Connect with us

Minden ami NFL

Kinek szurkoljak a playoffban?

Az NFL franchise-ok közül minden évben 20 csapat számára idő előtt, az alapszakasz utolsó hetével befejeződik az adott év. Nyilvánvalóan a szurkolók számára ugyanez a helyzet. Húsz csapat rajongótábora könnyes szemmel vagy egykedvűen mereng a képernyőre miközben látja, ahogy a legjobb csapatok egymásnak feszülnek a végső győzelemért. Ebből következik, hogy januárra teljesen átalakul az NFL rajongói szférája, mindenki keres magának egy csapatot, aki ellen vagy akiért szorít a Super Bowlig. A következőkben ezen tábornak, illetve azoknak, akik most állnak a nagy csapatválasztás előtt, igyekszem megkönnyíteni a választást az előttünk álló 5 hétre. Fontos: az útmutató a személyiségeket veszi alapul, nem a csapatszimpátiát.

 

Akinek mindig csak a „Majd jövőre” mantrázása jut: Buffalo Bills

A Buffalo Bills bizonyította idén: még a legreménytelenebb franchise-oknál is van fény az alagút végén (idefigyelj, Cleveland Browns). Persze ki kellett böjtölni az 1999 óta tartó ínséges időket, de csak megérte a várakozást. Nem NFL-es berkekből, Liverpool és Arsenal szurkolók tömkelegét várják az AFC pályaudvarának 6. vágányán.

Akinek már sok a „Blew a 28-3 lead”: Atlanta Falcons

Unod, hogy egy éve minden nap 3-28-as képeket látsz az interneten? Itt a remek alkalom, hogy ennek közösen vessetek véget az Atlanta Falconst támogatva. Ha sikerül a Patriots elleni történelmi leolvadást feledtetni azzal, hogy a Super Bowlban idén visszavág a csapat és nyer, akkor pontot lehet tenni az elmúlt egy év egyik legjobban pörgő NFL-es internetes threadjének végére. Hozzájuk csatlakozhatnak még azok a Golden State Warriors rajongók is, akik szintén átélték már ezt a 3-1-ről bukott bajnoki címet követően.

Az érdektelen: Tennessee Titans

A lemaradó csapatok szurkolói közül, aki igazán hiteles és önmagához hű szeretne maradni, azoknak a Titans a tökéletes választás. Hiszen a Tennessee annyira izgalmas és érdekes csapat az idei rájátszás mezőnyében, mint a be nem jutó csapatok voltak az alapszakasz során.

A faszagyerek: Carolina Panthers

Hát ki más mögé lehetne igazán beállni, ha nem az NFL ügyeletes nagymenője mögé? Kifogástalan öltözködés a pályán kívül, vagánykodás és széllel szemben való vizelés a pályán: ez Cam Newton. A Panthers irányítója igazi példakép lehet azok számára, akik nem törődnek a társadalmi konvenciókkal és az önmegvalósítás nem szokványos módját választják.

Az ötlettelen: Kansas City Chiefs

Aki csak leül a tv képernyője elé és bekapcsolja a SportTV-t, annak nagyjából 30 másodpercet kell várnia arra, hogy kiderüljön, hogy az NFL egyik magyar hangja kinek is drukkol. Koncepció és ötlet híján pedig azonnal el is dől a kérdés.

A művészlélek: New Orleans Saints

Ha csak a csapatok logóit vesszük figyelembe, egyértelműen a Saintsé a legesztétikusabb. Minimalista tervezés, mégis jó ízléssel megválasztott színkombináció jellemzi a csapatot. Ha pedig idevesszük, hogy Brees vezérletével a támadójáték egy tökéletesen megkomponált mestermű, akkor minden tekintetben a tökéletes választás a gourmet-k számára.

