Connect with us

Beharangozó

Let’s shock the World!

[dropcap]T[/dropcap]alán nem mindenki hallott még róla, de volt egykor egy Music City Miracle, illetve a 2000-es évek végén egy Warner vezette Cardinals is.  Jól mondja Walker, egy győzelem tényleg sokkoló lenne, egy csoda. Mivel múlt héten olyan ügyes mémet gyártottam a PR-be a Titanshoz, hogy a győzelmük után gyorsan pattintottam is egy sört az egészségükre bűnbánatból, így mindenképpen megfelelő facepalmnak érzem, hogy a Wild Card utáni újraosztásban megnyertem a Titans beharangot. Jó-jó, 14 pontos favorit a Patriots, de ez most nem fontos, mert az alábbiakban 5 pontban azt vesszük sorra, hogy hogyan győzhet mégis a Titans.

[dropcap]I[/dropcap]ndulásként avagy elsősorban a Titans a futójátékára alapozhat. Ahogy a Chiefs is, úgy a Patriots is kifejezetten gyenge futás ellen, mindössze harmincadikak (!) a ligában DVOA-t tekintve. Vagy ha valaki elsőre is könnyebben értelmezhető statisztikára vágyik, akkor ezt az előzőt úgy tudom lefordítani, hogy a Patriots futásonként 4,89 yardot engedett az ellenfeleknek, ami a 2. legrosszabb a ligában! Derrick Henry Murray távollétében karriernapot tartott múlt héten, és erre most is minden esélye megvan. Murray most sem lesz, ezzel egyébként még jobban is járnak, mintha játékra alkalmas lenne, így Henry újra a Kansas City ellen látott igásló szerepben brillírozhat a gyenge Patriots run D ellen. Múlt héten csak neki és Mariotának voltak futott yardjai, senki másnak, most is erre lehet számítani. Szép hosszú drive-okat vezetve lent lehet tartani Bradyt és Gronkot a pályáről, és limitálni a hazai offense snap számát, és tapadni-tapadni a végéig. Aki figyelt múlt héten az láthatta, hogy a Tennessee 3-21-nél is futásközpontú játékot játszott, és utol is érték vele a Chiefst. És még egy stat a végére, azokon a playoff meccseken, ahol az ellenfél legalább 25 futójátékot hívott, Brady mérlege negatív: 8-9.

 

[dropcap]T[/dropcap]eher az már nincs rajtuk egyáltalán, ez a következő. A Chiefs elleni győzelemmel megmentették a szezon megítélését, megmentették Mularkey állását, Mariota és még sokan mások a csapatból megnyerték életük első rájátszásmeccsét. Múlt héten 0-14-ig erősen megilletődve játszottak, de aztán az oldalvonalnál hirtelen összerántott meeting már megtette a hatását, és a védelem onnantól már üzemi hőfokon égett. Kelce kiesése után pedig már az offense is elhitte végre, hogy van itt ám esély, és szépen módszeresen Henry vezetésével feltörölték a padlót a Chiefs védelemmel. Második félidőben 4 drive-ot vezettek (már ez is milyen: 4 drive, az nagyon kevés), ebből 3 TD és a végén egy térdeléssel lezárt támadássorozat. Szerencsére pont 14 pontos favorit a Pats, így lehet rögtön azzal motiválni, hogy “srácok nem szükséges másfél negyed előnyt adni az ellenfélnek, mert a fogadóirodák már megtették, szóval most kezdjük rögtön onnan”.

[dropcap]A[/dropcap]z is fontos, hogy nem kell új gameplant alkotni, és valami teljesen újra felkészülni. Nem. Ugyanaz a feladat a labda mindkét oldalán, mint a Wild Cardon. A támadókról már volt szó fentebb. A védőknek pedig ugyanúgy az ellen TE-ére kell figyelni, és őt kivenni a játékból. Jó, ez Kelcevel annak sérüléséig nem igazán sikerült, de most egyelőre csak az a lényeg, hogy ugyanarra kell készülni, ugyanolyan színvonalú TE-re, és van majdnem egy félidőnyi videó, amit ki lehet elemezni. Már csak azért is jó a Chiefs elleni első félidei videók elemzése, mert az ott látott Smithnél még Brady sem nagyon tud jobban játszani, ha egyáltalán.

 

[dropcap]N[/dropcap]egyedikre Logan Ryan szerepét kell kiemelni, aki az elmúlt négy évben még Brady passzait kapkodta le a New England-i edzéseken. A Titans futás elleni védelme egyébként is top5 a ligában, így várhatóan a Patriots nem fogja tudni földön megnyerni a meccset. Nem mintha ott szokták volna, ugye. Szóval Ryan. A már annyira nem fiatal, megbízható corner, aki 5 éves pályafutása során mindössze egy meccset hagyott ki, ismeri Brady minden rezdülését, trükkjét. Byarddal kiegészülve abban az időjárási helyzetben nagyon megnehezíthetik a Pats offense dolgát. Apropó időjárás. Az aktuális előrejelzések szerint elég durva hidegbetörés és nagy csapadék várható az USA északkeleti részén szombat délután, este. A déli 15 fok éjfél körülre -5 fok köré esik, plusz egész napos, jelentős mennyiségű eső várható, de a csapadék vége este, késő este már halmazállapotot is válthat havas esőre, netán hóra. Felázott, mély pálya… ez most furcsa lesz, de ez az időjárás Henryéknek is inkább kedvező lesz, mint nem.

 

[dropcap]S[/dropcap] végül, de nem utolsó sorban Mariota. A Chiefs ellen a csúnya interceptionje ellenére is élete egyik legjobb meccsét játszotta. Volt ő ott azon a szombaton minden: irányító, elkapó, futó (egy nagyon sikeres futó), és a meccs végén egy tökéletesen megtervezett playben falember is. Erre a sokszínűségre kell most is számítani. Már csak azért is, mert Mariota idén nagyon kétarcú; play-action játékokban 122,8-as passer ratinget ért el (NFL 1.), azokon kívül pedig mindössze 66,9-est (NFL utolsó előtti). De hogy tovább fokozzam, az utóbbi két hétben 18 alkalommal futott a labdával összesen 106 yardért. A 18 futás néggyel több, mint a korábbi kétmeccses csúcsa. Persze egyszerű a recept, Tartsd a zsebben Mariotát!, de ez a New England-inél jobb kansasi védelemnek se sikerült.

 

 

[quote]Új olvasóink kedvéért mondjuk, hogy sokéves hagyomány az FK!-nál, hogy minden rájátszásmeccs elé mindkét oldalról írunk beharangozót, így ha ez a cikk túl egyoldalúra sikerült, akkor az direkt van.

Van egy párja is, azt pedig ERRE A LINKRE kattintva találjátok. Vagy keressétek fel a KIEMELT cikkünket, ahol minden mai meccshez találtok beharangozót, illetve a bold predictionjeinket is ott találjátok, ráadásul a meccsek alatt a kibeszélő is ott lesz.[/quote]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!