Connect with us

Hír

“Végre nem kell az autómban laknom!”

Jaydon Mickens nevével egyre többször találkozhatunk, hiszen a Jaguars special teamjében végez remek munkát a puntvisszahordásoknál a másodéves elkapó. Ez pedig elősegítheti számára egy jobb élet kezdetét, hiszen a hozzá hasonló játékosok élete nem fenékig tejfel.

 

 

Mickens draftolatlanul került tavaly a ligába, emiatt nem véletlenül nem találkoztunk a nevével. Korábban a Raiders practice squadjában játszott, szeptember elején kivágták, majd 15 nappal később a Jaguars hozta el a gyarkorlócsapatába. Október 21. döntö befolyású dátum lett hősünk életében, ekkor került fel az aktív rosterre. Mickens azóta kétszer nyerte el az AFC A hét special teamere díját, amivel a karrierje is megindult felfelé, annak ellenére, hogy az offense-ben nem kap snapeket.

 

Hogy miért lényeges ez? Nos, a hozzá hasonló helyzetű NFL-es pályafutásokban találni érdekes, néhol szívszorító sztorikat, ami alól ő sem kivétel. A 23 éves játékos ezidáig ugyanis az autójában élte meg az álmát, hogy a profi ligában szerepeljen, a bére ugyanis a minimálisnál is minimálisabb volt, a helyzete a csapatban pedig instabil. Ezzel pedig még azt sem engedhette meg magának, hogy legalább egy szobát béreljen magának.

 

Az én helyzetemben nem lehetett előre tervezni. Lehet, hogy ha ma bérelek egy lakást egy hónapra, de akár csak két hétre is, másnap már elküldenek a csapattól, és akkor kárba vész a pénzem, ez meg az én anyagi helyzetembe nem fért bele.

 

Mickens a gyakorlócsapatban heti $6500-at kereshetett a legjobb esetben, míg most a rookie minimumot, nagyjából évi $460 ezret kap erre a szezonra éves fizunak. Elmondása szerint eddig csapattársával, Larry Pinkarddal az EverBank Field parkolójában éltek saját autójukban, de néha belvárosi szállodák parkolóit keresték, ahol nem kellett attól tartani, hogy kirabolhatják őket.

 

Ha letelik a szezon, gyarkolócsapatosként ott állsz hat hónapig fizetés nélkül. Így hát úgy döntöttem, hogy amíg nem stabilizálódik az anyagi helyzetem, addig az autómban élek. A semmiből jöttem, szóval jártam már rosszabbul is ennél.

– magyarázta Mickens.

 

Nos, sikerült elérnie, hogy stabilizádjon a helyzete. Nem lesz milliomos, nem lesz a legjobban fizetett fiatal játékosok között, de végre megszerezte azt a minimális anyagi biztonságot, amivel már előre lehet lépni az életben. A két hét játékosa elismerésével kezdi felkelteni az emberek figyelmét, amivel valóra válthatja álmát, egy olyan karriert az NFL-ben, amire büszke lehet. A semmiből ugyanis még ez a visszahordó pályafutás is értékes.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!