A nagypofájú: Jacksonville Jaguars

Mindenkinek megvan az a forma, aki sokáig sunnyog, majd hirtelen történik valami pozitív vele és onnantól kezdve fokozatosan lesz egyre kibírhatatlanabb az idő elteltével párhuzamosan? Teszik mindezt úgy, hogy egyébként van mire arcoskodni, de azért mégis csak hiteltelen az egész pózerkedés. A rebuild folyamatában lévő gárdák pont olyanná szeretnének válni, mint a Jaguars (sok elvert pénz után nagyot robbanni), így ezen csapatok szurkolóinak testhez álló a Jacksonville és már gyakorolhatják azt a magatartásformát, amit jelenleg ugyan megvetnek, de amint kézzelfogható közelségbe kerül a siker, rögtön elsajátítanak.

 

A nyakas: Los Angeles Rams

Akiket nem lehet meggyőzni semmivel, nyíltan beleállnak mindenkibe, aki nem osztozik a megdönthetetlen, csőlátásos véleményükön. Ilyen embereket keres a Rams a bandwagonra. Vigyázat, jegyek már csak korlátolt számban kaphatók, mivel rengeteg Seahawks drukker már két évre előre lefoglalta a legjobb helyeket.

A történelem rajongó: Pittsburgh Steelers

A liga legjobb elkapója és a legjobb futója is ezt a támadógépezetet erősíti, mégis csak a kifogások keresése és a múlt felhánytorgatása marad a szurkolóik számára. A Steelers rendelkezik a legtöbb Super Bowl győzelemmel a liga történetében, múltjuk kifogástalan, játékosaik és az edzői stáb hibátlan mind emberileg, mind szakmailag. Továbbá azoknak is ideális választás a Pittsburgh, akik képtelenek mások árnyékából kilépni. A Liverpool rajongók itt is otthonra lelhetnek.

A döntésképtelen: Minnesota Vikings

A Vikingsnál uralkodó döntésképtelenség a mindennapi életben gyakran visszaköszön. BigMac vagy Whopper, Pepsi vagy Coca-Cola, Xbox One vagy PS4? Ezekben a firstworldproblem kérdésekben még akkor is nehéz meghozni a helyes döntést, amikor csak két dolog közül kell választani. Akkor milyen helyzetben lehet a Minnesota, akiknek három irányító közül kell majd levenni egyet a polcról? Ezáltal az egyik legemberközelibb csapat a rájátszás mezőnyében. De nem csak a hezitálók számára alkalmas választás a gárda, hanem azoknak is, akik szeretik a különlegességeket: ugyanis a Vikings lehet az első csapat, aki Super Bowlt játszhat hazai pályán.

Az empatikus: Philadelphia Eagles

Carson Wentz amellett, hogy egész évben nem csinált semmi különöset, még puhány is volt. Amikor a focilabdát mankóra váltotta, alaposan kiürült az Eagles bandwagonja. A távozókat azonban felválthatják azok a jóérzésű úriemberek, akik nemcsak, hogy tisztelnek mindenkit, aki amerikai focizik, hanem még azonosulni is tudnak az Eagles szurkolók fájdalmával. Az ilyen emberek teszik jobbá a világot és egy gyűlöletmentes hellyé a fórumokat.

A fontoskodó: New England Patriots

Egy napja nézel NFL-t, de rögtön a társaság középpontja akarsz lenni? Mindent magadra veszel? Csípőből jön a visszakérdezés, hogy “Na és XY-nak hány gyűrűje van?” Akkor a Patriots a te csapatod. Itt nem kell racionálisan gondolkodni, annyi a lényeg, hogy utálj mindenkit, és minden vitát, eszmecserét a SB-k számára hozzál ki. Az is fontos, hogy mielőtt elköteleződsz a csapat irányába, semmiképp se érdeklődj másik csapatok iránt nyíltan, különben bandwagonernek fognak hívni. Pedig ha valahol nincsenek, az a Patriots. Kevesen tartozhatnak ehhez az elit körhöz, így aki ennek tagja, az a társadalom szerves, értékes és ritka része lehet.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!