Connect with us

Minden ami NFL

Kareem Hunt mégsem az a futballszörny, akinek gondoltuk

Kareem Hunt az első pár héten joggal tetette fel a kérdést számos szakértő körében: vajon egy új futballszörnyet látunk, vagy ennyire nagy szerencséje van a zöldfülűnek? Idővel az utóbbi igazolódott inkább be, és bár Hunt nagyszerű futótehetségnek ígérkezik a Chiefs rendszerében, bemutatjuk, hogy a mennyiségi mutatói hogyan kezdtek el a ligaátlaghoz sorolni a nagyszerű kezdet után. Amit mégis meg kell említeni: a minőségi mutatókban még mindig profi.

 

Hunt erősen kezdett, de a várakozásoknak megfelelően elkezdett az átlaghoz igazodni. Az NFL eddigi történetében nem igazán volt futó, aki nagyfokú használat mellett képes volt stabilan 4.5-5.0 feletti yard/kísérlet számot felmutatni.

 

 

Hunt Y/A mutatója elkezdett lassan, de stabilan az átlag (20+ futáskísérlet) közelébe csúszni. A csapatok megtanultak figyelni rá, és lassan eléri az átlag felső határát. A jelenlegi 5.16 még mindig magas, és jó eséllyel a szezon végére be fog esni 5.0 alá.

 

Az első három hét óta a passzjátékba való bevonása tartja a víz felett, a Dallas ellen pedig másodjára maradt 100 teljes yard alatt.

 

A Chiefs látványosan visszavette Hunt használatát, a hírek szerint azért, nehogy kiégessék őt egyből a rookie szezonjában. Mindazonáltal nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy minőségi szempontból egy kuriózummal állunk szemben. Második a ligában a kontakt utáni yardokban (3.21 kísérletenként), ezzel ő és LeGarrette Blount (3.91) magasan vezetik ezt a listát. A szituációs eredményt mérő DVOA 16.3% (3. helyezés RB-k között), de a success rate csak 46% (12. hely). Ez azt jelenti, hogy nagy átlagban többet mutat fel a várható teljesítményél, de ezeket elsősorban kevés nagy futásból hozza össze, és sokszor kapják el őt néhány lépés után. Valljuk be, a Chiefs futásblokkolása nem a legmenőbb, így valahogy ezt a kettősséget meg lehet érteni.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!