Connect with us

Hír

Vajon a “Tomlin rule” Antonio Brownra is érvényes?

Elég komoly találat érheti a Pittsburgh Steelers csapatát a soron következő meccsük előtt. A Bengals elleni MNF-en lehet nélkülözniük kell Antonio Brown játékát, aki talpsérüléssel szenved – legalább is a “Tomlin rule” szerint. Vagy mégsem?

 

 

Brown kihagyta csapata pénteki és szombati edzését is a nyavalyája miatt, és hivatalosan kérdéses státuszú besorolást kapott a Monday Night Footballra. Prime time meccsre prime time Brown hiánya komoly érvágás lehet, hiszen az idei év legjobb számait produkáló elkapójáról beszélünk. A Steelers szerencséje, hogy JuJu Smith-Schuster minden jel szerint ott lehet a pályán, de AB nélkül már lehet nem olyan éles fegyver sem ő, sem Martavis Bryant.

 

Egy esetleges hiányzás Brown sorozatát is tönkreteheti. A Steelers klasszisa ugyanis egy igazi acélember, hiszen legutóbb 2012. novemberében hagyott ki utoljára meccset, akkor zsinórban hármat is. Hogy mik lettek az eredmények? Két vereség és egy hosszabbításban kiharcolt győzelem.

 

De miért is beszélünk feltételes módban Brown hiányzásáról? Nos azért, mert a Steelers berkeiben Mike Tomlin több saját szabályt is felállított, amikhez mindig szereti tartani magát. Az egyik ilyen az az, hogy

 

[quote]ha egy játékos nem vesz részt a meccs előtt két nappal az edzésen, akkor az a játékos nem lép pályára azon a találkozón.[/quote]

 

Nos, Brown nem edzett tegnap de még pénteken sem, ugyanakkor sok játékos optimista a sérülését illetően. Már csak az a kérdés, hogy a Tomlin-axiómák egyike a legnagyobb sztárra is érvényes, vagy a szükség törvényt bont? Ne feledjük, a Steelers a 15. héten a Patriots ellen játszik, ami az AFC #1 kiemelésérül fog dönteni, de odáig meg kéne nyerniük minden meccsüket.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!