Connect with us

Hír

“A démonok mindig a nyomomban vannak”

A CTE jelenleg az NFL legnagyobb rákfenéje, amire nehéz megoldást találni. Hiába a csúcs sisakok és megannyi szabályváltoztatás, az agyrázkódás része ennek a játéknak, ezt el kell fogadni. Ezt tette a Chiefs, a Bengals, a Redskins és a Dolphins korábbi Pro Bowler játékosa, Larry Johnson is, aki elmondása szerint CTE-vel küzd.

 

 

A 38 éves egykori running back 9 szezonon át űzte az ipart az NFL-ben, a posztjából adódóan pedig rengeteg ütést kapott, ami elősegítheti ezt a betegséget. Jelenleg ezt csak halál után tudják megállapítani, de Johnson meg van róla győződve, hogy ő ebben szenved, hiszen démonokat hall a fejében.

 

Néha meglátogatom egy kedves barátomat, akinek a tetőtéren van lakása. Ilyenkor előfordul, hogy a hangok a fejemben azt mondják “Ugorj!”, valamikor meg azt mondják, hogy “Ne tedd!”. Valamelyik meg azt mondja, hogy “Jó móka lesz! A halál után ugyanis nagyszerűen fogom érezni magam.”. Ezzel kell megküzdenem nap mint nap.

 

A démonok szerinte nem véletlenek, ugyanis Johnsonnak nem volt büntetlen előélete. Hat alkalommal is letartóztatták, valamint többször követett el erőszakot nők ellen, és dühkitörések is tarkítják életét.

 

Akár én is járhattam volna úgy, mint Aaron Hernandez.

– mondta.

 

Johnsonnak azóta családja van, emiatt még jobban fél attól, hogy nem csak magában, de akár bennük is kárt tehet. Gyakran tapasztalja ugyanis, hogy kiesnek dolgok az emlékezetéből. Autójának jobb oldali visszapillantója be van törve, de máig nem tudja, hogyan történt. Attól fél, hogy 50 évesen nem fog emlékezni a saját nevére sem, már ha egyáltalán megéri azt a kort.

 

Borzasztó érzés nem tudni azt, ki vagyok. Van, hogy elfelejtem, hogy én az NFL-ben játszottam. Éppen ezért egy csomó highlight videóm le van mentve YouTube-on, hogy ilyen esetekben visszatérjenek az emlékezetek. De nem csak a karrieremről, hanem számos más életeseményemről is videót készítünk a fiammal, a legrosszabb esetekre készülve.

 

Hogy hol lehet ebből az állapotból a kiút? Valószínűleg sehol. Amikor Hernandezt hozta fel példának, elcsuklott a hangja. Sajnos ő is csak ebben látná a gyógymódot, de nem hagyná itt a szeretteit.

 

Az öngyilkosság felszabadítana mindentől, ami féken tart a fejemben. Aaron hasonló utat járt be, és végül saját maga ítélkezett az élete felett. Ha ilyen mélységekben jársz, onnan már nem beszéled ki magad. Én nem tudnám magára hagyni a családomat, szükségük van rám, csak ők maradtak nekem ezen a világon, amiért érdemes élni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!