Connect with us

Hír

Fournette eltiltása mégsem a meccs előtt történt?

Újabb érdekesség került napvilágra az AFC South valamelyik csapatából, ezúttal a Jacksonville Jaguarsé a főszerep. Mint ismert, a Bengals elleni meccsen nem léphetett pályára a csapat újonc sztárja, Leonard Fournette, ami közvetlen a meccs előtt derült ki. Vagy mégsem?

 

 

A legutolsó, egyben hivatalos inaktív jelentés a mérkőzések előtt másfél órával történik meg, így magyar idő szerint fél 6 körül robbant be a hír, hogy Fournette fegyelmi okok miatt nem lép pályára, mert megsértette a csapatszabályzatot. Doug Marrone nem hozta nyilvánosságra a miérteket, mint ahogy azóta sem hallottunk hivatalos közleményt erről, csak olyan híreszteléseket, hogy több edzésről, megbeszélésről és egy csapatfotóról is késett. Azt viszont belsős infóból már tudjuk, hogy a büntetéséről nem közvetlenül a meccs előtt hallott először.

 

Calais Campbell nyilatkozott ma délelőtt a PFT Live-ban, ahol többek között ez a kérdéskör is felvetődött. A Jaguars sackmasinája nem avatott be a dolgok részleteibe, pusztán annyit közölt, hogy a csapatban már napokkal a meccs előtt tudták, hogy Fournette nem lép pályára, ez mégis csak a mérkőzés előtt derült ki. De miért olyan fontos ez?

 

Nos, nem szeretnék káoszelméleteket gyártani, de megannyi filmből vagy sorozatból láthattuk már, hogy még egy NFL méretű szervezetet sem feltétlen az irányít, aki annak a fejese, nagyjából ilyen szituációt képzeljünk el Fournette ügyét illetően is. Ugyanis a bukmékerek nem nézték jó szemmel, hogy egy ilyen komoly, meccset befolyásoló tényezőről csak a mérkőzés előtt kaptak információt, mert ezzel megváltoztak az oddsok a találkozóra, sokan pedig már bőven a meccs előtt is feltettek pénzeket a Jaguarsra, és ők gondolom nem 700 forinttal játszanak mint én.

 

Viszont hiába verhetik az asztalt a kaszinók vagy a sportfogadók, a Jaguars semmilyen vétséget nem követett el a szabályokkal szemben. Az NFL ugyanis nem tiltja az ehhez hasonló csapaton belüli büntetések kiszivárogtatását, éppen ezért nem összetévesztendő azzal, amit például a Colts csinált Vontae Davis vagy éppenséggel Andrew Luck sérülésével. Sokak szerint már csak azért sem közölte ezt a Jaguars, hogy a Bengals felkészülését ne befolyásolja, akiket ezzel a húzással meglephetnek, hiszen maga Vontaze Burfict is lenyilatkozta, hogy Fournette-től tartanak leginkább.

 

Marrone azóta megerősítette, hogy a 10. héten újra számít a futójára, talán még jót is tett neki, hogy kapott egy plusz pihenőhetet a nagy hajrá előtt. Fournette azóta poénosra vette a figurát, ma például ezzel a képpel jelezte Twitter fiókján, hogy időben odaért a mai edzésre.

 

 

Sokan azonban nem érik be ennyivel, és azt fejtegetik, hogy az ehhez hasonlókat igenis szabályozza az NFL a fogadások miatt. A Pittsburgh Steelers például nem titkolta el a Martavis Bryant ügyet, kíváncsi vagyok, hogy ebbe mennyi beleszólása van Vegasnak.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!