Connect with us

Összefoglaló

A Steelers jött ki jobban a mészárlásból

Keservesen, 17-0-ás hátrányból sikerült felállnia a Steelersnek a Bengals elleni rangadón. A remek egyéni teljesítmények mellett azonban inkább a mészárlásé volt a főszerep, a Steelers kifejezetten nehéz helyzetbe hozta magát a Ravens elleni csúcsrangadó előtt.

 

A Cincinnati Bengals gyakorlatilag hibátlanul kezdett és egy remek első félidőt produkált. Andy Dalton remekül mozgatta a támadókat, ültek a futások, AJ Green egy szörnyeteg volt, egymás után jöttek a hosszú drive-ok. Ezzel szemben a Steelers teljesen fogalmatlan volt, Big Ben szinte rögtön egy INT-tel kezdett, a védelem hozzá sem tudott szagolni a Bengals megállításához. Daltonék 17-0-ra vezettek fél perccel a félidő vége előtt és mindössze egy DPI miatt tudott legalább három pontot feltenni a Steelers. A második félidőben aztán fordult a kocka, a szinte tökéletesen játszó Bengals mindössze egyetlen mezőnygólra volt képes fél óra alatt, ráadásul a védelem is mintha elfáradt volna. Pontosabban: a Bell-Brown páros beindult.

 

Bell 76 yardot szerzett 18 futásból és öröm volt nézni, ahogy játszott. Egyszerűen nem lehetett betelni a kivárós stílusával, de egyszer tényleg megnézném egy nem ligaelit támadófal mögött is. Viszont nem csak futások terén volt kiemelkedő, konkrétan megmutatta, miért is szeretne top RB és WR2 fizetést is egyszerre: öt elkapásból ugyanis 106 yardot és egy TD-t szerzett. Ez utóbbi egyébként egyszerűen zseniális volt, hihetetlen, hogy ki tudta centizni:

 

 

Antonio Brown is odatette magát, nyolc elkapásból 101 yard és egy TD jött össze neki, pedig a mérkőzés kezdetéig az is kérdéses volt, hogy játszik-e. Igaz, a sérülés miatti dekoncentráltság azért meglátszott rajta: volt legalább két elejtett labdája a mezőnyben és egy droppolt TD-je (pont Bell hatpontosa előtt) is, de még így sem lehetett rá panasz. A mérkőzés legjobb elkapója egyébként AJ Green volt, akinek úgy volt 77 yardja és két TD-je úgy, hogy egy 50 yardos TD-t elvettek tőle offensive holding miatt. Ennek ellenére, amit lehetett, megtett, de rá is igaz volt az, ami Brownra: nem tudott senki felnőni hozzá.

 

Nyilván, ha Bell és Brown is hasít, akkor nem kell más, de a tavalyi Patriots elleni meccsen láttuk, hogy mi van akkor, ha valaki kiesik. Kicsit aggasztó lehet a Steelers szempontjából, hogy Martavis Bryant úgy önmagában teljesen hasznavehetetlen, ahogy JuJu Smith-Schusternek is összesen két értékelhető meccse volt egész évben. Felvillanások lehetnek, de a konzisztencia hiánya visszaüthet. Főleg, hogy egy sérülés bármikor becsúszhat, Antonio Brown például most is akkorát kapott a fejére, amiért joggal járna egy utólagos eltiltás is akár.

 

Apropó eltiltás: ha Rob Gronkowski kapott egy meccset az aljas ütéséért, akkor Smith-Schusternek is jár minimum egy. Nem mintha Vontaze Burfict nem szolgált volna rá a büntetésre, de ettől még nem kell lesüllyedni a szintjére. Ráadásul kifejezetten gusztustalan volt, hogy miután vakoldalról beleszállt, a fiatal elkapó még ott állt a földön fekvő, szemmel láthatóan kiütött Burfict fölött és ünnepeltette magát. Mondom: Burfict a liga egyik, ha nem a legaljasabb játékosa, akit akár szezonokra is el lehetne tiltani a taplósága miatt. Ettől függetlenül amit JuJu csinált, főleg az, ahogyan, simán eltiltást kellene, hogy érjen. Ez pont olyan szándékos, aljas és undorító volt, mint Antonio Brown kiütése Burfict részéről, a hasonló megnyilvánulásokat pedig minden esetben utólagos eltiltással kellene jutalmazni, mert ez nem keménység és nincs helye a pályán.

 

 

Burficten kívül megsérült egy ártatlannak tűnő helyzetben a steelerses Ryan Shazier is, akit rögtön kórházba is kellett szállítani. A Bengalstól Joe Mixon és Dre Kirkpatrick is agyrázkódást szenvedett, de Adam Jones is elhagyta a játékteret ágyéksérülés miatt interceptionje után. A Steelersnél Tyler Matakevich szállt ki egy vállsérülés miatt, és ugye ott van Antonio Brown esete (ami miatt egyébként George Ilokának is járhatna egy eltiltás, ennél védtelenebb nem nagyon lehetne már egy elkapó, a helmet-to-helmet ütés pedig teljesen fölösleges, elkésett és elkerülhető volt).

 

A Steelers tehát 10-2-vel áll és gyakorlatilag be is húzta a csoportját, hisz a következő négy meccsből elég egyet nyernie, míg a Ravensnek minden meccset hoznia kell. Azonban a csapatnak reális esélye van az első kiemelésre, aminek Shazier kiesése nagyon nem tenne jót, ráadásul, ha eltiltják Jujut, akkor pont a Ravens elleni rangadót lesz kénytelen kihagyni. Bengals szempontból pedig ezzel gyakorlatilag elúszott a rájátszás, jelenleg négy nem csoportgyőzelemre esélyes csapatnak is jobb mérlege van, a Jaguars/Titans párharc veszteséről nem is beszélve. Már csak a tisztes helytállás maradt és az állások megvédése, mert amúgy nem rossz ez a csapat, nagyon nem, de kellene valami plusz, hogy tényező legyen a ligában.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!