jöhet az ország legjobbnak vélt csapata, akik olyan védelmet tudhatnak magukénak, mint kevesen a college fociban. Nem válószínű, hogy a South Carolina fogja őket megállítani, de sose írjuk le őket, nem véletlenül szereztek 6 győzelmet, és nem tettek le arról sem, hogy a SEC Konferencia keleti csoportjában befogják a #1 Bulldogst. Parázs meccs lesz, hatalmas védelmi megmozdulásokkal.

#20 North Carolina State Wolfpack vs #4 Clemson Tigers – november 4., 20:30

Ha valaki nem a Georgiát szeretné nézni, akkor a Clemson és az NC State párharca is üde szórakozást fog nyújtani a foci szerelmeseinek. Ugyan a Tigers már kikapott egyszer, de így is benne vannak a playoff picture-ben, viszont még egy botlás teljesen kilökné őket az esélyesek közül. Ennek megfelelően, mindent be kell vetniük, hogy az elég jó erőkből álló Wolfpacket elpáholják, akik a Notre Dame elleni pofont szeretnék feledtetni egy bravúros győzelemmel.

Iowa Hawkeyes vs #6 Ohio State Buckeyes – november 4., 20:30

Csemege csemege hátán. A bravúrral győzedelmeskedő Ohio State-et is érdemes újra elővenni és kitüntetett figyelemmel követni, mert csak egy hajszál választja el őket a legjobb négytől. Barrett önmagán kívüli formát mutat és bár a védelem benyelt 38 pontot a Penn State ellen, azért nem olyan rossz az az egység. Annyira mindenképpen jó, hogy teljesen limitálni tudja Akrum Wadley-t és a többieket, amivel még egy W bekerülhet a Buckeyes neve mellé.

#11 Oklahoma State Cowboys vs #5 Oklahoma Sooners – november 4., 21:00

A hét legnagyobb meccse az oklahomai rangadó lesz, ahol két olyan irányító vezeti hadba a csapatát, akik jó eséllyel el fognak kelni a jövő évi drafton, jó esetben már mindketten a második napon. A Sooeners az esélyesebb, de amekkora pontgyár a Cowboys, nem lehet előre megtippelni, ki kerül ki végül győztesként. Ha másért nem is, Rudolph-ért és Mayfieldért mindenképp üljetek le megnézni a meccset. Ja, és azt se hagyjátok figyelmen kívül, hogy ennek a meccsnek a végelszámolásnál még óriási jelentősége lehet.

#8 TCU Horned Frogs vs Texas Longhorns – november 5., 00:15

Ha már a playoffba igyekvő csapatokról szó esett, az első verségét begyűjtő TCU-val is érdemes foglalkozni. A Texas ellen minden bizonnyal nyerni fognak, hiszen a Longhorns idén is teljesen elszállt, nem valószínű, hogy meg tudják majd fogni a Horned Frogst. Habár a tét súlyossága nem az ő vállukat nyomja, így akár még egy meglepetés is becsúszhat, mellyel Kenny Hillék végleg búcsút inthetnek mindenféle álmuknak.

#2 Alabama Crimson Tide vs #19 LSU Tigers – november 5., 01:00

Jöhet az SEC egyik legpikánsabb párosítása, a minden évben kiegyensúlyozott Alabama és az olykor hullámvasúton ülő LSU között. Ami Leonard Fournette-nek nem akart összejönni, az most Derrius Guice-nak sikerülhet, olyan teljesítménnyel rukkolhat elő, ami még a Tide védelmének is sok lehet. Ehhez persze az összes csillagnak jól kell állni, mert ez a védelem nem e világi lényekből áll össze, hiába mondja azt a fiatal futó, hogy meg vannak ijedve a Tigers futójátékától. Amit várhatunk az kőkemény futball, óriási ütközések, brusztolás és veríték. De ezért szeretjük a SEC-t, az igazi izomfociért, amiből egyik oldalon sem lesz egy gramm hiány sem.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!